Folyadéktárolók

Az Ön hordói és tartályai valóban szivárgásmentesek? Még mielőtt ez a kérdés egyáltalán felmerülne, itt az ideje folyadékelzárókat beszerezni. A folyadékelzárók vagy rugalmas tömítődugók szivárgás esetén biztonságos megoldást jelentenek a veszélyek megfékezésére, és megvédik Önt a nagyobb katasztrófáktól. Ezért inkább előzze meg az ilyen helyzeteket, és használja a termékeket a szivárgás megakadályozására.

A Folyadéktárolók kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: eurokraft basic, Justrite, PIG.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Tulajdonság
Relevancia szerint
Modell száma: 20

Folyadékelzárók: szó szerint meggátolják a veszélytA szivárgás önmagában még nem jelent katasztrófát. A folyadék irányíthatatlan terjedése azonban igen. A veszélyes anyagok kezelésére szolgáló folyadékelzárókkal szó szerint meggátolhatja ezt a veszélyt, és megállíthatja a katasztrófát, mielőtt azok a csatornába, a vizekbe vagy a környezetbe kerülhetnének.Mik azok a folyadékelzárók?A folyadékelzárók közé tartoznak a tömítőszőnyegek, a gátak, az öntapadós tapaszok, a tömítődugók és a fedelek, amelyeket a veszélyes anyagok kezelése során megelőző jelleggel, vagy vészhelyzeti szivárgáskezelés esetén is használhat. Ezekkel a speciális PU-ból vagy PU-bevonatú textil hordozóanyagból készült segédeszközökkel:  • Megfékezheti a hordók vagy tartályok körül fellépő folyadékszivárgásokat

  • Megakadályozhatja, hogy a folyadék elfolyjon a csatornákba vagy az aknafedelekbe

  • Vészhelyzet esetén optimalizálhatja a nedvszívó anyagok, például a nedvszívó granulátumok hatékonyságát

  • Ideiglenesen megbízhatóan lezárhatja a veszélyesanyag-tárolókon keletkezett lyukakat és sérüléseket

  • Szükség esetén lefolyókat és csöveket is eldugaszolhat velük


A folyadékelzárók alapvető célja, hogy megakadályozzák a szivárgás továbbterjedését és a vegyi anyagok, a szennyezett víz vagy az olaj talajvízbe jutását. Ezért a folyadékelzárók fontos segédeszközök a vízvédelmi jogszabályi előírások betartásához.Miben különböznek egymástól a folyadékelzárók?A rugalmas gát, tömítőszőnyeg stb. változaton túlmenően a folyadékelzárók vészhelyzet esetére eldobható vagy többször használható változatban is kaphatók:  • Az eldobható termékek olcsóbbak, és a szivárgás elleni vészhelyzeti készletekben is megtalálhatók. Akkor is jobb választásnak bizonyulnak, ha rendkívül veszélyes folyadékokat fékeztek meg – ilyenkor ugyanis mindenképp azonnal és gondosan ártalmatlanítani kell az összes felhasznált terméket.

  • A többször használható változatok gazdaságos választást jelentenek olyan vállalatok számára, ahol gyakran fordulnak elő veszélyes anyagok. Ilyen gátakat és tömítőszőnyegeket vészhelyzet esetére és óvintézkedésként egyaránt érdemes beszerezni. Ha az öntapadós alsó oldal ragasztása meggyengül, vagy ha az anyag megsérül, akkor ki kell őket cserélni.

  • Állandóan használható elzárógátakat is kínálunk, amelyeket a hordótárolók köré helyezhet.


A folyadékelzárók számos vegyszerrel, olajjal és vízbázisú folyadékkal szemben ellenállók. Az Ön cégénél előforduló anyagokkal szembeni ellenállást azonban egyedi kockázatértékelés keretében kell megállapítani.Mire kell odafigyelni a folyadékelzárók esetében?A folyadékelzárók szivárgás esetén gátként funkcionálnak, így időt nyerhet velük, ám a problémát nem oldják meg. Ezért felitatókendőket és nedvszívó granulátumokat, valamint felitatótömlőket szintén ajánlott készenlétben tartani. Ezenkívül például a gátak vészhelyzetben csak egy bizonyos mértékig képesek visszatartani a folyadékot – efölött a vészhelyzeti felfogótálcák jobban teljesítenek.A legbiztosabb döntés, ha felkeres minket, ha bármilyen kérdése van. Forduljon hozzánk bizalommal!