Hegesztésvédelem

Biztonság hegesztés közben… Bizonyos munkahelyeken soha sem lenne szabad hegesztésvédők nélkül nekilátni a munkának. Ezek ugyanis védelmet nyújtanak a hegesztési füst, a hegesztési fény és a szikra ellen – a munka akadályozása nélkül. Termékeinkkel professzionálisan állíthatja össze személyes védőfelszerelését.

Az Ön szűrőjének beállítása
Terméktípus
Magasság [mm]
1900
1900
2100
2100
-
Szélesség [mm]
300
300
4000
4000
-
Relevancia szerint
Modell száma: 16

Hegesztésvédelem – biztonságban a szikrák, a fény és a füst ellenA hegesztés elleni védelem egyenlő a hegesztőszemüveggel? Ez legfeljebb az igazság fele. Mert ha hivatásszerűen hegeszt, akkor bizony többre van szüksége, hogy védje magát és a környezetét. Mellesleg hegesztőmaszkjaink jobbak, mint bármelyik hegesztőszemüveg. De kezdjük az elején.Mi tartozik a hegesztésvédelemhez?Néhányan pólóban és szandálban hegesztenek. Szerintünk ez nem jó ötlet. A hegesztés ugyanis nemcsak a szemet veszélyeztető hőt termel, hanem szikrák, mérgező gőzök és gázok is keletkeznek.Ezért törvényi kötelessége, hogy a hegesztéshez szükséges védőfelszereléseket biztosítsa munkavállalói számára. A kaiserkraft oldalán a munkavédelmi ruházat széles választékát találja, a biztonsági cipőktől és nadrágoktól kezdve a kesztyűkön át a hallásvédőkig. Ruházat, amely magas hőmérsékleten is véd.Aztán ott van a szemek és az arc kérdése, de a környezetről se feledkezzünk meg. Végül is a legjobb munkaruha sem ér semmit, ha egy szikra felgyújtja a műhelyet.Így találja meg az optimális hegesztésvédelmet1. Lépés: Automatikus hegesztőmaszk a védőszemüveg helyettKezdjük a szemekkel és az arccal, valamint azzal, miért jobbak a prémium hegesztőmaszkjaink, mint a hegesztőszemüvegek:  • Az automatikus hegesztőmaszkok automatikusan állítják be a fénymezőt a fényerőhöz. Hegesztés közben elsötétülnek, majd közvetlenül utána ismét világosak lesznek. Ez azt jelenti, hogy munkatársai a hegesztés alatt megfelelően védve vannak, és tisztán látnak, amikor nem hegesztenek – anélkül, hogy a maszkok fel- és levételével kellene bajlódniuk.

  • A maszk nem csak a szemet, hanem az egész arcot védi a szikrák és hasonlók ellen.


2. Lépés: védőfalak, ponyvák, spriccelés ellen védő takarókAz emberek és a környezetükben lévő dolgok védelmének érdekében a következő termékeket szerezheti be a kaiserkraft weboldalon:  • A hegesztésvédő falak hatékony védelmet nyújtanak a fényívek, a sugárzás és a spriccelés ellen. A nagyobb rugalmasság érdekében lamellákkal és lamellák nélkül, valamint kerekekkel is kaphatók.

  • Ha csak egy keret nélküli falra van szüksége, a hegesztésvédő ponyva jó alternatíva. Ha nagyobb falat szeretne, össze is kapcsolhat többet egymással.

  • A padlóra letakarásához egy vagy több spriccelés ellen védő takarót ajánlunk.


Szabványok és hasonlók – ezekre érdemes odafigyelnieMivel a hegesztés során semmit sem szabad a véletlenre bízni, a hegesztésvédelemnél figyelembe kell venni bizonyos szabványokat, például a hegesztésvédő falaknak meg kell felelniük a DIN ISO EN 25980 szabványnak. A hegesztősisakok esetében a döntő tényező a védelmi szint, illetve a sötétítési szint. Olyan hegesztőmaszkokat is kínálunk, amelyek a különböző hegesztési munkákhoz különböző védelmi szintekre állíthatók. Ezen kívül olyan kritériumok is fontos szerepet játszanak, mint a súly, a méretek és a mobilitás.Bizonytalan? Örömmel segítünk Önnek a helyes döntés meghozatalában. Nemcsak a hegesztésvédelem kiválasztásakor, hanem egyéb munkavédelmi termékekkel, üzemi berendezésekkel vagy irodai felszerelésekkel kapcsolatos kérdés esetén is állunk rendelkezésére.Ezek a termékek is érdekesek lehetnek az Ön számára:ESD szőnyegek | Kötszeres dobozok | Szerszámtartó ládák | Kézi emelőkocsik | Padlórácsok | LED-kijelző | RAU munkapadok