+36 (23) 513 823 

Márkaválasztás

Kiválasztás pontosítása
(több választás lehetséges)

Nettó ár

Nettó ár szűkítése

-
Márka
Tulajdonság
 

Laborkészülékek

Tudásunk jelentős részét az olyan laborkészülékeknek köszönhetjük, mint a mikroszkóp vagy a refraktométer. Mi lenne ma a kutatással, az orvostudománnyal és az iparral nélkülük?
10 termék található
| | |
10 termék található
A nagy álmok valóra válnak.
Tudta, hogy a laborkészülékek, például a mikroszkóp egykor a szórakoztatást szolgálta? Ennek egyszerű oka volt: az emberek arra vágytak, hogy megszemlélhessék a tárgyakat nagyításban, és ezzel még jobban megismerhessék a világot. Ma már tudjuk: a mikroszkóp az egyik legfontosabb laborkészülék a természettudomány, a technológia és az orvostudomány területén. A refraktométert, amely szintén egy optikai műszer, az élelmiszeriparból ismerjük, ahol például a bor érettségének megállapítására vagy a sör eredeti súlyának mérésére használják. Refraktométerrel ugyanakkor a fémfeldolgozásban használt gépek olaj–víz koncentrációja, az akkumulátorok savkoncentrációja, illetve a fagyvédelem területén az ablakmosó folyadék fagypontja is meghatározható. Apropó, álmok: mindkét laborkészüléket a ma ismert formájában Ernst Abbe találta fel a 18. század végén. Szerény háttérrel rendelkező ember volt ő, aki nem csak egy álmot váltott valóra ezekkel a laborkészülékekkel.

MOBILRA OPTIMALIZÁLT NÉZETET SZERETNE?

A KAISER+KRAFT webáruháza mostantól új mobil változatban is elérhető, amelynek továbbfejlesztésén folyamatosan dolgozunk.
Mobil nézet tesztelése
Termék-összehasonlítás