Szögkihúzók, feszítővasak

Irányított törés: feszítővasak és szögkihúzók használatával olyan emelőhatást érhetünk el, amellyel a különösen erős kötések is feltörhetők. Ez mind a kő-, mind a faanyagok esetében lehetséges. Még ha szögek vagy ragasztó is tartja össze az anyagokat, egy feszítővas segítségével pillanatok alatt felbonthatja a kötést. Nézzen körül a különböző kivitelű feszítővasak és szögkihúzók között a kaiserkraft webáruházban!

A Szögkihúzók, feszítővasak kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: KS Tools.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Hossz [mm]
400
400
1600
1600
-

Feszítővasak és szögkihúzók – erő az emelőhatás révénA feszítővasak sokoldalú szerszámok, amelyek minden műhelyben megtalálhatók. Bontási munkálatokhoz, zöld területek gondozásához vagy javításokhoz – ezek a kéziszerszámok viszonylag kis erőfeszítéssel is jelentős emelőhatást fejtenek ki, így akár stabil kötések is pillanatok alatt szétbonthatók.Milyen típusú feszítővasak vannak?A feszítővasak és a szögkihúzók elsősorban a végük alakjában különböznek. A kívánt emelési és erőkifejtési szög függvényében találhatunk többek között lekerekített modelleket útburkolati kövek kiemeléséhez vagy kőműves munkákhoz. A szögkihúzó olyan szerszám, amely véső helyett karmos fejben végződik. A szögkiszedők egyik fajtájaként szorosan rögzített csavarok vagy szögek meglazítására használják.Az ívelt vagy egyenes éllel ellátott, klasszikus feszítővassal a hosszához viszonyítva optimális emelőerő fejthető ki. Szűk helyeken történő sokoldalú használathoz rendelhet csuklós és görgős fejjel ellátott, variálható szerszámokat. Optimális emelőerőt kerek vagy sokszögletű profillal rendelkező feszítővasakkal érhet el, mivel ezek fogása különösen stabil.Mire alkalmas a szögkihúzó?Fogóval szögeket vagy csavarokat szedhetünk ki különböző aljzatokból. Szögkihúzó használatával emellett energiát, időt és ráfordítást is megtakaríthatunk. Ez különösen akkor igaz, ha az összekötőelem és az aljzat nehezen választható szét. Emellett a szögkihúzó használata a törékeny vagy sérült szögek és csavarok törésének kockázatát is csökkenti.Egy fogó fejével pontszerű nyomást gyakorolhatunk a csavar fejére, egy szögkihúzóval pedig precízen aláférkőzhetünk. Így a szöget vagy a csavart az erő egyenletes és anyagkímélő eloszlatásával húzhatjuk ki az aljzatból.Hogyan kell a feszítővasat használni?Feszítővas használata esetén fokozatosan kell adagolni az erőt. Ehhez az is hozzátartozik, hogy az ellenállást a lehető legpontosabban kell megítélni, így megakadályozhatjuk a kitört darabkák szétrepülését. Azokat a felületeket, amelyek elmozdulhatnak, érdemes satuval vagy más eszközzel rögzíteni.További felszereléseket keres ipari felhasználásra? Böngéssze át széles kínálatunkat! Feszítővasakkal, emelőrudakkal stb. kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Szervizcsapatunk szívesen ad Önnek tanácsot személyesen.
Ezek a termékek is érdekelhetik Önt:Hajlítószerszámok | Pneumatikus szerszámok | Kalapácsok | Vésők | Bitek | Nyomatékkulcsok