Felitatókendők

A felitatókendők hihetetlenül nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek, hihetetlenül ellenállók, és – ami a legfontosabb – olyan anyagokhoz is alkalmasak, melyeknél egy egyszerű rongynak esélye sem lenne. Rendeljen most olajfelitató kendőket és szivárgások kezelésére szolgáló termékeket különböző kategóriákban, beltéri és kültéri használatra, vagy olvasson tovább a részletesebb ismertetőért!

A Felitatókendők kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: PIG, NOTRAX.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 96

Felitatókendő: elővigyázatosságból, utólag és vészhelyzetekreA szivárgáskezelés első szabálya: mindig abból kell kiindulni, hogy valami félremehet. A második szabály: bár jobb félni, mint megijedni, még vészhelyzetben is mindent meg lehet oldani. Ha veszélyes folyadékokról van szó, a felitatókendő mindhárom esetben jól jön.Mi a felitatókendő?Az abszorbeáló granulátumok, valamint a felitatótömlők és felitatópárnák mellett a felitatókendők is nélkülözhetetlen nedvszívó anyagok a szivárgások kezelésében. Míg a granulátumokat vészhelyzet esetén használják, a felitatókendők szintén a mindennapi veszélyesanyag-kezelés fontos részét képezik.A zárófóliával ellátott, illetve zárófólia nélküli kendőket például megelőző jelleggel gépek alá helyezik, illetve a céges járművek olajcseréje során is az alapvető felszereléshez tartoznak. Ezenkívül az erős kivitelű, többrétegű és zárólófóliával ellátott változatok kritikus területeken a közlekedőutak alátéteként is használhatók. Vészhelyzetben az olajfelitató kendők nemcsak szárazföldön, hanem vízen is jó szolgálatot tesznek.Milyen felitatókendők vannak?A felitatókendőket a felszívni kívánt folyadék típusa, valamint az igénybevétel mértéke és az ehhez szükséges tulajdonságok szerint különböztetjük meg. A könnyű megkülönböztetés érdekében a vészhelyzet esetén használatos felitatókendők színkóddal vannak ellátva: • HazMat kendők maró, korrozív és agresszív folyadékokhoz, rózsaszín

 • Univerzális kendők a hűtőfolyadékoktól az enyhébb vegyszerekig mindenhez, szürke

 • Olajfelitató kendők benzinhez, gázolajhoz stb. és vízfelszínen történő használatra, kék vagy fehér

 • Vegyszerekhez alkalmas felitatókendők savakhoz, lúgokhoz, alkoholokhoz, agresszív anyagokhoz, sárga


Az anyagminőség a viszonylag problémamentes szivárgások esetén használható egyrétegű, eldobható felitatókendőktől a veszélyes anyagokkal (HazMat) bekövetkező vészhelyzetekre szánt nyolcrétegű, extra erős változatokig terjed.


A fóliaréteggel ellátott vagy fólia nélküli, 3 rétegű profi változatok alkalmasak gépek alatti folyamatos használatra, járófelületeken vagy munkapadok alátéteként.Ezenkívül azt is eldöntheti, hogy a nedvszívó kendőket praktikus, méretre vágott kiszerelésben vagy tekercses változatban szeretné-e megrendelni. A flíztekercsek nagyobb felületekhez, a méretre vágott kendők pedig a napi (kézi) munkához ideálisak.Milyen előnyei vannak a flíz felitatókendőknek más nedvszívó anyagokkal szemben? • Nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek, és gyorsan megkötik a folyadékot.

 • Könnyen és olcsón ártalmatlaníthatók.

 • A szükséges mennyiség jól kiszámítható a fogyasztás alapján.

 • Vészhelyzetben még kezdők is hatékonyan és biztonságosan használhatják őket.

 • Vízfelszínen is használhatók – különösen azok a flíz anyagok, amelyek csak az olajat szívják fel (a vizet nem).


Milyen hátrányai vannak a flíznek más nedvszívó anyagokkal szemben? • Egyenetlen vagy porózus felületen nem olyan hatékonyak, mint a granulátumok.

 • Nem annyira biztonságosak, és kevesebb folyadék felfogására alkalmasak, mint a vészhelyzeti felfogótálcák.


Személyesen is szívesen adunk Önnek felvilágosítást arról, hogy miért fontos része a felitatókendő a szivárgás elleni vészhelyzeti készletnek az Ön cégénél, és segítünk kiválasztani a napi használatra legalkalmasabb termékeket. Forduljon hozzánk bizalommal!