+36 (23) 513 823 
  Oldal nyomtatása

Erre vágyik minden csirke.

Ahhoz, hogy jól érezzék magukat, a csirkéknek helyre van szükségük: futkározáshoz, evéshez és kapirgáláshoz. Ezenkívül védett fészek is kell nekik. Az egészséges csirketartás igényére a HÜHNERHAUSmobil adja meg a választ. Legyen szó akár magán, akár mezőgazdasági célokról.

A vállalat alapítója, Ralf Müller azt tapasztalta, hogy fixen telepített kifutóban a csirkék alatt nagyon gyorsan csupasszá válik a föld. „Innen jött a csirketartás mobil megoldásának ötlete, így a zöldterület nem károsul, és a csirkéket közben fűnyírásra, trágya előállítására és a gaz kezelésére is be lehet vetni.“

Az ötletet gyakorlatba is ültette: létrejött a „Schwedenhaus klassik“ és a „Hühnerhaus XXL“. Mindkettő teljesen szigetelt, időjárásálló és a Bioland előírásai alapján készült.

A „Schwedenhaus klassik“ 4 – 6, a „Schwedenhaus XXL“ pedig max. 16 csirkének biztosít helyet (a Bioland előírásainak megfelelően építve).

Nagyobb mozgásszabadság.

Annak érdekében, hogy a csirkeházak gyorsan és egyszerűen mozgathatók legyenek, az ügyfelünknek szállító alvázra volt még szüksége. A cél az volt, hogy bárki – akár férfi, akár nő, akár gyerek – mindkét csirkeházat néhány mozdulattal el tudja mozgatni függetlenül attól, milyenek a terepviszonyok. 

A csirkeház A-ból B-be történő mozgatásához a tengelyen lévő fogantyú ad lehetőséget.

Az EUROKRAFT vonórudas kézikocsink teljesíteni tudja ezeket az igényeket, mivel a széles gumitömlős abroncsokon játszi könnyedséggel eltolhatók a csirkeházak.

A rászerelt vonórúd ezenkívül arra is lehetőséget ad, hogy az ólokat traktorral mozgassák.

A vonórudas kézikocsi ugyanilyen könnyen kezelhető rögzítőfékkel biztonságosan leállítható.

Nagyobb alkalmazkodóképesség

Mielőtt az EUROKRAFT kocsikat használatba lehetett volna venni, hozzá kellett őket igazítani a csirkeházak méreteihez. Tervezőmérnökeink kiszélesítették az alvázat, valamint golyóscsapágyazott és blokkprofilú légtömlős abroncsokat választottak, hogy könnyebbé tegyék a szállítást.

Erős szállító alvázunk mobillá teszi a csirkeházakat.

Több zöld

A HÜHNERHAUSmobil vállalat koncepciója előremutató, és nem utolsósorban azért, mert egyre több ember dönt az állat- és környezetbarát csirketartás mellett.

Ralf Müller és a csapata számára természetesen szívesen szállítunk megfelelő szállító alvázakat, és bízunk benne, hogy a jövőben is gyümölcsöző együttműködést tarthatunk fenn.

A kakasoknak és a csirkéknek ideális esetben füvesített kifutóra van szükségük bokrokkal, sövényekkel és fákkal.

MOBILRA OPTIMALIZÁLT NÉZETET SZERETNE?

A KAISER+KRAFT webáruháza mostantól új mobil változatban is elérhető, amelynek továbbfejlesztésén folyamatosan dolgozunk.
Mobil nézet tesztelése
Termék-összehasonlítás