Raklapok

Az EUR raklapok és műanyag raklapok az igazi mindentudók az áruk kényelmes és gyors mozgatásának területén. Műanyagból, csúszásmentes bevonattal, egymásra rakható változatban, nagy terhekhez, rácsos raklapkerettel vagy akár higiénikus raklapként élelmiszerekhez alkalmas kivitelben: fedezze fel rendkívül erős raklapjainkat, melyek tökéletes szállítási eszköznek bizonyulnak.

A Raklapok kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: eurokraft basic, eurokraft pro, Heson.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 104

EUR raklapok és műanyag raklapok: a modern raktározás elképzelhetetlen nélkülük
A modern raktári tárolók és szállítási logisztika szempontjából már nem kell bemutatnunk Önnek a raklapok jelentőségét. Inkább olyan fontos kérdéseket tisztázunk, amelyeket gyakran tesznek fel nekünk az EURO-raklapok használatával kapcsolatban.
Hány EURO-raklap fér el egy konténerben?
Alapvetően az EURO-raklapok méretének a konténerhez és a tárolási irányhoz való viszonya az irányadó. Fontos szerepet játszik még a teherbírás és az össztömeg megrakodni kívánt raklaponként. Ezek a tényezők már meghatározzák, mikor érdemes műanyag raklap helyett EURO-raklapot választania. Az ökölszabály: 11 EURO-raklap fér el egy 20 lábas konténerben, és 24 EURO-raklap egy 40 lábas modellben.
Milyen magasak lehetnek a raklaprakások?
Nincs specifikus irányelv az (üres) EURO-raklapok rakatmagasságára vonatkozóan, ugyanis ez a magasság számos tényezőtől függ. Ide tartozik többek között a padló jellege és a rakat biztosíthatósága. Praktikus igényeket is figyelembe kell venni. Végtére is mint minden szállítási eszköznek, az emelőgépeknek és az emelőkészülékeknek is vannak korlátai a működésük „hatókörét'' tekintve.


A raklapokat (rakománnyal) borulásbiztosan, stabilan, kiömlésbiztosan és elgurulás ellen biztosítva kell tárolni. Még fontosabb ez, ha a raklapok rácsos tárolókkal, rakásolható tárolókkal vagy billenő aljú tárolókkal vannak megrakodva, ezek ugyanis megváltoztatják a rakat statikáját.
Miben különböznek az EURO-raklapok minőségi fokozatai?
Mivel az EURO-raklapok természetes anyagból, fából készülnek, speciális minőségi fokozatok vonatkoznak rájuk, amelyek például a felületi minőséget és ezzel a használhatóságot értékelik. A már használt szállítási segédeszközökhöz négy fokozat áll rendelkezésre: A, B és C osztály, valamint „használatra nem alkalmas''.
Ismernie kell az EURO-raklapjainak fokozatát, és ennek megfelelően kell eljárnia javítással vagy visszaszolgáltatással. Az EUR-csereraklapokkal kapcsolatban további információkat gyűjtöttünk össze az Ön számára.
Az EURO-raklapokat szabad javítani – és ha igen, ki végezheti a javítást?
Mivel az EURO-raklapokat intenzív körforgásban használják, és elengedhetetlenek a zökkenőmentes szállítási logisztikához (jogi okokból is), kizárólag EPAL-licensszel rendelkező szakemberek javíthatják őket. Ha Ön nem rendelkezik ilyen licensszel, forduljon szakemberhez.
EURO-raklapok újrahasznosítása kizárólag szakember keze által
Az EURO-raklapok újrahasznosítását is csak meghatározott szakemberek végezhetik. Ha „stílusosan'' szeretné kivonni a forgalomból a raklapokat, építhet belőlük például modern társalgósarkot kültéren. Ehhez nem kell más, mint néhány útmutató az internetről és egy kis kézügyesség.
Szívesen segítünk Önnek személyesen, ha kérdései merülnének fel az EURO-raklapokkal kapcsolatban, emellett szívesen támogatjuk tanácsainkkal más raktári termékek kiválasztásánál is – például szállítóeszközök és -kocsik esetén. Forduljon hozzánk bizalommal.