Anyagszállító kocsik

Áttekinthető, praktikus, masszív: az anyagszállító kocsik hasznos segítők a műhelyben és a raktárban. A rácsos falra könnyen felakaszthatja a szerszámokat és egyéb munkaeszközöket, így a legfontosabb eszközök mindig kéznél lesznek. A választékot a lemezszállító molnárkocsik teszik teljessé. Segítségükkel nagyobb méretű paneleket is kényelmesen szállíthat egyik helyről a másikra. A praktikus lemezszállító molnárkocsiktól a nagy teherbírású anyagszállító kocsikon át a mobil molnárkocsikig – fedezze fel a választékot a kaiserkraft webáruházban!

A Anyagszállító kocsik kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: eurokraft pro, Kongamek, Treston, Vetter.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Magasság [mm]
260
260
1970
1970
-
Relevancia szerint
Modell száma: 35

Anyagszállító kocsik: szállítási megoldások karton- és raklapméret szerintA raklapok, áruk és tárolók szabványosítása jelentősen felgyorsította és megkönnyítette az üzemi logisztikát. Ennek eredménye a kiemelkedően jól működő rakodás, árucsomagolás és kompakt szállítás. A szabványostól eltérő formátumú áruk azonban nem számítanak ritkaságnak az üzemekben. Ezek szállításának is biztonságosan, gyorsan és ráfordítás nélkül kell történnie. Erre a kihívásra a tökéletes megoldást az anyagszállító kocsik kínálják.Milyen rakomány esetében használhatók az anyagszállító kocsik?Kínálatunk összeválogatásánál szem előtt tartottuk az áruk teljes útvonalát, az állványtól egészen a felhasználási helyig. Ezért hasonlít sok anyagszállító kocsink a szokványostól eltérő formájú árukhoz használt állványrendszereinkre.Ezek a speciális anyagszállító kocsik jó szolgálatot tesznek például különböző anyagból készült lemezek, nagyobb merevítők és csövek, függesztőeszközök vagy nagyméretű szerszámok szállításánál. Az anyagszállító kocsik biztosítják az egyensúlyt, kontaktpontokat, valamint az állványokhoz hasonlóan a sérülés elleni védelmet:
 • A lemezszállító kocsik, -molnárkocsik és lapemelők a nagy formátumú anyaglemezeket úgy veszik fel, hogy azok sem leesni, sem egymással kapcsolatba kerülni nem tudnak. A függőleges szállítás gondoskodik arról, hogy a szállítóeszközzel a lehető legkevesebb ponton érintkezzen a lemez és az erőelosztás optimális legyen. Ez például üveg biztonságos szállításánál elengedhetetlen.

 • A konzolos molnárkocsik megfelelnek a hosszú áruk támasztotta speciális követelményeknek.

 • A speciális tárolóknál a függesztőelemek egy mozdulattal hozzáférhetők, és közvetlenül a használat helyén levehetők vagy kicserélhetők.

 • A szerszámkocsik a munkahelyen felszerelt perforált fal könnyen kezelhető megfelelői.

 • A molnárkocsik a mezőgazdaságban nélkülözhetetlenek, viszont üzemi területen például fagyapot bálák szállítására is alkalmasak.Hogyan lehet személyre szabni az anyagszállító kocsikat?A legtöbb anyagszállító kocsit arra tervezték, hogy az egyedi szállítási igényeknek megfeleljenek. Például a következők alkalmazásával:
 • Könnyen összeszerelhető és levehető szárak, amelyek a rakfelületet a raklapok száma szerint osztják fel

 • Tartósorok a konzolos állványokon, amelyek egyéni távolsággal, gumibevonattal vagy anélkül, illetve különböző karszerkezetekkel egyéni igényekre szabhatókEmellett minden perforált fal hozzáigazítható az anyagszállító kocsihoz, amely a munkahelyi igényeknek megfelelően tartókkal és tárolómodulokkal felszerelhető.Magától értetődő, hogy különböző teherbírású és méretben változó rakfelületű termékeket is kínálunk. Az üzemi szállítási igények felmérésénél ez a két tényező az Ön számára a legfontosabb. Teljesen felszerelt molnárkocsi modelljeinken nem kell sokat gondolkodni, és egyből munkasorba foghatók.Az anyagszállító kocsiknál vannak olyan speciális biztonsági utasítások, amelyekre ügyelni kell?Amennyiben terjedelmes, érzékeny vagy sérülékeny áruk kerekeken vagy görgőkön való szállítása a feladat, természetesen több biztonsági utasítást is figyelembe kell venni. Ezek mindenesetre nem rendkívüli, hanem a munkavédelem témakörében magától értetődő lépések:
 • Az anyagszállító kocsi méreteit és felszereltségét tekintve legyen ideális a szállítandó áruhoz. Egy érzékenyebb üveglapot egy egyszerű molnárkocsira nem igazán lehet megfelelően feltenni. Ugyanakkor egy túl kicsi lemezszállító molnárkocsi is jelentősen megnöveli a törés kockázatát.

 • A maximális teherbírást sosem szabad túllépni.

 • Az áruk optimális súlypontját a rakodásnál és a szállítás előtt pontosan ellenőrizni kell.

 • További bélés és védőeszközök használata nemcsak praktikus, hanem érzékeny áruk esetében magától értetődő.

 • A kerekek, valamint az anyagszállító kocsik használhatóságát rendszeresen ellenőrizni kell.

 • A be- és kirakodásnál négy kéz biztosabban mozog, mint kettő.Megéri időt szánni az anyagszállító kocsik választékának pontos feltérképezésére. Mi szívesen segítünk Önnek, megkönnyítjük a molnárkocsik és szállítóeszközök összeválogatását.