+36 (23) 513 823 
  Oldal nyomtatása

ÉLETÜNK HÁTRALÉVŐ RÉSZE A JÖVŐNK.

A felelősség elve. A természet, az ember és a környezet érdekében.

Hosszú távú, mélyreható, erős, hatékony, erőteljes, ellenálló, fenntartható. Számos kifejezés, amely egyetlen speciális fogalmat igyekszik körbejárni: ez pedig nem más, mint a fenntarthatóság. Ez a fogalom mégis valahogy statikusnak, terjengősnek, élettelennek, kopottasnak hat.

Mi ezért szívesebben beszélünk a felelősség elvéről. Egy olyan felelősségről, amelyet önként magunkévá teszünk és átélünk – a természetért, az emberekért és a környezetért. Ezt kicsiben és nagyban is megtesszük. Így következetesen ügyelünk arra, hogy egyre környezetbarátabb termékeket állítsunk elő, folyamatosan igyekszünk a belső és külső folyamatok környezetre gyakorolt negatív hatásait csökkenteni, valamint jobb és ezáltal környezetbarátabb szabványokat teremteni az ágazat számára. Minden nap igyekszünk biztosítani munkatársaink jólétét és fejlődését, emellett elköteleztük magunkat amellett, hogy üzleti partnereinknek és beszállítóinknak is a legjobbat adjuk, hogy hozzánk hasonlóan ők is jó példával járjanak elöl a munkatársak és a társadalom, a környezet- és éghajlatvédelem, valamint a tisztességesség és következetesség területén. Továbbá elkötelezettek vagyunk a fenntartható globalizáció nemzetközileg elismert üzleti hálózatának tíz általánosan elfogadott elve, az ENSZ Globális Szerződés (Global Compact) mellett. A világ számos résztvevő vállalatának egyikeként kötelességünk integrálni üzleti tevékenységeinkbe az emberi jogokat, a környezetvédelmet, a munkahelyi normákat és a korrupcióellenesség elvét.

Ezért mindennel kapcsolatban, amit teszünk, tervezünk vagy bevezetünk, alaposabban körbenézünk, figyelmesebben hallgatunk, körültekintőbben járunk el, és mindig végiggondoljuk minden lehetséges végkifejletét. Meg kell említenünk ezzel kapcsolatban a fenntartható vállalati felelősségvállalást (SCORE, Sustainable Corporate Responsibility) is. Ezzel a programmal 2011 óta már számos fontos lépést megtettünk azért, hogy hozzáadott értéket teremhessünk, és ezzel a KAISER+KRAFT fenntarthatósági teljesítményét hat cselekvési területen* javíthassuk:

A fenntartható vállalati felelősségvállalás keretében minden évben újra szembenézünk ezzel a felelősséggel, még ambiciózusabb célokat tűzünk ki, rendszeresen felülvizsgáljuk előrelépéseinket, és új előírásokat hozunk létre. Csak így leszünk képesek a jövőben Földünket egy kicsit jobbá és zöldebbé tenni.

Vagy Mark Twain szavaival élve: „Engem azért érdekel a jövő, mert életem hátralévő részét abban szándékozom eltölteni.”

*A cselekvési területeket a Globális Szerződés tíz általánosan elfogadott elvéből vezettük le.

Mint az anyja, úgy a lánya.

Ha többet szeretne megtudni tevékenységeinkről, a számokról, adatokról és tényekről, tekintse meg a 2019-os fenntarthatóságról szóló TAKKT*-jelentést.

Takkt Sustainability Report 2020 *A KAISER+KRAFT EUROPA a TAKKT AG 100%-os leányvállalata.

MOBILRA OPTIMALIZÁLT NÉZETET SZERETNE?

A KAISER+KRAFT webáruháza mostantól új mobil változatban is elérhető, amelynek továbbfejlesztésén folyamatosan dolgozunk.
Mobil nézet tesztelése
Termék-összehasonlítás