ESD állványrendszerek

A rend elengedhetetlen – különösen az ESD-területeken. Az ESD-állványrendszerek segítségével áttekintheti a technológiát, a tartozékokat és a jogszabályi előírásokat.

A ESD állványrendszerek kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: eurokraft pro.

ESD-állványrendszerek – Mindent kézben tart? De biztonságosan!Amikor a vállalatoknál következetesen ESD-területeket kell kialakítani, a munka nem ér véget a vezetőképességgel. Ha rendről és tárolóhelyről van szó, jobb, ha semmit sem bíz a véletlenre. Az ESD-állványok nemcsak a megfelelő levezetési ellenállással rendelkeznek, hanem optimális munkafolyamatokat is biztosítanak.
Milyen követelményeknek kell megfelelniük az ESD-állványoknak?Az ESD-munkahely minden berendezési eleméhez és munkaeszközéhez hasonlóan az ESD-állványnak is megbízhatóan meg kell tudnia akadályozni az ellenőrizetlen elektrosztatikus kisüléseket. Ebből a célból a munkavállalók, az állványok és a polctartalom közötti feszültségkiegyenlítéseket ellenőrzött módon kell levezetni. Éppen ezért a jogalkotó a DIN EN 61340-5-1:2008 szabvány szerint 104-109 Ω levezetési ellenállást határozott meg a tárolási területre vonatkozóan.A szabadon állítható polcokkal rendelkező ESD-állványaink speciális ESD-műanyag bevonattal rendelkeznek, amely megkíméli Önt a további ESD-védőszőnyegek vagy ESD-tárolódobozok használatától. Ez persze nem jelenti azt, hogy nélkülöznie kellene ezeket az ESD-specialistákat – éppen ellenkezőleg. A kisülések elleni védelemnek zökkenőmentesen kell működnie az érzékeny alkatrészek teljes kezelése során – a tárolás, a szállítás vagy akár a feldolgozás során is.Az EPA-kra (elektrosztatikusan védett területekre) vonatkozó követelmények mellett ezeknek az állványrendszereknek stabilnak, könnyen összeszerelhetőnek, könnyen mozgathatónak és rendkívül rugalmasnak kell lenniük. Természetesen a mi választékunk esetében emiatt nem kell aggódnia.
Milyen ESD-állványrendszerek állnak rendelkezésre?Webáruházunkban ESD kivitelben is megtalálhatók a munkahelyi használatra szánt, általános állványrendszerek. Az egyedi berendezéshez kombinálhatja például az ESD-állványokat alapkivitelben, igény szerint kiegészítő elemekkel. Az összedugaszolós ESD-állványokat 1700 kg-ig terjedő rekeszterhelésre tervezték, így alkalmas a villamosmérnöki vagy laboratóriumi területek tipikus tárolóeszközeinek és munkaeszközeinek elhelyezésére is.A steril helyiségeknek támasztott különleges követelményekhez speciális, steril helyiségekbe való állványokat kínálunk, amelyek szintén szorosan zárt üres terekkel rendelkeznek, és megfelelnek a 3. tisztasági osztály követelményeinek.
Mivel kombináljam az ESD-állványokat?Az elektrosztatikusan védett terület (EPA) koncepciója vállalatánál csak akkor működhet, ha minden munkafázisban kiküszöböli a feszültségkisüléseket. Ezért az ESD-székek és -asztalok, valamint az ESD-munkaruházat ugyanolyan nélkülözhetetlenek, mint az ESD-kiegészítők. Győződjön meg arról is, hogy a dugaszolható ESD-állványokat megfelelő ESD-padlóburkolatra helyezi, hogy garantálja a teljes vezetőképességet.A feszültségkiegyenlítés témájának teljes körű áttekintését az ESD: védelem a súlyos következményekkel járó kisülések ellen termékismertetőnkben találja.