Töltési infrastruktúra

Mitől lesz igazán sikeres az e-mobilitás a vállalatnál? Az autók, elektromos biciklik és e-scooterek számára kialakított, strukturáltan tervezett és okosan megvalósított töltési infrastruktúra segítségével!

Az Ön szűrőjének beállítása
Terméktípus
Teljesítmény
RFID
Relevancia szerint
Modell száma: 24

Töltési infrastruktúra a vállalaton belül: Töltődjön fel új energiával a fenntartható siker érdekében!Az e-mobilitás nem csak a közlekedésről való gondolkodásunkat változtatta meg. A tankolás módját is megváltoztatja. Az elektromos járművek töltési infrastruktúrájával olyan házon belüli töltőállomás-hálózatot építhet ki, amely sokkal többet tud annál, mint egyszerűen a flotta beindítása.
Mi az a töltési infrastruktúra?A töltési infrastruktúra elektromos meghajtású járművek és szállítóeszközök feltöltési lehetőségeit biztosítja. A meghajtás típusától függően ez az infrastruktúra váltó- vagy egyenáramú töltőpontokból áll, amelyek vagy helyhez kötöttek, vagy közvetlenül konnektorhoz csatlakoznak.A járműparktól függően a töltőpontok típusát, elosztását és számát gondosan meg kell tervezni és hálózatba kell kapcsolni, ami együtt jár az energia- és üzemanyag-gazdálkodás alapvető átalakításával. Ez kezdetben nagyobb beruházásokat jelent. Viszont a töltőstruktúra felállítása támogatható, valamint ezt az átalakítást hosszú távon úgysem lehet megkerülni. Mert a jövő az e-motoroké.
Mit jelent az okos töltési infrastruktúra?Az e-mobilitás nemcsak a környezeti mérleget forradalmasítja, hanem teljesen új hálózati lehetőségeket is megnyit a folyamatok optimalizálására. Az okos töltési infrastruktúra mobileszközökön keresztül távolról vezérelhető, és intelligens töltésirányítással képes kompenzálni a villamosenergia-hálózatban jelentkező csúcsokat. Az okos töltőpontokkal ráadásul mindig láthatja a fogyasztási és időadatokat, valamint ezeket közvetlenül az üzemanyag-kezelő szoftverrel optimalizálhatja.
Milyen előnyei és hátrányai vannak a mobil és a helyhez kötött töltőállomásoknak?A helyhez kötött töltőállomások biztosítják a személygépkocsik és kisbuszok teljes feltöltéséhez szükséges energiát és stabilitást. Ezért alkotják ezek a vállalat töltési infrastruktúrájának gerincét, és így a tervezésnél ezeket kell kiemelten figyelembe venni.A mobil töltőállomások kompaktabbak, olcsóbbak, és a felhasználók közvetlenül a szabványos konnektoroknál használhatják őket. Kapacitásuk véges, de elegendő a belső szállítóeszközök, mint például a vállalati kerékpárok számára. Nem alkalmasak az autóparkokhoz, bár vannak olyan változatok, amelyek az úton, mint egy powerbank, néhány kilométerrel többet tudnak kihozni a motorból.Általában az okosan kialakított töltési infrastruktúra mindkét változat keverékére támaszkodik. Ezenkívül figyelembe kell vennie, hogy az e-motorral felszerelt vállalati járművek az átadási megállapodástól függően töltési infrastruktúrát is igényelhetnek a munkavállalók otthonában.