Rendelkező és tiltó jelek

Rendelkező és tiltó jelek nélkül a munkahelyi mindennapok nemcsak a munkatársak, hanem a berendezés számára is veszélyesebbek lennének. Ezért kínáljuk Önnek a kerek biztonsági jeleket. A munkahelyekre vonatkozó irányelveknek megfelelően teszik teljessé a megfelelő üzemi berendezést.

Az Ön szűrőjének beállítása
Terméktípus
Tulajdonság
Táblatípus
Relevancia szerint
Modell száma: 72

Mit nem szabad, és mit kell tenni – rendelkező és tiltó jelekMilyen veszélyek leselkednek üzeme egyes területein? Ahhoz, hogy ezt Ön és az összes munkatársa mindig pontosan tudja – még akkor is, ha nem a szokásos környezetükben vannak –, rendelkező és tiltó jelek állnak rendelkezésre. Megjelölik a veszélyes területeket és a biztonsági kockázatokat, és ezzel csökkentik a gondatlanságból vagy a tájékoztatás hiányából fakadó balesteket. Nem csoda, hogy a biztonsági táblák használatát az ASR A1.3 – Biztonsági és egészségvédelmi jelölések – műszaki szabály és az Európa-szerte érvényes DIN EN ISO 7010 szabvány is előírja.Miért rendelkező és tiltó jelekkel figyelmeztetünk?Mivel a jelek nyelvét mindenki megérti. Nem számít, hogy Németországban, Spanyolországban vagy Franciaországban vagyunk. A félreérthetetlenül kialakított táblák a saját nyelvüket beszélik. Ez különösen a világszerte telephelyekkel rendelkező vállalatok számára kifejezetten fontos. A tűzvédelmi jelek és a menekülési jelek mellett a figyelmeztető jelek, valamint a rendelkező és a tiltó jelek is elengedhetetlenek.


A táblák elhelyezésével kapcsolatban fontos szerepet játszik azok munkahelytől való távolsága, valamint felismerési távolsága. Bizonyos rendelkező és figyelmeztető jeleket meghatározott távolságokban kell elhelyezni, hogy utasításaik bármilyen helyzetből azonnal felismerhetők legyenek.Mi a különbség a rendelkező és a tiltó jelek között?A rendelkező jelek azt mutatják meg, hogyan védheti meg magát egy veszélyes helyzetben, a tiltó jelek pedig bizonyos magatartásokat tiltanak.Példák rendelkező jelekre: sisak, antisztatikus cipő, szemvédő viselése, hangjelzés kiadása, kapaszkodó használataPéldák tiltó jelekre: lehelyezés és tárolás tiltása, illetéktelenek általi használat tiltása, tolás tiltása, dohányzás tiltásaA rendelkező jelek kék-fehér színűek, a tiltó jelek a jelzőpiros színükről ismerhetők fel. Mindkét táblatípus kerek.Ha további kérdései lennének a biztonsági jelek témájával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal.