Vissza
Üzemi terméktanácsadó

Praktikus és időtakarékos: rugalmasan használható számlálómérlegek

Aprócikkek nagy mennyiségben

Legyen szó leltározásról, alkatrészek tartókba pakolásáról vagy a gyártási mennyiségek megerősítéséről, az apró alkatrészek számolásánál minden egyes darab számít.

Itt megtudhatja, hogyan működnek a számlálómérlegek, hogyan határozhatja meg a pontos darabszámokat, és melyik mérleget mikor érdemes használni.

Mi az a számlálómérleg?

Ahogy a neve is mutatja, a számlálómérlegek számolnak és mérnek. Ez pedig kis alkatrészeket jelent nagy mennyiségben – a választás szerinti különböző pontossági szinteken és különböző mérési tartományokban. A számlálómérlegek különösen hasznosak, valamint sok időt és pénzt takarítanak meg Önnek, amikor leltározás vagy komissiózás esedékes, amikor alkatrészeket akar tartókba csomagolni, vagy amikor a gyártási mennyiségeket akarja megerősíteni.


Ha nagyobb mennyiségekről van szó, úgynevezett számlálórendszereket is alkalmazhat. Ezek egy darabszámláló mérlegből és egy csatlakozókábelen keresztül egy nagyobb mennyiségi mérleghez kapcsolt referenciamérlegből állnak. A referenciamérleg elsősorban a legkisebb alkatrészek finom mérésére szolgál. Meghatározza az átlagos darabtömeget, majd továbbítja az adatokat a darabszámláló mérlegnek, amely viszont kiszámítja a pontos darabszámot nagy mennyiségek esetén.

Egyébként ha szeretné, mérlegének kalibrálását is elvégezzük Önnek. A rendelés leadásánál egyszerűen adja hozzá a kalibrálást a megrendeléséhez. Felhívjuk figyelmét, hogy ez később már nem lehetséges. (Csak hitelesítési engedéllyel rendelkező mérlegek esetén lehetséges.)

Praktikus és időtakarékos: rugalmasan használható számlálómérlegek ler

Kérdések és válaszok a számlálómérlegekkel kapcsolatban.

 • Mit jelent a lépték?
  A mérleg léptéke a legkisebb leolvasható tömegérték. A lehető legnagyobb biztonság érdekében azt javasoljuk, hogy olyan számlálómérleget válasszon, amelynek legkisebb leolvasható tömegértéke (résztömege) kisebb, mint a megszámlálandó tárgyak tömege.

 • Mi a minimális résztömeg darabszámlálásnál?
  A minimális résztömeg az a legkisebb darabtömeg, amelyet a mérleg a darabszámlálásnál érzékel és megjelenít.

 • Mit jelent a számlálási felbontás?
  A számlálási felbontás a számlálómérleg minőségi mérőszáma. Azt a maximális darabszámot mutatja, amely 1 %-os számolási pontossággal, minimálisan ingadozó résztömegnél és kellően nagy darabszámú referenciadarabok esetén megszámolható.

  A „kellően nagy” itt azt jelenti:
  - 20 számlálandó elem ≤ 60 000 pont számlálási felbontással
  - 50 számlálandó elem 60 000-150 000 pont között
  - 100 számlálandó elem ≥ 150 000 pont

 • Mi az ajánlott referencia-darabszám?
  Ha a számlálás során hiba lép fel, azt leggyakrabban a megszámlálandó elemek egymás közötti súlykülönbsége okozhatja. Ezért érdemes minden számlálás kezdetén meghatározni egy átlagos tömeget, az úgynevezett referenciatömeget.

 • Hogyan határozzuk meg a referenciatömeget?
  A referenciatömeget úgy határozzuk meg, hogy a mérlegre több számlálandó elemet helyezünk. Ezt nevezzük referencia-darabszámnak. Ennél a következők érvényesek:

  - 5 számlálandó elem gyakran elegendő
  - 10 számlálandó elem általában a szokványos
  - 20 és 100 darab közötti elem a számolási résztömeg nagyobb szórása esetén alkalmazandó

Fontos: Az „automatikus referenciaoptimalizálás” funkcióval fokozatosan növelheti a referencia-darabszámot, így egyre pontosabban meghatározhatja az megszámlálandó elemek átlagos tömegét. Ez jelentősen növeli a későbbi számlásási folyamat pontosságát.

Így használja a különböző számlálómérlegeket.

Az egyszerű számlálómérleg
Ez a mérleg nemcsak könnyen használható, hanem az ára is különösen kedvező. Ráadásul a kezelési útmutató tanulmányozása nélkül is egyből használhatja. Ezt a grafikus kezelőfelület és a billentyűzeten lévő, magától értetődő kezelői menü teszi lehetővé.


A professzionális számlálómérleg
Ez a mérleg 3 különböző dolgot mutat: a referenciatömeget (azaz a számlálandó elemek átlagos tömegét), a számlálandó elemek teljes tömegét és a számlálandó elemek teljes darabszámát. A beépített memóriák, például a tartály súlya, a cikkszám, a referenciatömeg vagy a hangjelzést adó és vizuális számlálási segítség, valamint a kényelmes adatbevitelt lehetővé tevő alfanumerikus billentyűzet szintén különösen hasznosak és egyszerűsítik a kezelést.


A számlálórendszerek
Nagyobb mennyiségek, tartályok vagy raklapos áruk esetén az asztali mérlegek mérési tartománya gyakran nem elegendő a pontos számláláshoz. Ebben az esetben nagy teljesítményű számlálórendszereink állnak az Ön rendelkezésére, amelyek egyesítik a nagy pontosságú referenciamérleg és a nagy terhelésű darabszámláló mérleg előnyeit.

Top kategóriáink ebből az útmutatóból