Zsírzóprések, zsírpisztolyok

Az olyan eszközökkel, mint a zsírzóprések és a kenőberendezések, a kopás csökkentése érdekében megkenheti a mozgó alkatrészeket, a gépeket vagy a járműveket. Itt professzionális kézi vagy automatikus, elektromos, vagy sűrített levegővel működő, karos és fecskendező zsírzópréseket is beszerezhet. Az alábbiakban többet is megtudhat!

A Zsírzóprések, zsírpisztolyok kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: PRESSOL.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Töltési térfogat
Relevancia szerint
Modell száma: 16

Zsírzóprések és kenőberendezések profiknakA kenőanyagok elengedhetetlenek a zavartalan működéshez, hiszen csökkentik a kopást, és hosszabb élettartamot biztosítanak. Mert amikor a gépek teljes fordulatszámon működnek, rendszeres kenőanyag-utánpótlásra van szükségük. Ez pedig a legegyszerűbben és legbiztonságosabban zsírzóprésekkel és kenőberendezésekkel oldható meg.Hogyan működik a zsírzóprés?A zsírzóprés a csapágyak, gépalkatrészek, láncok stb. kézi utánkenésének tiszta (és biztonságos) alternatívája. A zsírzóprések a nyomódugattyú elvén működnek, ami azt jelenti, hogy a zsír egy fúvókán keresztül közvetlenül a kívánt helyre jut. Arról pedig hosszú tömlők és rátétek segítségével gondoskodhat, hogy a zsírzóprés a gép mélyebben fekvő pontjait is könnyedén elérje.Az egykezes zsírzópisztoly azért népszerű, mert praktikus, tiszta és könnyen tölthető. Ezzel azonban kisebb nyomást lehet kifejteni, mint a két kézzel működtethető, kézikaros vagy sűrített levegős zsírzóprésekkel (kenőberendezésekkel), vagy akár az akkumulátoros zsírzóprésekkel.Mi alapján válasszak?Minél kisebb és praktikusabb a zsírzóeszköz, annál tovább tart a kenés. Ezért minél nagyobb az ipari gép- és eszközpark kenési igénye, annál inkább érdemes a nagyobb teljesítményt megcélozni. Minél inkább elektromos a prés, annál gyorsabban és precízebben megoldható a gépek és szerszámok karbantartása. A választáshoz fontos tényezők az alábbiak:  • Ömlesztett zsírral és/vagy zsírpatronnal használható

  • Adagolási nyomás és adagolási térfogat

  • Kezelés és kezelhetőség a nehezen hozzáférhető helyeken

  • Mellékelt tartozékok, a töltőfúvókától a merev tömlőig


Miért tartoznak bele a zsírzóprések is a veszélyes anyagok kezelésébe?Kenés tisztán? Ez nem hangzik túl veszélyesnek. A zsírzóprések mégis beletartoznak a veszélyes anyagok kezelésére vonatkozó üzemeltetési koncepcióba.  • A kenőzsírral végzett műveletek során kerülje a bőrrel vagy szemmel való érintkezést; védőkesztyű és hidratáló krém használata szintén erősen ajánlott.

  • Tárolásához veszélyesanyag-tároló szekrényekre van szükség, melyekben a zsír más tűz- vagy robbanásveszélyes anyagoktól elkülönítve tárolható, és ennek megfelelő biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek.

  • Az utántöltéshez olyan segédeszközök szükségesek, mint a zsírbetöltők és a felitatókendők.


A zsírzóprések használhatóságát és stabilitását rendszeresen ellenőrizni kell.Azt mondanunk sem kell, hogy a kenőanyagok és zsírzóprések kezelésével kapcsolatban oktatásban kell részesíteni az alkalmazottakat, és rendszeres kockázatértékelést is kell végezni. A munka csak akkor lesz valóban zökkenőmentes, ha pontosan fel tudja mérni a képességeket és az igényeket.A szükséges anyagok biztonságos tárolásáról többet is megtudhat Előírásszerű tárolásra vonatkozó információk című anyagunkból. Minden mást pedig személyesen is elmondhatunk – forduljon hozzánk bizalommal!