Veszélyes anyagok tárolása

Számos különböző iparág alkalmaz veszélyes anyagokat. Ez már elég okot ad arra, hogy választékunkban olyan kiváló veszélyesanyag-tárolással kapcsolatos terméket sorakoztassunk fel, amelyek mind teljesítik a törvényi előírásokat, és amelyek a biztonságot a praktikus és felhasználóbarát használattal egészítik ki.

Veszélyes anyagok tárolása bel- és kültérenJobb félni, mint megijedni – tartja a szólás. Vannak olyan anyagok, amelyek a bosszúságnál nagyobb kárt okoznak, ha a tárolásnál valami balul üt ki. Termékeinkkel a veszélyes anyagok tárolása minden esetben biztonságos lehet. Legyen szó akár gázpalackokról, akár vegyszerekről, kannákról, hordókról vagy tartálykonténerekről – kínálatunkban biztosan megtalálja az Ön számára megfelelő tárolási lehetőséget.Mikor kell különösen körültekintően eljárni a tárolásnál?A törvény értelmében veszélyes anyagról van szó, ha a következők közül egy vagy több tulajdonság jelen van: könnyen gyúlékony, oxidáló, mérgező, irritáló vagy maró, robbanásveszélyes és/vagy környezetre veszélyes. Az ilyen anyagok vagy keverékek kifolyás vagy pontosabban mondva szivárgás esetén súlyos veszélyt jelentenek munkatársai és a környezet számára. Ezért a veszélyes anyagok tárolásához olyan tárolókra és biztonsági eszközökre van szükség, amelyek kifejezetten az adott veszélyes anyaghoz megfelelőek, így veszélyes anyag tárolásához készült speciális termékekre, illetve felfogórendszerekre, veszélyesanyag-tároló szekrényekre és veszélyesanyag-tároló konténerekre stb. A kaiserkraft webáruházában gyorsan megtalálhatja a megfelelőt.Honnan tudhatja meg, melyik termék melyik veszélyes anyaghoz megfelelő?A legegyszerűbben a veszélyes anyagot jelölő szimbólumok segítségével. Ezek nemcsak a veszélyes anyagok csomagolásán, hanem a veszélyes anyagok tárolásával kapcsolatos termékeinknél is megtalálhatók. Így rögtön tudhatja, mi tartozik össze. Termékeink engedélyét is egyetlen pillantással ellenőrizheti az ábrázolt tanúsítvány révén. Van még kérdése? Számos választ megtalál a Veszélyes anyagok előírásszerű tárolására vonatkozó információk című vásárlási tanácsadónkban.Mely termékek játszanak központi szerepet a veszélyes anyagok tárolásánál?Felfogótálcák nélkül nincs veszélyesanyag-tárolás. Az előírások szerint akkor van rájuk szükség, ha vizekre veszélyes vagy gyúlékony folyadékokkal teli tárolókat tárol. Így megakadályozható, hogy a véletlenül kifröccsenő tartalom a padlón vagy a talajvizekben landoljon. Fontos az alábbi két anyag megkülönböztetése:


  • Acél: vizekre veszélyes és gyúlékony folyadékokhoz alkalmas

  • Műanyag: agresszív és vizekre veszélyes folyadékokhoz


Tárolóink, veszélyesanyag-tároló állványaink és konténereink alapkivitelben fel vannak szerelve a megfelelő felfogótálcával. Eltérő esetben a felfogótálcákat is megrendelheti tőlünk külön – természetesen különböző változatokban és méretekben.Felmerül még a kérdés, hol szeretné tárolni veszélyes anyagait. Számos vállalat dönt úgy, hogy a veszélyes anyagokat biztonságos távolságban kültéren tárolja. Erre az esetre a kaiserkraft kínálatában különböző méretekben talál veszélyesanyag-tárolókat és konténereket: hordó- és kannatárolók kis és közepes mennyiségekhez, veszélyesanyag-tároló raktárkonténerek több tárolószinttel nagy mennyiségekhez, valamint gázpalacktároló szekrények és konténerek különböző méretekben. A hőszigetelt konténerek a hőmérsékletre érzékeny veszélyes anyagok egész éves tárolására ideálisak. A veszélyes anyagok egyszerűbb kezeléséhez szivattyúk és hordókezelési tartozékok is találhatók nálunk.Beltérre biztonsági tárolókat és egyedileg bővíthető, horganyzott acéllemezből készült veszélyesanyag-tároló állványokat kínálunk, valamint választhat veszélyesanyag-tároló szekrényeink közül is.Kit kérdezhet, ha bizonytalan?Leginkább minket. A veszélyesanyag-tárolás területének szakértői szívesen segítenek Önnek a megfelelő tárolási lehetőségek kiválasztásában. Ha pedig nem találja a webáruházban azt, ami minden igényének teljes mértékben megfelelne, mi megvalósítjuk Önnek az egyedi igényeinek megfelelő egyedi megoldásokat.