Kerekek

Minden abroncs egyforma? Épp ellenkezőleg: poliamid kerekek, poliuretán kerekek vagy tömörgumi kerekek, acéllemez felnik, poliamid felnik vagy műanyag felnik − ezen az oldalon garantáltan megtalálja éppen azt a kereket, amelyet keres. Ha pedig bizonytalan, egyszerűen hívjon fel minket, szívesen segítünk meghozni a döntését!

A Kerekek kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Proroll, Wicke, TENTE, eurokraft basic, Wagner.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 79

A PU kerekeket és görgőket nem kell újra feltalálni, de fejleszteni lehetAmikor a vállalatnál valamit szállítani kell, kerekek nélkül nem megy. Az emberiség eme fontos felfedezését nem kell újra feltalálni. Kínálatunk azonban megmutatja, hogy a megfelelő részletekkel még nagyobb lendületet vihet a vállalati munkafolyamatokba.Kerekek vagy görgők: mi a különbség?A kerekek és a görgők között a különbség a szerkezetben rejlik: a görgő egy kerékből és egy házból álló szerkezet meghatározott rögzítési móddal. A kerekeket közvetlenül egy tengelyre szereljük.A kerekek és a görgők úgy vannak kialakítva, hogy az emelőkocsikkal és más szállítóeszközökkel és kocsikkal való szállítást különösen egyszerűvé, kényelmessé és biztonságossá tegyék. Ehhez bizonyos terheket el kell bírniuk, valamint igazodniuk kell a padlóburkolathoz és a munkakörnyezethez.Ezt a kerekek négy fontos tényező együttműködésével érik el: • Abroncsok/bevonat megfelelő anyagból adott padlókhoz és munkakörnyezetekhez

 • Felnik adott anyagból a teherbírás/terhelhetőség optimalizálásához

 • Átmérő, kerékszélesség stb. az adott szállítóeszköznek megfelelően

 • Golyós-, görgős- vagy siklócsapágyazás kivitele és minősége


A tényezők kombinációjától függően a kínálatunkban megtalálható kerekek és görgők egy vagy több előnnyel rendelkeznek, amelyeket piktogramokkal jelzünk. A fontos tulajdonságok az alábbiak: • Csekély gördülési ellenállás

 • Nem hagynak nyomot, kopásmentesen használhatók szinte minden padlón

 • Csekély anyagkopás

 • Nagy teherbírás kis gördülési ellenállás mellett


A padlótípusokkal és a kerekek speciális alkalmasságával kapcsolatban mindig talál részleteket a termékoldalon.Milyen anyagok jöhetnek szóba a vállalatnál használni kívánt kerekeknél?Kerekeink és görgőink anyagai meghatározzák a futástulajdonságot és a kényelmet: • A tömör gumi az egyik legnépszerűbb kerékanyag, mivel könnyen gördül, csendes, viszonylag rugalmas, és az ára is kedvező. Ellenálló képessége azonban korlátozott. A kétkomponensű tömörgumi kerekeknél ez nem így van, ezek finomabban gördülnek, ugyanakkor csekélyebb gördülési ellenállás jellemző rájuk.

 • A poliamid vagy nylon abroncsok és felnik akkor jönnek szóba, ha különösen ütésálló, vegyszerálló és kopásálló anyagra van szükség. A teherbírásuk még kis átmérőnél is rendkívül nagy, és a kerék ellenáll a nagy hőmérséklet-ingadozásoknak.

 • A kopásálló poliuretán abroncsok kiváló megoldást jelentenek érzékeny padlóknál. A PU kiviteltől függően hőmérsékletálló és vegyszerálló. Emellett könnyedén és csendes gördül.

 • Zord körülmények között szürkeöntvény kerekek jelentik az első választást, mivel szinte nem igényelnek karbantartást, és rendkívül masszívak. Ezeknél a kerekeknél ugyanakkor nem jellemző a padlóvédelem vagy a csendes futás.


A kerekekről és görgőkről szóló vásárlási tanácsadónk további részleteket tartalmaz a termékkiválasztással kapcsolatban.Bármelyik munkatárs kicserélheti a kerekeket?Ha egy szállítóeszköz vagy egy kocsi esetében nincs kifejezetten erre vonatkozó biztonsági előírás, bármelyik munkatárs cserélheti a kerekeket. A termékek fel- és leszerelése magától értetődő. Fontos azonban, hogy a kerekek cseréje utáni első használat előtt a készülék működőképességét ellenőrizni kell.Ha kérdései vannak a kínálattal kapcsolatban, vagy az alapvető választéktól eltérő kivitelekre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal.