AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK A SARS-CoV-2 VÍRUSSAL KAPCSOLATBAN: PIHENŐK ÉS VÁRÓK
A koronavírus-járvány idején feltétlenül kerülni kell az emberek csoportosulását. Hogyan kezelje ugyanakkor a vállalata azon helyiségeit, amelyek kifejezetten erre a célra jöttek létre? A pihenők és a várók ugyanis pontosan azt a célt szolgálják, hogy emberek hosszabb ideig tartózkodjanak bennük együtt.
Az alábbiakban megtalálja az aktuális irányelveket, valamint a praktikus intézkedéseket, amelyekkel csökkentheti a fertőzésveszélyt a pihenőkben és várókban.
MILYEN HIVATALOS ELŐÍRÁSOK VONATKOZNAK A PIHENŐKRE ÉS A VÁRÓKRA?
A vállaltoknál, különösen az ügyfélforgalommal rendelkező területeken fontos az aktuális higiéniai előírások betartása, valamint a munkatársak és látogatók számára hatékony védőintézkedések bevezetése.
A vállalati pihenőkben és várókban a munkatársak és a látogatók védelmére vonatkozó előírások a koronavírus terjedésével kapcsolatos következő feltételezésekre épülnek:
A vírusok átterjedése elsősorban a kezeken keresztül történik
- Minden felületet, amelyet emberek rendszeresen megérintenek, a lehető leggyakrabban meg kell tisztítani (pl. ajtókilincsek, székek, ablakkilincsek
- vagy asztalok)
- Az ajtókat tartsa tartósan nyitva ajtómegállítókkal az érintés elkerülése érdekében
Minél több ember találkozik, annál nagyobb a fertőzés kockázata
- Határozza meg a személyek maximális számát, akik egyszerre a pihenőben vagy a váróban tartózkodhatnak
- Pihenő: egymástól eltolt szüneteket tervezzen, hogy a lehető legkevesebb alkalmazott tartózkodjon együtt a helyiségben
- Váró: úgy határozza meg az időpontokat, hogy a várakozási idők ne vagy csak minimálisan legyen átfedésben
Az emberek közötti nagyobb távolság kisebb fertőzésveszélyt jelent
- Csökkentse az ülőalkalmatosságok számát úgy, hogy be lehessen tartani a legalább 1,5 méteres minimális távolságot
- Az ülőhelyek válaszfalrendszerrel kiegészítőleg elválaszthatók egymástól fizikailag
3 TIPP AZ AJÁNLÁSOK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ A SZÜNETEKBEN ÉS A VÁRAKOZÁSNÁL
A SZEMÉLYEK MAXIMÁLIS SZÁMÁNAK KITÁBLÁZÁSA
Az embereknek ülés vagy állás közben minimum 1,5 méteres távolságot kell tartaniuk egymástól. Jelezze a személyek maximális számát táblákkal, és adott esetben alkalmazzon padlójelöléseket is.
MINDEN ÉRINTKEZÉSI FELÜLET FIGYELEMBEVÉTELE
A felületek rendszeres fertőtlenítése különösen fontos ott, ahol különböző emberek fordulnak meg. Kávéfőző esetén például a gépet használat előtt és után is érdemes fertőtleníteni.
A FRISS LEVEGŐ ELENGEDHETETLEN
A zárt helyiségekben elengedhetetlen a szellőztetés. Ha nincs ablak, akkor légtisztítókkal kell gondoskodnia a tiszta levegőről. Alternatívaként szép időben kihelyezheti a pihenőt vagy a várót kültérre.
ELLENŐRZŐ LISTA A PIHENŐK ÉS A VÁRÓK SZÁMÁRA
HASZNÁLAT ELŐKÉSZÍTÉSE
- Felületek és érintkezési pontok tisztítása és fertőtlenítése
- Személyek maximális számának meghatározása, akik egyszerre a helyiségben tartózkodhatnak
- Tájékoztatás a személyek maximális számáról táblákkal és padlójelölésekkel
- Pihenő: szünetek egymástól eltolva
- Váró: időpontok meghatározása a várakozási idők átfedését elkerülve
- Ülőalkalmatosságok számának csökkentése úgy, hogy 1,5 méter legyen a távolság
- Ülőhelyek elválasztása válaszfalrendszerrel vagy fertőzés ellen védő üveglappal
HASZNÁLAT KÖZBEN
- Naponta többször: minden olyan felület tisztítása és fertőtlenítése, amelyhez emberek hozzáérnek
- Használat előtt és után: minden eszköz (pl. kávéfőző) tisztítása és fertőtlenítése
- Naponta négyszer: alkalmanként öt-tíz percig szellőztetés (alternatíva: légtisztító használata)
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!
Ha további kérdése van, akkor lépjen velünk kapcsolatba a következő telefonszámon: +36 (23) 513 823, Mobil: (30) 55 25 400 . Vagy írjon e-mailt: service@kaiserkraft.hu