Sorompók, útlezárók

A sorompók és az útlezárások segítségével mindenki tisztábban láthat az üzemen belül és a közterületeken is. Ezek az egyértelmű, az utak és a helyszínek jelölésére alkalmas vizuális jelzések védenek a balesetek és a jogosulatlan belépés ellen, valamint figyelmeztetik a munkatársakat a nem látható veszélyekre, és megjelölik a veszélyes területeket. Használjon Ön is sorompóberendezéseket az üzemen belül!

A Sorompók, útlezárók kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Mannus.

Legkeresettebb
Modell száma: 33

Sorompók – egyértelműbbek minden közlekedési szabálynálMég ha elméletileg minden gyalogos, kerékpáros és autóvezető ismeri is a közlekedési és biztonsági szabályokat, ez nem jelenti azt, hogy mindig be is tartja ezeket. Ha alkalom adódik, akkor gyorsan leparkol oda, ahová tilos parkolni. Vagy olyan területekre lép vagy hajt be, amelyek tabunak számítanak. A KAISER+KRAFT kínálatában szereplő sorompók azonnal tisztázzák, hol szabad és hol tilos haladni. Egyértelműbben, mint bármely más közlekedési szabály.
Hogyan használjam helyesen a sorompóberendezéseket az üzem területén?A sorompóberendezések, a sorompók és az útlezárások legnagyobb előnye abban rejlik, hogy egyszerre hívják fel a figyelmet és szabályozzák a közlekedést, valamint a mozgásokat az üzem területén – közlekedési jelzőlámpák, őrszemélyzet és állandó ellenőrző körutak nélkül.Ez különösen ott fontos, ahol szeretnék megakadályozni, hogy figyelmetlen kerékpárosok a gyalogos utakat használják, és ezáltal veszélyeztessék a gyalogosokat. A terelőkorlátok arra kényszerítik őket, hogy leszálljanak a nyeregből.A szabad parkolóhelyek is felkeltik a kíváncsiságot – legtöbbször azoknál, akik jogosulatlanul tartózkodnak az adott területen, és kényelmes megállási lehetőséget keresnek. Egy (zárható) útlezárással biztosíthatja, hogy csak az üzemhez tartozók parkolhassanak autóikkal a területen. Ez nem csak kényelem kérdése, egyértelműen biztonságtechnikai szempontok állnak a középpontban.Gyakran merülnek feledésbe, de ugyanilyen fontosak a függőleges sorompók is: a magasságkorlátozók egyértelműen megmutatják, hogy a tehergépjárművek, a buszok és a nagy felépítményű járművek könnyen kabrióvá válhatnak ezeken a helyeken – és azáltal veszélyeztetik saját magukat, a rakományt és másokat.Végső soron a sorompóberendezések nélkülözhetetlenek az üzembiztonság szempontjából – akárcsak bármely más lezárás és jelölés. Ennek megfelelően nagy körültekintéssel kell kialakítani a veszélyzónákat, és előzetesen fel kell mérni minden lehetséges veszélyforrást.
Vonatkoznak speciális előírások a sorompókra és az útlezárásokra?A sorompóberendezések az üzemi terület részeként alapvetően a munkahelyi és az üzembiztonsági rendelet részét képezik. Motorizációtól és működési módtól függően ezekben részben az ajtókhoz és a kapukhoz hasonlóan kezelik a sorompóberendezéseket.A lényeg: minden sorompót úgy kell telepíteni, hogy alkalmas legyen személyek és járművek terelésére, gyalogos és járműforgalmi utak jól látható elválasztására és ennek során az ütközésveszély megakadályozására.És megint csak arra lyukadhatunk ki, hogy a sorompók és az útlezárások mindössze a biztonsági koncepció egyetlen elemét jelentik, amely megfelelő jelölésekkel, lezárásokkal és társaikkal együtt tesz meg mindent azért, hogy láthatóvá tegye a veszélyes zónákat, és megakadályozza a baleseteket.Keressen bennünket, ha bármiben segíthetünk!