Telephelyek világszerte

Egy világ tele hasonlóságokkal

A sokszínűség erőssé tesz. A különbségek jobbá tesznek. És a csapatmunka mindenhová eljuttat. Egy olyan időszakban, amikor az üzleti tevékenységek egyre inkább nemzetközi platformra tolódnak, a sokféleség is megkülönböztet.

Az ötletek, a tudás, a vélemények, a tapasztalatok és a hozzáállás alkotta gazdagság teszi lehetővé a piacon való túlélést. A „különbözőség”, amely közös pontokat talál a helyi, regionális és globális cselekvéshez, és ... inspirál. Mi olyan professzionális otthont kínálunk, ahol a munkatársak és az ügyfelek is úgy érzik, hogy megértik őket, megbízhatnak egymásban és számíthatnak egymásra. Együtt építünk egy olyan világot, amely értelmet és tiszteletet, hozzáadott értéket és tájékozódást nyújt üzleti és személyes szinten egyaránt. Ezt nem csak helyileg vagy egy adott országban tesszük, hanem mind a 19 kaiserkraft országban, több mint 1000 munkatárssal és a világ minden tájáról érkező ügyfelekkel. „Equipped around the world”. Ünnepeljük most együtt a közös pontokat!

Telephelyek a világon wt$

Willkommen in Deutschland.

A költők, gondolkodók és sörfőzdék országában! Tudta, hogy a kölni dóm a legkedveltebb látványosság? És hogy a legnagyobb stadion a dortmundi „Signal Iduna Park”? A központunk egyébként Stuttgartban van: üdvözlet a Presselstraße 12. alatti székhelyünkből!

1945: a kaiserkraft megalapítása Németországban.

Telephelyek a világon wt$

Grüezi in der Schweiz.

A Svájci Államszövetség, ahogy az országunkat hivatalosan nevezik, híres csokoládéjáról, sajtjáról és a „Chrüterchraft” erejéről. Beszélünk németül, franciául és olaszul, azonban a legismertebb és legkedveltebb nyelvjárás a „Schwizerdütsch”, azaz a svájci német.

1974: a kaiserkraft megalapítása Svájcban.

Telephelyek a világon wt$

Servus in Österreich.

Tudta, hogy államunk területének 60%-át hegyek borítják? A Keleti-Alpok jelentős része nálunk található. A tiroli Középső-Alpok, a Magas-Tauern és az Alacsony-Tauern, az Északi-Mészkőalpok, a Déli-Mészkőalpok és a Bécsi-erdő. Ezért is nevezik az országot gyakran alpesi köztársaságnak is.

1983: a kaiserkraft megalapítása Ausztriában.

Telephelyek a világon wt$

Welcome to Great Britain.

Igen büszkék vagyunk Őfelségére, a királyra. Ezért nem illik a királyi család tagjait ábrázoló bélyegeket fordítva felragasztani. És olyan településneveink vannak, amelyek mindenkit felvidítanak, hiszen mindenkit megmosolyogtat, ha azt hallja, hogy „Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch”. Egyébként ez a leghosszabb hivatalos településnév Európában, és a legismertebb falu Walesben. Nem csoda.

1974: a kaiserkraft megalapítása Nagy-Britanniában.

Telephelyek a világon wt$

Bien le bonjour de Belgique, hallo in België.

3 nyelv, 11 millió lakos és számtalan finomság és látnivaló. Híres még természetesen a sült krumpli, amelyet jellemzően kétszer sütnek ki forró marhafaggyúban. Ezenkívül helyi jellegzetesség még az 1000 sörfajta, a kivilágított autópálya és a képregény, a legismertebb hősök pedig Tintin, illetve Lucky Luke.

1975: a kaiserkraft megalapítása Belgiumban.

Telephelyek a világon wt$

Bonjour de France.

A szerelem és a romantika, Provance és az illatok, a kék tengerpart, a francia filmek, a kiváló írók és filozófusok országa. A franciák nagyon büszkék az országukra és a kulturális sokszínűségükre. A sokat dicsért „Laisser-faire” hozzáállás viszont a pályaudvarokon érvényét veszti. A szerelmeseknek itt tilos csókolózniuk! Legalábbis az 1910-es törvény szerint. Manapság viszont szerencsére már nem büntetnek meg senkit csókolózás miatt. Tehát: „Bisous pour vous!”

1973: a Frankel felvásárlása Franciaországban.

Telephelyek a világon wt$

Welkom in Nederland.

A hollandok tényleg alacsony területen élnek: az ország negyede a tengerszint alatt található. A Schipol repülőtér például 4,5 méterrel a tengerszint alatt fekszik. Azt viszont tudta, hogy a tulipánok nem Hollandiából származnak? Bár a világ második legnagyobb tulipántermelői vagyunk, a tulipán hazája eredetileg Törökország. A „tulipán” szó is a perzsa „dulband” szóból ered, amely turbánt jelent.

1967: a Vink en Zonen felvásárlása Hollandiában.

Telephelyek a világon wt$

Bienvenido a España.

Most nem a napsütésről, a strandról és a tengerről szeretnénk beszélni. Ezt megteszik mások. Inkább Európa egyetlen „izolált nyelvét” említenénk meg, amelyet a mi országunkban beszélnek. A baszk a 4. hivatalos nyelv Spanyolországban, bár a mai napig nincs elegendő bizonyíték a baszk nyelv bármely másik ismert nyelvvel vagy nyelvcsaláddal való rokonságára. A jövő nyelvészeinek legnagyobb örömére.

1989: a kaiserkraft megalapítása Spanyolországban.

Telephelyek a világon wt$

Benvenuto in Italia.

Olaszországban csak olaszul tudnak? Ami azt illeti, a hivatalos nyelv mellett a regionális hivatalokban németül, franciául, ladinul, rétorománul és szlovénul is beszélnek. Kevésbé gyakori nyelv az albán, a katalán, a görög, a horvát, a franko-provanszáli, a friuli, az okcitán és a szárd. Micsoda nyelvi kavalkád! A bábeli zűrzavar viszont nem okoz ténylegesen kavarodást. Az olaszok jól kezelik a káoszt... Gondoljanak csak a közlekedésre!

1986: a kaiserkraft megalapítása Olaszországban.

Telephelyek a világon wt$

Vítejte v České republice.

Pilsner Urquell Plzenský Prazdroj, Pilsen városából, Budweiser Budvar, Budweis városából, Staropramen Prágából és Starobrno Brno városából. Söreink az egész világon ismertek, ráadásul a világ legjobb sörei közé tartoznak. Ha már beszéli a nyelvünket, rendeljen is egyet: „Jedno pivo prosím!” Ez még egyszerű volt. Viszont figyelem, a cseh nyelv igazi nyelvtörő is lehet. Próbálja meg elmondani ezt a mondatot: Tri sta tricet tri stríbrných stríkacek stríkalo pres tri sta tricet tri stríbrných strech, azaz 333 ezüst locsoló spriccel 333 ezüst tető fölött.

1993: a kaiserkraft megalapítása Csehországban.

Telephelyek a világon wt$

Bem-vindo a Portugal.

Mi a közös Európa legnyugatibb országában és a Közel-Keletben? A történelmük: Lisszabonban és az országunk déli részén sok olyan településnév van, amelyek ma is a mórok 500 éves uralmára utalnak, pl. „Algueirão”, Lisszabon északkeleti elővárosa. Az „Algarve” szó is az arab „Al-Gahrb” szóból származik, jelentése „a nyugat”. Korábban a régi „Algarbien” nevet használták.

2001: a kaiserkraft megalapítása Portugáliában.

Telephelyek a világon wt$

Witamy w Polsce.

Tudta, hogy csak Finnországban van több tó, mint Lengyelországban? Tényleg azokhoz az országokhoz tartozunk, amelyekben a legtöbb tó van a világon. A legnagyobbak a 100 km² felületű Sniardwy (Spirding-tó) és a Mamry (Mauer-tó) Mazuriában, valamint a Jezioro Lebsko (Leba-tó) és a Jezioro Drawsko (Dratzig-tó) Pomeránia területén. Ó, és a hagyomány szerint a bagel nem az Egyesült Államokból származik, hanem Krakkóból. A „Beygls” nálunk már a 17. században ismert étel volt.

1992: a kaiserkraft megalapítása Lengyelországban.

Telephelyek a világon wt$

Szép jó napot kívánunk Magyarországon!

Budapest Kelet-Európa legszebb városa. Legfőbb nevezetességei a szecessziós épületek, a Duna, a termálforrások és a kávéházkultúra. Igen, a kávéházkultúra. Mert ez innen származik, nem Bécsből, ahogy azt gyakran állítják. A tévedés az egykori Osztrák-Magyar Monarchiára vezethető vissza. Az osztrákok tőlünk, magyaroktól lesték el azt a szokást, hogy a délutáni kávéhoz süteményt fogyasztunk. Például a Vörösmarty tér 7. szám alatt található Gerbeaud kávézó, amely egykor császári-királyi udvari beszállító volt, Európa legnagyobb tradicionális kávéházai közé tartozik.

1990: kaiserkraft megalapítása Magyarországon.

Telephelyek a világon wt$

Vítame Vás na Slovensku.

Mi Szlovákia fővárosa? Jó kérdés, sokáig ezt mi magunk sem tudtuk. Szlovákul Bratislava! De volt korábban Braslavespurch, Brezalauspurc, illetve Mátyás király idején Istropolis is. A város magyar neve Pozsony, latinul Posonium, németül pedig Pressburg. De ismerik még a következő neveken is: Brezesburg, Preslawaspurch, Brezizbuch és Bresbuch, Prešporok, Prešporek és Prešpurk, Wilsonovo és Blava. Ennyi!

2007: a kaiserkraft megalapítása Szlovákiában.

Telephelyek a világon wt$

Lepo pozdravljeni v Sloveniji.

Szlovénia olyan kicsi, hogy az autósok gyorsan áthajthatnak az országon akkor is, ha a tankban már csak kevés a benzin. De a méret ne tévessze meg, hiszen mi vagyunk az egyetlen ország Európában, ahol megtalálható az Alpok, a Földközi-tenger, a pannóniai síkság és a karsztvilág is. A világ minden ötvenedik ismert szárazföldi állat- és növényfajtája fellelhető itt. Ezenkívül az országban 3 nemzeti park, 52 természetvédelmi terület, 44 védett tájvédelmi körzet, 1217 emlékpark, 26 Natura 2000 madárvédelmi terület és 260 Natura 2000-FFH terület található. Csak annyit fűznénk hozzá: kicsi a bors, de erős!

2012: a kaiserkraft megalapítása Szlovéniában.

Telephelyek a világon wt$

Dia duit ó Éirinn.

Írország egyik legismertebb csodalénye a Leprechaun. Ez a többnyire zöld ruhát viselő kobold az ír hárfa mellett az ország jelképe. A legenda szerint a föld szelleme a szivárvány végében egy arannyal teli üstöt rejtett el, amelyet csak az kaphat meg, akinek sikerül kicsalnia a pontos hely titkát a Leprechaunból. Ez eddig senkinek sem sikerült. Híresek még gyönyörű tájaink, a sörünk és az ír whiskey is. Talán segíthet is megtalálni a Leprechaunt, mivel az angol sakkmester, Joseph Henry Blackburne szerint a whiskey serkenti a gondolkodást.

2001: a kaiserkraft megalapítása Írországban.

Telephelyek a világon wt$

Bine ați venit în România.

Tudta, hogy a híres-hírhedt havasalföldi herceg nem Bram Stoker kitalációja? Vlad Țepeș Drăculea nevének a jelentése „A sárkány fia“ és a latin draco, vagyis sárkány szóból származik. Dracula apja, II. Vlad Dracul Zsigmond császár sárkányrendjének tagjaként viselte ezt a nevet. A Țepeș, vagy is a Karóbahúzó nevet III. Vlad posztumusz kapta meg, aki arról volt ismert, hogy ellenfeleit karóbahúzással végeztette ki. Azonban csak Bram Stoker 1897-es művében vált a híres vérszívó, élőhalott lénnyé és lett Erdély (németül Siebenbürgen), ill. a Kárpátok a vámpírok hátborzongatóan szépséges hazájává.

A kaiserkraft romániai telephelyei.

Telephelyek a világon wt$

Dobro došli u Hrvatsku.

Görögország, Svédország és Finnország mellett Horvátország a legtöbb szigettel rendelkező európai ország: az 1778 kilométer hosszú part mentén összesen 1244 sziget található. Emellett a nyakkendő is Horvátországból származik: a francia „cravate“ szó az „à la Croate“ kifejezésből ered, amely a horvát stílusban hordott hosszú végű kendőre utal. Ó, igen, a Winnetou-filmekről se feledkezzünk meg. Ezeket ugyanis a Paklenica park kanyonjaiban forgatták. A Plitvicei-tavak 92 lenyűgöző vízesése is világhírű, ráadásul az UNESCO világörögségi listán is szerepelnek. Rengeteg felfedeznivaló várja Horvátországban, kezdje a felfedezést üzletünkben.


2016: kaiserkraft megalapítása Horvátországban.

Az Ön országában nincs kaiserkraft fiók?
Keresse fel az exportüzletünket! „Minden, ami egy cégnek kell” mottónkat követve természetesen az Ön cégének is szállítunk, a megbízás szerint légi, tengeri úton vagy tehergépjárművel. Kiváló minőségű termékek, pontos kézbesítés és számos további szolgáltatás áll a rendelkezésére.