ESD padlóburkolatok

ESD-padlóburkolataink nemcsak a jogalkotót teszik boldoggá, mivel mi az ESD-védelmet kényelmes ergonómiával és ideális csúszásmentességgel egészítjük ki.

A ESD padlóburkolatok kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: NOTRAX, COBA.

Az Ön szűrőjének beállítása
  Márka
  Terméktípus
  Szélesség [mm]
  600
  600
  1500
  1500
  -
  Mélység [mm]
  Hossz [mm]
  Tulajdonság
  Szín
  Használható
  Anyag
  Alak
  Bruttó ár
  Nettó ár
  Relevancia szerint
  Modell száma: 20

  ESD-padlóburkolatok – minden EPA terület szó szerinti értelemben vett alapja  Aki érzékeny elektronikai alkatrészekkel dolgozik, annak nincs haszna az elektrosztatikus kisülésekből. Ezért az ESD-padlóburkolatok kötelező alapfelszerelésnek számítanak minden EPA (elektrosztatikusan védett) területen. Nem mellékesen ezek az ESD-védelmi intézkedések hozzájárulnak a munkavállalók egészségéhez is. Zseniális, nem igaz?
  Hogyan működik egy elektromosan vezetőképes padlóburkolat?  Az úgynevezett ESD-padlóburkolat az ESD-munkahely fontos építőköve. Megvédi az egész területet, és megakadályozza a munkatársak vagy a berendezési elemek által okozott ellenőrizetlen elektrosztatikus kisüléseket. Ez pedig kulcsfontosságú, amikor érzékeny elektronikus alkatrészeket kezelünk az elektrotechnikában vagy a laboratóriumban.  Az ESD-védőszőnyeg ellenőrzött módon vezeti a töltéskiegyenlítést egy földelési ponthoz. Az ESD-védelmi intézkedéseknek ez a szőnyeg egy fontos bástyája, mivel vezetőképes szerkezettel és földelő kábelekkel rendelkezik. Az ESD-védőszőnyegek nem csak ESD-padlóként, hanem antisztatikus asztali szőnyegként is kaphatók. Ezen túlmenően ESD-szőnyegeket is kaphat, amelyek késleltetik a fáradtságot a hosszú ideig tartó állás esetén, és nagymértékben ellenállnak a vegyi anyagoknak.
  Mikor van szüksége ESD-padlóburkolatra?  Általában véve vezetőképes padlók között is különbséget teszünk. Ha az ellenállás legfeljebb 10⁶ Ω, akkor a padló vezetőnek tekinthető. Legfeljebb 10⁹ Ω értéknél a padló kiemelten vezetőnek számít. Az elektromosan vezető padlóburkolatok, az ESD-székekkel és asztalokkal, az ESD-polcrendszerekkel és az ESD-munkaruhákkal együtt a legfontosabb védelmi vonalat képezik a kisülések ellen.  Ezenkívül a termékválasztásnál nemcsak a vezetőképesség, hanem a vegyszerállóság, a csúszásmentesség és a gyúlékonyság szempontjából is alaposabban meg kell vizsgálnia a terméket. A termék tulajdonságai az általános védelmi előírásoktól és az Ön vállalatánál használt folyadékoktól vagy üzemanyagoktól függnek.
  Milyen szabályozás vonatkozik az ESD-védőszőnyegekre?  Az ESD-védőszőnyegeknek meg kell felelniük a padlóburkolatok elektrosztatikus viselkedéséről szóló EN 14041 és EN 61340 szabványnak.  Az előírások nemcsak az átmeneti ellenállás határértékeit és ezáltal a védelmi teljesítményt határozzák meg. A helyes telepítésre, a vezetőképes ragasztók használatára, valamint az ESD-védelmi intézkedéseknek a higiéniai és karbantartási követelményekkel való összekapcsolására vonatkozó információkat is tartalmaznak.
  Mi ajánlott még a jogszabályi követelményeken túl?  Az antisztatikus padlószőnyegek vagy antisztatikus asztali szőnyegek a megfelelő ESD-kiegészítők nélkül csak a munka felét képesek elvégezni. Mindig legyen kéznél ESD-karszalag a munkatársak számára. A földelő kábel nélküli ESD-munkahelyi szőnyegek nem többek, mint a bútorok vagy felületek csúszásgátló és védőbetétjei. Végső soron az ESD-védelem egy A-tól Z-ig tartó feladat, amelyet átfogóan valósíthat meg például ESD-tárolókkal vagy ESD-szállítóeszközökkel.  Szeretne többet megtudni? Olvassa el az ESD: védelem a súlyos következményekkel járó kisülések ellen című termékismertetőnket is.