Rögzítőhevederek, feszítőszíjak

Nagy méretű rakomány szállítás közbeni professzionális biztosításához rögzítőhevedereket és feszítőhevedereket javaslunk. A használt anyagok (poliészter és acél) alig nyúlók és öregedésállók, ezért a termékek hosszú élettartamúak. Biztosítsa rakományát rögzítő- és feszítőhevederekkel!

A Rögzítőhevederek, feszítőszíjak kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Pfeifer.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Hossz [mm]
1200
1200
8000
8000
-
Relevancia szerint
Modell száma: 14

Rögzítőhevederek és feszítőhevederek – biztonságosan útközbenA biztosítás kötelező, és nem csak biztonsági öv formájában az emberek esetében. Ha ugyanis a rakomány nincs megfelelően biztosítva, fennáll annak a kockázata, hogy a következő kanyarban felborul, vagy a rakfelületen mozgásba lendül. Legrosszabb esetben súlyos következményekkel járó balesetekhez is vezethet. Még jó, hogy a kaiserkraft kínálatában olyan rögzítőhevedereket és rögzítőhálókat talál, amelyek még nagyobb erőknek is ellenállnak.Hogyan használandók a rögzítőhevederek és a feszítőhevederek?Rögzítőhevederekkel és feszítőhevederekkel rögzítheti rakományát, így az ott marad, ahol kell. Több módszer is rendelkezésére áll. A legkedveltebb a lerögzítés. Ebben az esetben átvezeti a rakomány tetején a rögzítőhevedert, majd mindkét oldalát rögzíti a rakfelülethez. A hevederen lévő racsnival beállíthatja a megfelelő feszességet, amely a rakományt lefelé nyomja, és megakadályozza annak elcsúszását. Még jobb az eredmény, ha kiegészítőleg még csúszásmentes szőnyeget is használ.Ha a rakományon vannak rögzítési pontok, átlós vagy ferde rögzítés mellett is dönthet. Mindkét esetben a hevedert közvetlenül a rakományra és a rakfelületre rögzíti. A szükséges rögzítőhevederek száma több tényezőtől függ: a rakomány tömegétől és méretétől, valamint a rakterület tulajdonságaitól. A feszítőhevederek teherbírása is fontos szerepet játszik. Kétség esetén: inkább legyen a szükségesnél eggyel több heveder, mint eggyel kevesebb.Milyen lezárástípusok vannak a rögzítőhevedereknél?A rögzítőhevedereket különböző lezárástípusokkal rendelheti meg.  • Kapcsos zár: a hevedert az egyik irányban áthúzza a záron, a másik irányba pedig blokkolódik.

  • Rögzítőkilincs: a rögzítőkilincs karjának lenyomásával megfeszíti a hevedert. Ezzel a típussal már rövidkaros rögzítőkilinccsel is jelentős előfeszítő erők érhetők el. Ez még inkább igaz a hosszúkaros rögzítőkilincsekre.


A feszítőhevederek oldalfalra vagy rakfelületre való rögzítését hegyes végű vagy karabinerhoroggal rendelkező lezáróvasalatok könnyíthetik meg.Mennyi ideig lehet a rögzítőhevedereket használni?A kiváló minőségű rögzítőhevederek hosszú élettartamúak, ha megvédi őket a sérülésektől. Ez például élvédelemmel érhető el. Ám mivel a legnagyobb óvatosság ellenére is előfordulhatnak szerencsétlen helyzetek, évente törvényileg kötelező a feszítőhevedereket egy szakértővel bevizsgáltatni. Ha szakadásra, deformálódásra vagy egyéb sérülésre derül fény, ki kell cserélni a régi hevedert egy újra.Ugyanez vonatkozik arra is, ha hiányzik vagy már nem olvasható a jelölőcímke, különben súlyos bírságokat kockáztat egy esetleges ellenőrzés esetén.Hogyan rögzíthető még a rakomány?Heveder helyett hálót is használhat. Beépített gyorsfeszítővel rendelkező rögzítőhálóink egyszerűen rögzíthetők. Praktikus megoldást jelentenek, ha több árut szállít egy raklapon, és szeretné elkerülni, hogy a kisebb darabok az út során önállósodjanak.Kérdése van a rögzítőhevederekkel és -hálókkal kapcsolatban? Forduljon hozzánk bizalommal. Szívesen válaszolunk kérdéseire nemcsak a rakománybiztosítással, hanem az emelőgépekkel és emelőkészülékekkel, a függesztőeszközökkel, az emelőszalagokkal és a zökkenőmentes munkahelyi mindennapokat elősegítő további termékeinkkel kapcsolatban is.