+36 (23) 513 823 

Biztos talajon – üzemi biztonság a KAISER+KRAFT intelligens termékeivel.

Van egy 1932-ből származó világhírű fotó, amelynek láttán ma minden üzemi biztonságért felelős szakember ideges lenne: tudja, melyik képre gondolunk?

Charles C. Ebbets „Ebédszünet a felhőkarcolón” c. fényképére – ezen tizenegy férfi látható, akik a General Electric manhattani épületén egy acél tartón üldögélnek lélegzetelállító magasságban. Lábaikat 200 méter magasan lóbálják a 41. utca felett, miközben szendvicset esznek, és újságot olvasnak, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Nyoma sincs biztonsági intézkedéseknek.

Pedig a munkahely veszélyes lehet: előfordul, hogy megbotlunk, kibicsaklik a lábunk, elesünk – ezek a németországi balesetbiztosítók szerint a leggyakoribb esetek. 

Ezeket biztosan nem lehet teljességgel kiküszöbölni, hiszen ahol emberek dolgoznak, ott hibák is előfordulnak. De a veszélyt elfogadható mértékig csökkenthetjük – elővigyázatossággal és előrelátó gondolkodással. A megelőző intézkedések annál is fontosabbak, mivel senki nem engedheti meg magának a drága betegszabadságot, a produktivitás csökkenését vagy a bizonytalan munkavégzést. A dolgozók egészsége a vállalkozó legfontosabb tőkéje. A KAISER+KRAFT-nál mi ezért intelligens termékeinkkel gondoskodunk róla, hogy ez így is maradjon.

Segítségünkkel Ön is aktívan óvhatja dolgozói egészségét, és ezzel hozzájárul vállalkozása gazdasági sikeréhez is! Ehhez sokoldalú termékportfóliót állítottunk össze Önnek.

Kellemes tájékozódást kívánunk!

 Lezárások

Idáig és ne tovább: szabjon határokat lezárásokkal.

Mindennek megvan a határa. De még jobb, ha ezt mindenki számára láthatóvá tesszük. Különböző jelzőszínekkel ellátott lezárásaink segítségével veszélyes zónákat jólláthatóan jelölhet, és felhívhatja a figyelmet a lehetséges veszélyekre.
 

Ezenkívül láncos oszlopokkal és hevederes rendszerekkel gondoskodhat az üzemen belüli biztonságos munkaterületekről. Ezek is képesek területek gyors és hatékony láthatóvá tételére.

A biztonsági korlátok segítségével az üzemen belül hosszú távra kialakíthat közlekedési útvonalakat, ezzel megvédheti a dolgozókat és az üzem területén lévő tárgyakat, miközben mérhető mozgásteret tud létrehozni a munkahelyen.

Lezáróoszlopok és lezárókerítések is használhatók munkaterületek, raktározási területek és veszélyes zónák elhatárolására – beltéren és kültéren egyaránt. Ollós ráccsal és hasonló mobil lezárókkal még arra is lehetősége nyílik, hogy munkaterületeket gyorsan és biztonságosan kijelöljön.

>>A lezárásokhoz.

Mobil kerítések, parkolókengyelek, terelőkúpok és más termékek szintén a lezárások kategória alatt találhatók.


És ha üzemi területéhez a bejárást is biztosítani szeretné, akkor helyezzen a bejárathoz és az átjárókhoz sorompókat és útlezárásokat. Így jogosulatlanul senki nem léphet a területre, és az átmenő forgalmat is ellenőrizheti.

 

Sorompókat, útlezárásokat és magasságkorlátozókat keres? Itt megtalálja őket.


Ütközésvédelem

Tartósan jó: ütközésvédelem dolgozók, berendezések és gépek számára.

Ütközésvédőink és élvédőink sokat kibírnak, tartósak és kitartóak. Segítségükkel felelősségteljesen bánhat dolgozóival, szállítóeszközeivel, valamint a raktározási és munkaterületekkel. Az egyszerűen felállítható védőkengyelek, ütközésvédő palánkok vagy terelőoszlopok segítségével pl. üzemen belüli útvonalakat biztosíthat, melyeken a dolgozók gyalogosan közlekednek; ugyanakkor állványokat és gépeket ütközésvédő elemekkel olyan módon biztosíthat, hogy szállítóeszközök esetleges ütközés esetén ne tegyenek bennük kárt.

A sárga vagy sárga / fekete  színű termékek magas hatásfokon figyelmeztetnek és jól láthatóak.
S ha valamit látunk, nem ütközünk bele. Az élek, kiugró részek, akadályok ellen kínálunk széles körben használható rugalmas termékeket sárga-fekete vagy piros-fehér színben.A programunkban létezik fluoreszkáló-fekete jelzés fényvisszaverő biztonsági csíkkkal is. Ha mégis valami történne: a speciális polimer alapú műanyagból készült ütközésvédők segítenek, melyek ütközéskor deformálódnak, majd visszaállnak eredeti állapotukba. Csökkentik a járműben keletkező és személyi sérüléseket, ennek köszönhetően jelentősen csökken a javítási költség.


Jelölés

Könnyen adhat jelet – a megfelelő jelölésekkel és megjelölésekkel.

Színt viszünk a munka világába! Pontosabban: színjelöléseket. Ezekkel világosan elhatárolhat üzemen belüli utakat és területeket. Ha a dolgozók betartják ezeket a kijelölt utakat, akkor az üzemen belüli közlekedés ellenőrzöttebben és biztonságosabban folyhat. Ha a járművek a kijelölt útvonalakon haladnak, akkor csökken annak a veszélye, hogy más tárgyakkal ütközzenek. Csarnokjelelölő festékeink és csarnokbevonataink segítségével egyértelműen jelölheti a raktározási területeket, a speciális rakodási területeket, és funkciókat rendelhet területekhez, ugyanakkor kis egyenetlenségeket is kiegyenlíthet velük.

A jelölések és a megjelölések területéhez tartoznak a színjelölő szerkezetek, csarnokjelelölő festékek vagy a talajon használható jelölőszalagok mellett a dokumentumtasakok, dokumentumkeretek, címkék, címketartók, matricák, tájékoztató táblák és írásjel-készletek is. Anyagok osztályozásánál például tájékoztató táblák vagy számozott matricák segítenek abban, hogy a polcsorok labirintusában jobban tájékozódjunk. És aki tudja, merre kell mennie, az gyorsabban megtalálja az adott tárhelyet, és hatékonyabban tudja alakítani a munkafolyamatokat a jelöléseknek köszönhetően (pl. raklaptároló helyeken használt PVC talajjelölések, vagy tiltó és előíró PVC-piktogrammok).

>>A jelölésekhez.


Tükrök és forgalomlassító küszöbök

Mindent szem előtt tarthatunk, veszélymentesen, jó tempóban. Közlekedési és panorámatükrökkel, kábelvezető hidakkal és forgalomlassító küszöbökkel.

A panorámatükrök és közlekedési tükrök nem Önre fókuszálnak. Sokkal inkább arra szolgálnak, hogy teljes képet adjanak a térről, így még a legszűkebb térviszonyok között is szinte teljesen tiszta képet kap az Önt körülvevő történésekről. Még áttekinthetetlen, forgalmas területeken is mindent figyelemmel tud követni, és jobban ellenőrizheti a gyártási folyamatokat. Elfelejtheti a szűk keresztmetszeteket, ütközéseket vagy zavaró körülményeket. Ami bent érvényes, kint is az! Sok üzemi területen vannak nehezen belátható kiszögellések és kereszteződések – ezeken a helyeken közlekedési tükrök segítik a szabad áthaladást. Nagy időjárási igénybevétel esetére javasoljuk a jég- és csapadékálló akrilüveg tükröt, extrém időjárási körülményekhez pedig a nemesacél kivitelű tükröt.

Forgalomlassító küszöbökkel és kábelvezető hidakkal pedig még biztonságosabbá teheti az üzemi területet. A sárga és a sárga-fekete félreérthetetlenül jelzik: „Figyelem” és „Vigyázz”! A kábelvezető hidak kiküszöbölik a rendezetlen kábeleket és csöveket. Az üzem és a raktár területén zavartalanul folyhat a közlekedés. Ezzel ugyanakkor a vezetékeket is megóvja, és elhárítja a botlásveszélyt. A forgalomlassító küszöbök nemcsak veszélyes zónák jelölésére alkalmasak, hanem gondoskodnak az üzemen belüli nyugodt forgalomról is. Miért? Aki már valaha nagy sebességgel ráhajtott egy ilyen küszöbre, az tudja, milyen megrázó élményt nyújt, és legközelebb már biztosan lassabban fog vezetni.

Itt talál PVC-ből és alumíniumból készült további kábelvezető hidakat, melyek elhárítják irodájában a botlásveszélyt.

>>A panorámatükrökhöz és a közlekedési tükrökhöz.
>>A forgalomlassító küszöbökhöz.


Téli karbantartó eszközök

Minden évben: téli karbantartó eszközök.

És mire van szükség minden évben a téli karbantartáshoz? Jó szervezésre – szóróanyagokra, szórókocsira és szóróanyagtartályokra. Az utóbbi kapható klasszikus kiszerelésben jó minőségű PE-ből vagy üvegszálas műanyagból (GFK)-ból a kültéri tároláshoz.

És már kezdődhet is a fontos közlekedési utak és takarítása. Lapátra fel! És ha nagy a fagy, a jég és a hó, akkor sincs baj, mert nálunk nagy térfogatú szórókocsikat is talál. Tudja mit, a legjobb, ha az üzemében berendez egy anyagraktárat, így télen is mindenre fel lesz készülve, még ha piros hó hullik is az égből.

>>A téli karbantartó eszközökhöz.

 


Üzenőtáblák

Van-e köze a vitrineknek és a szervezőtábláknak az üzemi biztonsághoz?

Igen, nagyon is sok! Hiszen a szabályok és az irányelvek részletes leírása nélkül a dolgozók nem kapnak elegendő információt. Minden alkalmazottnak illik ismernie munkahelye biztonsági előírásait, és illik tudnia, hogyan kell viselkedni vészhelyzetben: hogyan kell reagálnom tűz esetén? Kihez fordulhatok vészhelyzet esetén? Mit kell tennem, ha leáll egy gép

Csak az tud segíteni magának és másoknak ilyen esetekben, aki ismeri jogait és kötelességeit. A munkavállalók számára ezenkívül kötelező egyes munkavédelmi törvények és rendeletek közzététele az üzemen belül arra alkalmas helyen, könnyen olvasható formában. Ilyenkor jól jönnek a vitrinek és a szervezőtáblák, ugye?

 

A piros, sárga és zöld jelzőszínekkel ellátott vitrinek segítenek Önnek, hogy biztonsági szempontból fontos témákat színekkel is kiemeljen.

 

 


>> A bemutatótáblákkal kapcsolatos további információkat az üzemi biztonság területén talál.