+36 (23) 513 823 

Jöhet a csomagolás!

Csomagolás és fóliázás

Bizonyára Ön is találkozott már azzal a helyzettel, amikor megérkezik a posta a várt csomaggal – ám a csomagolás horpadt, gyűrött és szakadt. "Reméljük a tartalma nem sérült." Az ilyen kellemetlenségekért nem feltétlenül a kézbesítő a felelős. Előfordulhat, hogy túl nagy, vagy túl vékony a karton, nincs megfelelően kibélelve a csomag és az áru szabadon mozoghat a belsejében.

Minden bizonnyal jól tudja, mire kell figyelni a csomagolóanyag kiválasztásánál, hogy a fenti forgatókönyv elkerülhető legyen. Mi pedig lehetőséget szeretnénk nyújtani arra, hogy a termékeink mellett a csomagolás hat legfontosabb lépését is megismerhesse – kezdve a méréstől egészen a pántolásig.

Mérés & csomagolás

1. lépés: Ügyeljen a tömegre!

Milyen nehéz a szállítandó áru? Mielőtt nekiállna a csomagolásnak tegye fel magának ezt a kérdést és mérje le az áruit. Gyengébb minőségű karton is elegendő, ha a tartalom könnyű. Nehezebb árukhoz viszont különösen terhelhető kartonra van szükség. Fontos szempont továbbá a költség. Csak azokhoz a tárgyakhoz érdemes erős és többrétegű kartont használni, amelyeknél tényleg szükség rá, a nem törékeny vagy érzékeny tárgyaknál alacsonyabb árú modellek is megteszik. Emellett mérlegeinkkel azt is ellenőrizheti, hogy a csomagja az előírt súlyhatárokon belül van-e.

Mérlegek

Kompakt mérleggel, asztali mérleggel vagy mérőlapos mérleggel millimétere pontosan mérheti le a kisebb és a nagyobb, valamint a könnyebb és a nehezebb árukat is.

Kartondobozok

Összehajtogatható kartonok és kartondobozok költözéshez, küldeményes tasakok vagy kartoncímkék – érdemes a csomagolóasztal közelében széles választékot tartani belőlük, hogy a legkülönfélébb tárgyakat tudja megfelelően becsomagolni.

Csomagolóasztalok

Csomagolóasztal nélkül nincs csomagolás. Kínálatunkban Starter Line és Profi Line termékeket talál.

Bélelés

2. lépés: Alaposan bélelje ki!

Milyen érzékenyek a szállítandó árui? Mennyi tárgy kerüljön egy csomagba? A válaszokat a védőanyagok típusa és mennyisége határozza meg. A törékeny tárgyakat jól körbe kell bélelni légbuborékos fóliával és habosított fóliával, továbbá érdemes még mellé tekercses hullámkartont és csomagolópapírt is használni. A lényeg, hogy semmi sem mozdulhasson el, így nem sérül meg sem a csomag fala, sem a többi szállítandó áru. A felületvédő hálók pedig meggátolják a csúnya karcolásokat és horpadásokat.

Ügyeljen a sarkokra és az élekre!

Ha nem szeretné, hogy a poszterek, a plakátok vagy a rajzok sarkai meggyűrődjenek, alkalmazzon csomagolótokokat, amelyek behelyezhetők a csomagba, de külön is elküldhetők. Más tárgyak, például csomagok és raklapok esetén élvédő termékekkel érhet el nagyobb stabilitást – és még tovább növelheti fóliázással és pántolással.

Csomagolás & tasakolás

3. lépés: Tasakba vele!

Dokumentumok vagy érzékeny tárgyak is kerülnek a csomagba? Légbuborékos fóliatasakokkal és nyomózáras tasakokkal ezeket is megvédheti! Sima tasakokba helyezve az aprócikkek nem vesznek el, a dokumentumok pedig nem gyűrődnek meg. A szállítási dokumentumokhoz pedig külön dokumentumzsebeket kínálunk.

Vannak olyan tárgyai, amelyeket lezárt fóliába szeretne helyezni? Akkor válasszon praktikus fóliahegesztő készülékeink közül! Asztali modelljeinket helytakarékosan és könnyedén integrálhatja csomagolási folyamatába. Emellett megfelelő fóliazacskókat is kínálunk tekercsben, így a zacskó méretét Ön határozhatja meg.

Lezárás & ragasztás

4. lépés: Zárja le, és ragassza le jól!

Minden bekerült a csomagba? Akkor le is zárhatja a csomagot. Méghozzá megfelelő ragasztószalaggal, nedves ragasztóval vagy takkerrel. Ha a ragasztószalag mellett dönt, használhat lecsévélőt, így a csomagolás negyedik lépése gyorsan és hatékonyan megoldható. Az érzékeny árukhoz pedig figyelmeztető szalagokat és címkéket is ajánlunk.

Fóliázás & zsugorítás

5. lépés: Ne maradjon el a stabilizálás sem!

Minden karton felkerült a raklapra? Akkor jöhet is a rakomány rögzítése. Hogy ne csúszhasson el semmi, jó szorosan tekerje be a rakományt tapadófóliával. Van már fóliázókészüléke? Nálunk megtalálja a hozzá illő gépi tapadófóliát. Természetesen a klasszikus kézi lecsévélőhöz is kínálunk megfelelő fóliatekercseket. Tekintse meg vásárlási tanácsadónkban, hogyan kell helyesen fóliázni !

Hozzon létre védőburkot!

Nem minden áru kerül kartonba, például a nagy és terjedelmes készülékek. Ugyanakkor ezeknek a rakományoknak is biztosan kell állniuk a raklapon megfelelő védelem mellett. A hasonló helyzetekre ajánljuk különösen a zsugorfóliát, amely biztonsággal körbefogja az árut. Kínálatunkban találhat védőfóliákat, fóliazacskókat és sima fóliákat is.

Pántolás

6. lépés: Tegye fel az i-re a pontot!

Mire jó a pántolás? Nemcsak kedvező árú, hanem egyben biztonságos csomagolási megoldás is. Pántolással kiegyenlítheti a súlyok eloszlását. Így elkerülhetők a szállítás során okozott sérülések és nem számít mennyit rázkódik a csomag a kamionban vagy a konténerben.

A szállítandó áru tömege, mérete és típusa szerint eltérő anyag használandó a pántoláshoz:

Az egyszerű, kartonokkal megrakott raklapokhoz megfelelők a polipropilénből készült műanyag szalagok. Jól illeszkednek, és megérik az árukat. A PP szalagokat lezárhatja bilincsekkel vagy hegesztéssel.

A PET szalagok biztosítják a nehéz raklapokat és árukat. Gyakran helyettesítik az acélszalagokat poliészter erőszalagokkal, mivel utóbbiak nem rozsdállnak, így szabadtéren hagyott tárgyakhoz ideálisan használhatók. A szalagok egyszerűen lezárhatók plombálással vagy hegesztéssel.

A textil-, szövet- és kompozitszalagok praktikus zárókapoccsal rendelkeznek. Emellett időjárásállóak is. Bár anyaguk puha, nagy terheket képesek összefogni. Segítségükkel nemcsak raklapokat, hanem terjedelmes tárgyakat is rögzíthet.

Az összes pántolóanyag közül az acél nyúlik a legkevésbé, és rendkívül nagy a szakítóereje is. Így segítségével nagyfokú stabilitás érhető el. Kőből vagy fémből készült, nagy, terjedelmes és éles peremű termékek optimálisa rögzíthetők vele. Az acélszalagok lezárhatók stancolással és hüvelyekkel.

Kínálatunkban megtalálja az összes felsorolt szalagtípust, valamint a hozzájuk illő szalagfeszítő- és lezárókészülékeket. Mindezeket akár készletben is rendelheti tőlünk.

PP szalagok (polipropilén)

Erő- és kompozitszalagok (poliészter)

PET szalagok (poliészter)

Acélszalagok