Tartályrendszerek

Pár csepp üzemanyagért benzinkutat keresni? Erre van egyszerűbb, mobil és legfőképpen költséghatékonyabb megoldás is – telephelyekre és építkezésekre való tartályrendszerekkel. Ha akár 2 500 literes töltési térfogatú dízeltartályokkal, tárolótartályokkal vagy mobil tartályrendszerekkel oldja meg vállalkozásánál az üzemanyag-ellátást, nem fog egyhamar kifogyni az üzemanyagból. Ha tovább olvas, megtudhatja, hogyan is működik ez pontosan, és mire kell odafigyelni.

A Tartályrendszerek kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: CEMO, PRESSOL.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Magasság [mm]
270
270
1910
1910
-
Relevancia szerint
Modell száma: 32

Tartályrendszerek: Tele kérem!A dízeltartályok, tárolótartályok és mobil tartályrendszerek használata olyankor mindenképpen kifizetődő vállalkozása számára, ha járművei és gépei kilométerekre vannak bármelyik benzinkúttól. Ám kevésbé szélsőséges esetekben is jól jönnek. Hiszen alkalmazottai így bármikor mondhatják: Tele kérem!Mit kell tudni a tartályrendszerekről?Az ipari használatra szánt dízel-, benzin- és fűtőolaj-tartályrendszerek a benzinkutak mobil és kompakt alternatívájaként szolgálnak. A tipikus töltőállomáshoz hasonlóan ezek is egy üzemanyag- vagy a fűtőolaj-tároló tartályból, valamint egy szivattyúból és egy töltőpisztolyból állnak. A tipikus benzinkúttól eltérően azonban itt a dízeltartályok stb. mennek a járműhöz, és nem fordítva. Így fölösleges körök nélkül megtankolhatja munkagépeit a munkavégzés helyszínén, az építkezésen vagy az üzemben.Miben különböznek egymástól a tartályrendszerek és a tárolótartályok?A tüzelő- és fűtőanyagok veszélyesnek minősülő, vagy legalábbis biztonsági besorolás alá eső anyagok. Ennek megfelelően a tárolótartályok a következő kritériumok szerint osztályozhatók:  • Engedélyezett anyagok (benzin vs. dízel vs. AdBlue)

  • Üzemen belüli és/vagy üzemen kívüli szállításra vonatkozó engedély

  • Beltéri és/vagy kültéri használatra való alkalmasság

  • Tartály mérete és formátuma

  • Szivattyú típusa (kézi szivattyú, elektromos szivattyú, membránszivattyú stb.)

  • Szállíthatóság (hordószállító kocsi szivattyúval, villafészkekkel, fogantyúkkal, hevederátvezetésekkel stb.)


Mire kell odafigyelni a mobil tartályrendszerek használatakor?A tüzelőanyagokhoz és üzemi anyagokhoz való tárolótartályok és tartályrendszerek nem véletlenül tartoznak a veszélyes anyagok kezelésének körébe. Üzemeltetésük során számos előírást és utasítást kell betartani:


1. Az üzemen kívüli szállításra többek között a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Megállapodás (ADR) rendelkezései vonatkoznak. Bizonyos Adblue-tartályrendszerekhez nincs szükség ADR-engedélyre.


2. Munkatársainak nincs szükségük veszélyes áruk szállítására szóló vezetői engedélyre, amennyiben a tartályrendszer maximális térfogata dízeltartályok esetében nem haladja meg az 1 000 litert, benzintartályok esetében pedig a 333 litert. Az ADR azonban többek között előírja, hogy tűzoltókészülék együttes szállítása kötelező, a tartályt pedig teljes körűen és olvashatóan el kell látni a megfelelő jelölésekkel.


A nemzetközileg érvényes ADR mellett egyéb országspecifikus előírások is érvényben lehetnek.Ezenkívül a következőkre is oda kell figyelni: A tartályrendszerek működőképességét és általános állapotát 2,5 évente szakértővel kell ellenőriztetni és jegyzőkönyveztetni, ötévente pedig teljes átvizsgálást kell végezni. A tartályrendszerek feltöltésekor és lefejtésekor mindenképpen szükség van megfelelő szivárgáskezelő termékekre – mindig legyen kéznél folyadékmegkötő anyag, például felitatókendő vagy szivárgáselhárító vészhelyzeti készlet.Kérjük, olvassa el Veszélyes anyagok előírásszerű tárolására vonatkozó információk című anyagunkat is. A kérdésekre a legjobb személyesen válaszolni. Forduljon hozzánk bizalommal!