Veszélyes anyagok kezelése

Raktárberendezés, szállítás és a veszélyes anyagok megfelelő kezelése − naponta kell szembenéznie ezzel a témával? Nekünk igen, ugyanis folyamatosan bővítjük a veszélyes anyagok kezelését segítő széles körű választékunkat. Kizárólag a legjobb termékek kerülhetnek be kínálatunkba.

A környezetvédelem és a biztonság a veszélyes anyagok kezelésével kezdődikHa vetünk egy pillantást a számos előírásra, törvényre és szabványra, rögtön egyértelművé válik, hogy az üzembiztonság és a környezetvédelem a veszélyes anyagok megfelelő kezelésével kezdődik egy vállalatnál. És ez nem csak a gyártás területére érvényes, más ágazatokban is alaposan át kell gondolni, hogyan lehet a vizekre veszélyes és gyúlékony anyagokat és folyadékokat, valamint a hulladékokat úgy kezelni, tárolni és ártalmatlanítani, hogy az sem az embert, sem a környezetet ne veszélyeztesse. A kaiserkraft áttekintést nyújt Önnek a legfontosabb szempontokról.Milyen feladatokat támasztanak a környezetvédelemmel kapcsolatos szabványok és rendeletek a vállalatokkal szemben?Ha folyamatosan vizekre veszélyes vagy gyúlékony közeggel van dolga, vagy fel szeretne készülni a vészhelyzetekre: a veszélyes anyagok kezeléséről szóló törvény rendkívül egyértelműen fogalmaz a vállalati felszerelésre vonatkozó követelményekkel kapcsolatban.Fontos például a Németországban érvényben lévő veszélyes anyagokról szóló rendelet. Áttekintést a veszélyes anyagok előírásszerű tárolásával foglalkozó tanácsadónkban talál.Még ha vállalata mérete vagy a veszélyes anyagok előfordulása nem is kíván meg professzionális veszélyesanyag-kezelést, munkaadóként kötelessége intézkedéseket tennie az üzembiztonságért és a környezetvédelemért. Ide tartoznak például a következők:  • Veszélymegítélési vizsgálatra való kötelezettség

  • Veszélyes anyagok jelölésének kötelezettsége és figyelmeztető táblák használata

  • Munkatársak tájékoztatásának és eligazításának kötelezettsége

  • Jegyzőkönyvezési kötelezettség a megfelelő hulladékmentesítéshez stb.


A megfelelő termékek megkeresésében természetesen szívesen segítünk Önnek.Hogyan viselkedjek vészhelyzetben?Ha a gondos kezelés ellenére valami mégis balul sül el, elengedhetetlenek a gyors és körültekintő intézkedések ahhoz, hogy megakadályozzuk a veszélyes anyagok talajvízbe és környezeti ciklusba történő bekerülését, valamint fenntarthassuk az üzembiztonságot. A legfontosabb tanács: legyen mindig felkészült.A szivárgáskezelés területén számos terméket talál a kínálatunkban, amelyek a megelőzést és a veszély gyors elhárítását szolgálják. Részletesen tájékozódhat például az abszorpciós anyagainkról és szivárgáselhárító vészhelyzeti termékeinkről. Közülük az itatókendők a legsokoldalúbb és legpraktikusabb vészhelyzeti segítők közé tartoznak. Ehhez a fontos kategóriához ezért összeállítottunk egy itatókendőkről szóló, valamint egy, az itatókendőkkel kapcsolatos kérdéseket és válaszokat tartalmazó tanácsadót.Mit tehet még a kaiserkraft a környezetvédelem és a veszélyes anyagok kezelése területén?A környezetvédelem és a biztonság fontos témája a kaiserkraft-nál központi jelentőséggel bír. Számos vásárlási tanácsadó és GYIK áll rendelkezésére, amelyek áttekintést nyújtanak Önnek a követelményekről, részletekre vonatkozó kérdésekben pedig szívesen adunk Önnek tanácsot személyesen.Mivel egyrészt minden vállalatnál különböző anyagok és biztonsági intézkedések kerülnek előtérbe, másrészt viszonylag nehéz minden egyes előírást teljes mértékben szem előtt tartani.Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha tanácsra van szüksége a termékkínálatunkkal kapcsolatban. Szívesen segítünk Önnek!