Tömlőtechnika

Hogyan kerülnek a folyadékok a tartályból a kannába? És mi a helyzet a sűrített levegővel? Tömlőtechnikával biztonságosan és tisztán szállíthatja a vegyszereket, a folyadékokat és a gáz halmazállapotú anyagokat az iparban.

A Tömlőtechnika kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Jessberger, COBA.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Nyomás
Relevancia szerint
Modell száma: 15

Fontos a megfelelő tömlőHa egy terméket a „technika'' szóval írnak körbe, érdemes alaposabban megnézni. Ha ugyanis egy adott technika kerül használatba, az általában előírások vagy a fizika törvényei miatt történik. Ugyanez a helyzet a tömlőtechnikánál is. Míg a virágok öntözéséhez szükséges kellékekért a barkácsboltba megy, és egy egyszerű víztömlőt vásárol, az élelmiszeriparban, a veszélyes anyagok kezelése területén és az orvostechnológia területén pontosan tudnia kell, milyen tömlő szükséges az adott felhasználási célhoz. Általában szilárd, folyékony és gáz halmazállapotú anyagokat szállítanak műszaki tömlők segítségével A-ból B-be. Megbízható szállítási összekötőként a tömlők kiegészítik a sokkal költségesebben telepíthető csővezetékeket az iparban és a kereskedelemben.Mire kell figyelni a tömlő kiválasztásánál?A megfelelő tömlő kiválasztásához pontosan tudnia kell, milyen feltételek mellett kell használni a tömlőt: • Nyomás: mekkora nyomással történik az anyag vezetése a tömlőben?

 • Ellenállóság: vegyszerek, maró és veszélyes folyadékok folynak a tömlőben?

 • Tartósság: milyen gyakran kell használni a tömlőt, és mennyire legyen kopásálló?

 • Hőmérséklet: milyen hidegek vagy forrók az anyagok a tömlőben?

 • Élelmiszerekhez való megfelelőség: a tömlő anyaga károsanyagmentes, szag- és mellékízmentes legyen?

 • Hossz: milyen hosszú legyen a tömlő?

 • Rugalmasság: milyen kicsi legyen a hajlítási sugár?


Mi az a hajlítási sugár?A hajlítási sugarat különböző kritériumok adják: • Tömlőátmérő

 • Betétek típusa és száma

 • Anyag

 • Tömlőtechnika kialakítása


Ha egy tömlőt annyira meghajlítanak, hogy megtörik, az azt jelenti, hogy elérték a lehető legkisebb hajlítási sugarat. Minél kisebb a szükséges hajlítási sugár, annál nagyobb a tömlő rongálódásának esélye. A hajlítási sugár kiszámítható, a képlete: tömlő belső átmérője x 10 = maximális hajlítási sugár nyomás nélküli állapotban.Milyen tömlőtechnika áll a rendelkezésemre a kaiserkraft termékeivel?Ebben a kategóriában sűrített levegőhöz, vízhez és ivóvízhez, valamint vegyszerekhez való tömlőtechnikát talál.


A legtöbb műszaki tömlő PVC-ből vagy PU-ból készül, és átlátszó vagy sárga színű, így a tömlők jól láthatók, és nem okoznak botlásveszélyt. A sűrített levegős tömlők is PVC-ből készülnek, emellett rendkívül jól hajlíthatók és rugalmasak.


PVC multifunkciós tömlőink különböző területeken használhatók. A jelzősárga kivitelre nagy vegyszerekkel szembeni ellenállóság jellemző, az átlátszó változat pedig szag- és károsanyagmentes.Poli(vinil-klorid) (PVC) vagy poliuretán (PU)?A PVC-tömlőtechnika sűrített levegő és víz, valamint vegyszerek szállítására alkalmas, továbbá elektromos vezetőrendszerek védővezetőjeként is használható. A PVC egy hőre lágyuló kemény műanyag. Számos ipari munka esetében elengedhetetlen ez az anyag, mivel olajokkal, zsírokkal és számos vegyszerrel szemben ellenálló. Mivel a kemény műanyaghoz lágyítók adhatók, a PVC-tömlőtechnika különböző keménységi fokozatokban áll rendelkezésre.A PU-tömlőtechnika mindent tud, amit a PVC. Ezért gyakran használt anyag a PVC helyett. A PVC-vel összehasonlítva a PU ellenállóbb, tartósabb és hajlékonyabb. A PVC-be gyakran bedolgozott lágyító a PU esetében nem érhető el, így tűz esetén nem keletkeznek káros anyagok. Fontos tudni azonban, hogy a PU könnyen gyúlékony, és nagy hőmérsékletállóság jellemzi. A nagy- és kisiparban már jó ideje felismerték a PU előnyeit, és szívesen használják ezt a fenntartható anyagot.Fontos a megfelelő kezelésA tömlőtechnika hosszú élettartammal rendelkezik. A tömlők kezelésénél azonban fontos betartani néhány szabályt:Tárolás


 • A műszaki tömlőket javasolt speciális dobokra vagy nagy gyűrűkbe feltekerve tárolni, és ügyeljen arra, hogy a tekercs ne feszüljön túlzottan

 • A műszaki tömlőket sötét, száraz és hűvös (szobahőmérsékletű) helyen tárolja


Kezelés


 • Ne törje meg, ne csavarja meg, és ne vezesse át éles peremeken

 • Ne húzza meg erőteljesen

 • Ha a tömlőtechnikát összekapcsolja, a csatlakozási pontokon nem lehet törés

 • A tömlővégeket ne lógassa folyadékba, mert az károsíthatja a betéteket


Ellenőrzés


 • Fontos a tömlőtechnika és a csatlakozási pontok rendszeres szemrevételezése

 • Ellenőrizze emellett rendszeresen a tömlők tömítettségét is


Ha ügyel ezekre a szabályokra, olyan tömlőtechnikával fog rendelkezni, amelyre száz százalékban hagyatkozhat. Ha kérdése van a kiválasztással kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal bármikor.