Munkahelyi mellények

A jobb és azonnali láthatóságért az üzemben, a raktárban vagy a gyárban: a tanúsított munkamellényeknél és láthatósági mellényeknél a biztonság az elsődleges szempont. Rendelje meg biztonsági felszerelését most – legyen szó láthatósági mellényekről, munkamellényekről, hővédő mellényekről vagy övekről és eldobható kötényekről akár férfiak, akár nők számára. Itt olyan, törvényben előírt láthatósági mellényeket is talál, amelyeket saját vagy céges személygépkocsijában is kötelező tartania. Tudjon meg többet most!

Munkamellények: egy réteg védelemA gépjárművezetők számára kötelező, a kerékpárosok számára ma már alapfelszerelés, a kültéren és veszélyes környezetben dolgozó szakemberek számára pedig magától értetődő: a láthatósági mellény mind a személyes, mind a munkahelyi biztonság terén alapdarab.Milyen munkamellények állnak rendelkezésre?Munkamellényeink választékában különböző formájú, ruházaton viselhető, ujjatlan védő- és munkaruhákat kínálunk. A felhasználás céljától és a munkahelyére vonatkozó előírásoktól függően az alábbiak közül választhat: • Hővédő kötények az egyéni védőeszközökről szóló 2016/425 rendelet és a DIN EN ISO 11612 szabvány szerint

 • Láthatósági mellények narancssárga színben az EN ISO 20471:2013+A1:2016 szabvány szerint

 • Pántos háttámaszok vállpántokkal a derék tehermentesítésére

 • PVC és eldobható kötények élelmiszeripari és a vendéglátóipari használatra


Mire kell figyelni a láthatósági mellényeknél?Németországban 2014 óta kötelező a gépjárművezetők számára a láthatósági mellény a közúti forgalomban. Számos európai országban ugyanezek az előírások érvényesek. Eszerint minden járműben kell lennie narancssárga, piros-narancs vagy sárga színű láthatósági mellénynek.A fényvisszaverő csíkokkal ellátott női és férfi munkamellények az EN 20471 szabvány szerinti láthatósági ruházatnak minősülnek. Mivel csak a felsőtestet fedik, 2. osztályú védőfelszerelésnek minősülnek, és közepes kockázatok esetén alkalmasak. Ez az osztály többek között az alábbiakra terjed ki: • Szabadtéri, vasúti vagy közúti munkavégzés

 • Rossz fényviszonyok és/vagy időjárási viszonyok között történő munkavégzés

 • Kültéri létesítmények között vagy üzemi területen történő közlekedés

 • Emelőberendezések kezelése

 • Építkezések

 • Vízépítési munkák


A munkamellény kiválasztásának alapja a vállalati kockázatértékelés. Ez olyan részletekre is kiterjed, mint a testtartás munka közben, vagy a fényvisszaverő ruházat esetleges letakarása egyes munkaeszközök használata során.Figyelem: Ha a legmagasabb biztonságot nyújtó (3. osztályú) egyéni védőfelszerelésre van szüksége, akkor a kar és a láb teljes hosszát lefedő láthatósági munkakabátok és fényvisszaverő munkanadrágok közül válogasson.Mire kell odafigyelni a hővédő kötények esetében?

 1. A PVC-ből, vinilből és más műanyagból készült, többször használható és eldobható kötények védőpajzsot nyújtanak a fröccsenő vegyszerek, öblítővíz vagy más folyadékok ellen. Az anyagokkal szembeni ellenállást mindenképpen a munkahely és az ott érvényes előírások figyelembevételével válasszuk meg.

 2. A hővédő kötényeknek ellenállónak kell lenniük a sugárzó hővel szemben, és meg kell felelniük az egyéni védőeszközökről szóló 2016/425 rendeletnek és a DIN EN ISO 11612 szabványnak. Ezeket mindig más hővédő termékekkel, például hővédő munkavédelmi kesztyűvel és hővédő kabáttal együtt kell használni.


Ami minden védő- és munkaruházat esetében igaz: még hivatalos előírások nélkül is jobb félni, mint megijedni. Ezért érdemes szétnézni különféle védő- és munkavédelmi termékeink között, ha pedig kérdése van, nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot!