+36 (23) 513 823 

Abszorpciós anyagok és vészhelyzeti termékek szivárgás esetére – hogy helyesen bánjon el a veszélyes anyagokkal.

Mi a közös a kiszivárogtatókban és a szivárgásokban? Mindkettő megtalálja a réseket a rendszeren. Ám míg a kiszivárogtató informátorok többnyire csak magukat sodorják veszélybe, addig egy szivárgás tragikus következményekkel járhat, és veszélyeztetheti a munkavégzést, az embereket és a környezetet.

A szerencsétlenség gyorsan bekövetkezhet – ipari környezetben is. Mindenhol, ahol veszélyes anyagokat tárolnak, szállítanak, kezelnek vagy feldolgoznak, szó szerint félrecsúszhatnak a dolgok: kifolyhat a hidraulikus folyadék, a járművekből a benzin, a dízelolaj, vagy vegyszerek kontrollálatlanul kifolyhatnak. Az elcsúszás ilyenkor még csak a legkisebb sérülésveszély. Nem is beszélve a marási sérülésekről vagy a mérgezésekről, a talaj vagy a vizek veszélyeztetéséről vagy a termelés kieséséről. Hiszen mindenki tudja, milyen veszélyt jelent az olaj, a benzin, a dízelolaj, a vegyszerek, a savak, a lúgok vagy az oldószerek kifolyása.

A dolgozók és a környezet veszélyeztetésének elkerülésére törvényi szabályozások, és a nemzeti és nemzetközi környezetvédelmi jog kötelezi a cégeket arra, hogy a veszélyes anyagok kezelésekor a szükséges megelőző biztonsági óvintézkedéseket megtegyék (kötelező biztosítékok). A KAISER+KRAFT megfelelő abszorpciós anyagaival és termékeivel menedzselheti, és megelőzheti a szivárgásokat, célzottan a veszélyeztetett területeken. Ám ha a legrosszabb mégis bekövetkezne, akkor egy aranyszabály marad! A szivárgásokat azonnal próbálja megállítani, a kifolyt veszélyesanyagokat azonosítani, biztonságosan felszívni, és környezetkímélő módon eltávolítani.

Az abszorpciós anyagok specialistáiként szívesen állunk személyesen is rendelkezésére, hogy megtalálhassa az Önnek megfelelő megoldást. Fedezze fel itt a megelőzéshez szükséges megbízható abszorpciós anyagokat, valamint szivárgási vészhelyzeti termékeket, melyek segítenek abban, hogy nyugalmát megőrizve fel tudja itatni a veszélyes folyadékokat, és a környezetet is megóvja.

Felitatókendők

Mély kötődéssel: itatókendők nemszőtt textilből.

Minden üzemben vannak neuralgikus pontok és problémás helyek – elég ok arra, hogy nemszőtt textilből készült itatókendőkkel készüljön ezekre, és a megfelelő helyen megelőzze a bajt. A veszélyes anyagok helyes felszereléssel hatásosan megállíthatók és felszívhatók – még mielőtt nagyobb baj történne.

A 100%-ban polipropilénszálakból készült itatókendők is ideálisak megelőző használatra gépek előtt, munkaterületeken és azok alatt, potenciális szivárgási helyek alatt (pl. szelepek, csapok, kimeneti nyílások stb.). Ezek segítségével csepegési veszteségek, szivárgási vészhelyzetek esetén vagy balesetekkor is gyorsan, egyszerűen és átfogóan tud eljárni.

>> A nemszőtt textil itatókendőkhöz.

 

>> Itatókendők – GYIK.

Ezek az itatókendők különböző kivitelekben, minőségben és formában kaphatók: válasszon – a célnak és a felitatandó veszélyesanyagnak megfelelően – az „olaj”, „univerzális” és „vegyszer” típusú itatókendők közül. A kék, szürke és sárga színkódoknak köszönhetően minden célhoz megtalálja a megfelelő kendőt – legyen szó hűtő-, oldó- vagy kenőanyagokról, benzinről, dízelolajról vagy benzolról, kén- só vagy ecetsavakról, lúgokról vagy alkoholról. Csak tegye rá, itassa fel, és a teli itatókendőt szakszerűen távolítsa el. Ennyi! A csekély önsúly és a kiugróan erős nedvszívóképesség – önsúlyának akár 25-szöröse – révén nemcsak csökken az anyagigény, de az eltávolítási költségek is alacsonyabbak lesznek: csak a felszívott folyadék eltávolítását kell fizetnie, az abszorpciós anyagét nem. További előnyök: ezek az itatókendők pormentesek, kopásállók és nem szöszölnek; nem koszolják össze, és nem károsítják a gépeket és a munkaterületeket. A rostos anyagot emellett nem kell fáradságosan felsöpörni.

Szivárgás-elhárító vészhelyzeti készletek

Gyors segítség a bajban: szivárgás-elhárító vészhelyzeti készletek.

Sem az SOS-morzejelek, sem a segélykiáltás, az integetés vagy a rohangálás nem segít, ha az üzemben kritikus helyzet alakul ki a veszélyesanyagok körül. Ilyenkor tényleg csak egyvalami segíthet gyorsan és hatékonyan: egy szivárgás-elhárító vészhelyzeti készlet.

Vallja meg őszintén – fel van készülve eléggé a vészhelyzetre? Minden üzemben, ahol veszélyesanyagokkal dolgoznak, vagy ezeket tárolják, kell, hogy legyen vészhelyzeti felszerelés a kiömlő folyadékok felitatására és eltávolítására.

A szivárgás-elhárító vészhelyzeti termékek védik a céget az ellenőrizetlenül kiömlő veszélyesanyagoktól, a magas eltávolítási költségektől és a takarítási munkák okozta gyártási kiesésektől. Ésszerű a dolgozókat képezni, és próbákat is tartani, hogy elkerüljük a rossz vagy szakszerűtlen alkalmazás miatti hibákat és költségeket.

Szivárgás-elhárító vészhelyzeti készleteinkkel gyorsan kéznél van minden, amire első segélyként szükség van. A hordtáskában vagy a mobil dobozban minden szükségeset megtalál, pl. itatókendőket, szívótömlőket, felitatópárnákat, törlőkendőket, szemeteszsákokat és kesztyűket. Fontos azonban a hidegvérünket is megőrizni, hogy ne legyen a vészhelyzetből katasztrófa. Ez is fontos segítség lehet.

>>A szivárgás-elhárító vészhelyzeti készletekhez.

Abszorbeáló granulátumok

Fontos a tempó. És a jó abszorbeáló granulátum.

Amikor veszélyes folyadékok kiömlenek, akkor számít a gyorsaság. A helyes abszorbeáló granulátumokkal növelheti gyorsaságát. Mert a granulátumok jó nedvszívóképessége révén Ön időt takarít meg a folyadékok eltávolításakor. Munkaterületeken és ipari üzemekben, gyártási csarnokokban és műhelyekben, szállítmányozásnál, autópályákon, utakon és a tűzoltóságnál is; szilárd felületen bel- és kültéren egyaránt, valamint durva és poros talajon és aszfalton is.

Az univerzális abszorbeáló koncentrátum olaj- és vegyszer abszorpciós anyagként univerzálisan használható, és szinte minden folyadékhoz alkalmas, de elengedhetetlen a pasztaszerű anyagok felitatására, pl. enyvhez, lakkokhoz vagy ragasztókhoz.

>>Az abszorbeáló granulátumokhoz.

Az erősen porózus vulkáni kőzetből készült III R típusú univerzális granulátum erős szívóképességgel rendelkező olaj- és vegyszer abszorpciós anyag, mely engedélyezett minden (ipari)útra, közútra és üzemi közlekedési felületre. Az univerzális abszorpciós granulátum ideális olajok és vizes folyadékok, savak, lúgok és éghető folyékony vegyszerek felszívására, továbbá DEKRA bevizsgálása révén alkalmas bio gázolaj felszívására, és még esős időben is megállja a helyét nagyon jó szívóképességével. Az I, II és III R típusú CorkSorb olaj-abszorbeáló granulátum cégünk többszörösen díjazott, környezetkímélő abszorbeáló anyaga, mely tökéletesen alkalmas mindenféle kiborított vagy kiömlött olaj, oldószer vagy egyéb szerves vegyület felitatására közlekedési útvonalakon, ipari utakon és vízfelületeken. És mivel a parafa erőforráskímélő, 100%-ig természetes, megújuló és biológiailag lebomló nyersanyag, ez az olaj-abszorbeáló granulátum az élelmiszeripar területén is engedélyezett. 1 kg CorkSorb 4,8 liter olajat tud felszívni.

Tömítések

Ne engedje, hogy rések keletkezzenek: rugalmas tömítések.

Ha kiömlő folyadékok ellen gyors védelmet szeretne találni, rugalmas poliuretán tömítéseinkkel a legjobb úton jár. Azonnal alkalmazhatók, jól tömítenek, és megakadályozzák a veszélyes, környezetre káros anyagok csatornarendszerbe jutását. A tömítések ezenkívül megakadályozzák a szivárgások terjedését. Az alakítható speciális műanyag annyira optimálisan ragad meg egyenetlen felületeken is, hogy a folyadékok nem tudnak alatta kiszökni.

Ezek a tömítések ellenállóak a legtöbb olajjal és számos vízalapú ipari vegyszerrel szemben, szappanos vízzel egyszerűen tisztíthatók és újrahasználhatók. A tömítőszőnyegek kiválóan és gyorsan tömítik a lefolyókat, a csatornafedeleket, vagy az aknákat; a lezárógátak kiválóan alkalmasak kiömlött folyadékok azonnali megakadályozására vagy elvezetésére. Ha nagyobb a káreset, akkor több lezárást is összekapcsolhat egymással. A permanens lezárógátakkal tartósan bebiztosíthatja azokat a területeket, ahol gyakori a szivárgás. Annyira stabil az anyaguk, hogy üzemi járművekkel nyugodtan át lehet haladni rajtuk.

>>A tömítésekhez. Itt találhatók zárakhoz tömítődugók, hordóabroncspánthoz tömítések és sok más intelligens termék.

Mobil felfogótálcák

Praktikus átmeneti megoldás: mobil felfogótálcák.

Mit tegyünk azokkal a dolgokkal, amiket átmenetileg le kell valahol tenni, vagy karbantartási munkák miatt rövid ideig tárolni kell: hordókkal, gépalkatrészekkel, akkukkal és olyan eszközökkel, melyekből veszélyes folyadékok csöpöghetnek? Hogyan fogjuk fel a kismértékű szivárgásokat, kiömlő folyadékokat?

Mobil felfogótálcába velük! Ez a kiömlő folyadékokkal szembeni rugalmas és gyors védelem megakadályozza, hogy veszélyes és környezetre káros anyagok a csatornarendszerbe jussanak. Nincs szükség szerelésre – egyszerűen nyissa fel, és máris használhatja. Kevés mozdulattal nagyon stabil összehajtható tálcát kap, mely megbízhatóan fogja fel a kiömlő vagy kilöttyenő folyadékokat.

És amilyen könnyen felállította, ugyanolyan könnyen össze is csukhatja – majd helytakarékosan tárolhatja, vagy járműveken stb. szállíthatja.

Mondjunk egy példát? Vegyük pl. a mobil univerzális felfogótálcát: nagyszerűen alkalmas hordók, akkuk vagy koszos gépalkatrészek átmeneti tárolására. Ezekkel a mobil felfogótálcákkal egy szempillantás alatt maximális rugalmasságot és maximális védelmet tud biztosítani. A pop-up felfogótálcák ezzel szemben, ahogy nevük is mutatja, akkor segítenek, amikor munka közben vészhelyzet következik be. Járművek, hordók, vezetékek, csövek vagy gépek szivárgásai esetén a segítség pillanatok alatt és nagyon gyorsan érkezik: egyszerűen nyissa fel, rázza fel, és már használhatja is!

Választékunkban még számos más mobil vészhelyzeti felfogótálcát talál, pl. univerzális tálcákat lefolyócsonkkal, valamint teherautóval vagy targoncával ráhajtható QuickBerm Plus® felfogótálcákat különböző méretekben és kivitelekben. A legjobb, ha azonnal benéz webáruházunkba!

>>A mobil felfogótálcákhoz.

További termékek

A biztos oldalon: megelőzés és a szivárgások kezelése.

Felfogóponyvák a mennyezeti szivárgásokhoz: tetőkről, csövekből stb. csöpögő folyadékok felfogásához és célzott elvezetéséhez.

 

Szalagos olajleválasztók : hűtő–kenő anyagok tartályaiban, feldolgozó- és vegyszeres kádakban stb. lévő idegen olajak hatékony eltávolításához.

Veszélyesanyag-gyűjtő tartályok:
ideálisan alkalmasak használt olajfelitató anyagok (itatókendők, granulátumok), tisztítókendők, festékmaradékok, valamint gyúlékony és környezetre veszélyes anyagok összegyűjtéséhez, tárolásához és ártalmatlanításához.

Felitatópárna-szőnyegek: abszorbens felitatópárnák tömör, rugalmas PVC szőnyegben – ideálisak szivárgó, csöpögő gépek, csövek, szelepek stb. alá. A szennyeződések így nem jutnak a padlóra.
 

Útmutató megelőzéshez és vészhelyzetek esetére.

Szerezze be most az ingyenes útmutatónkat. Ebből többet megtudhat a megelőzéshez és vészhelyzetekhez szükséges termékekről. Az útmutatóhoz.