Fellépők

Szabadabban, egyszerűbben, biztonságosabban. Fellépőink praktikus és biztonságos segítők a mindennapi munkavégzés során, emellett kompakt kialakításúak és azonnal használatra készek. Nagy dobogójuk révén fellépőink emellett biztonságos és kényelmes állást biztosítanak.

A Fellépők kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: MUNK, eurokraft pro, Hailo, KRAUSE, Layher, Altrex, eurokraft basic, HYMER, Twinco.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Tulajdonság
Relevancia szerint
Modell száma: 54

A fellépők és a követelmények.Könnyűnek kell lenniük, mivel fel kell tudni emelni őket. Stabilnak kell lenniük, mivel munka folyik rajtuk. Teherbírónak kell lenniük, mivel a munkatársak általában nehéz szerszámokkal állnak rajtuk. Ezeknek a követelményeknek kell a fellépőknek megfelelniük. És csak akkor lehetünk biztosak abban, hogy a fellépők megkönnyítik a munkát, és a munkatársak biztonságban érezhetik magukat rajtuk, ha teljesítik mindezeket a követelményeket. Éppen ezért jelennek meg ezek a követelmények a fellépőkre vonatkozó DIN EN 14183 szabványban is.Mit ír elő a szabvány?A DIN EN 14183 konkrét eljárásokat, méreteket és alkatrészanyagokat ír elő a fellépők szerkezetére vonatkozóan. • A hordozóalkatrészek, pl. a fokok vagy a szárak lehetséges anyagai a következők: fa, legalább 3 mm vastag műanyag, legalább 0,9 mm vastag acél és legalább 1,2 mm vastag alumínium. A csúszásmentes felületekhez használható gumi vagy puha PVC. Figyelem: műanyag fellépők esetén a hőmérsékletállóságot és a tartósságot is vizsgálni kell.

 • Fontos a teherbírás ellenőrzése: minden foknak el kell bírnia 260 kg-t.

 • A fellépőlétráknak, a lépcsős fellépőknek és a fellépőknek legalább 200 x 300 mm-es, a guruló fellépőknek pedig legalább 200 x 200 mm-es állófelülettel kell rendelkezniük.

 • A fellépőlétráknak és a fellépőknek legalább 80 mm-es, a lépcsős fellépőknek pedig legalább 150 mm-es fokmélységgel kell rendelkezniük.

 • A fokok függőleges távolsága maximum 250 mm lehet.

 • A fellépőlétrák, a lépcsős fellépők és a fellépők maximum 1000 mm, a guruló fellépők pedig 500 mm magasak lehetnek.

 • A csúszásbiztosítás minimális értéke 0,2.

 • A fellépőkhöz mellékelni kell használati útmutatót, amely tartalmazza a gyártó adatait, a gyártási dátumot, a felhasználási területet, a termék nevét, valamint a megengedett legnagyobb terhelést.


Melyik az Ön számára megfelelő termék?A fellépőlétrák, a lépcsős fellépők, a fellépők és a guruló fellépők között a három vagy négy fokkal a magasság tekintetben nincs nagy különbség. A létrákkal ellentétben a fellépőknél a legmagasabb fokra is fel lehet lépni. Döntő különbség elsősorban az anyag és a szerkezet tekintetében van. Munkakörnyezetenként különböző anyagok felelnek meg. • Az olajos területeken például a csúszásveszély miatt nem használható műanyag vagy fafelület.

 • Gépeknél lépcsős fellépőkkel könnyebb a munka, mivel ezek közvetlenül a géphez állíthatók.

 • A guruló fellépőket rendszerint irodákban vagy eladóhelyiségekben használják, mivel könnyedén mozgathatók.


A fellépők jó alternatíváját képezik a munkaemelvények, amelyek még szélesebb felülettel rendelkeznek.