Különleges jelölések

Tartós és biztonságos jelölés: érzékeny árukhoz és az üzemi területek biztonságához használja figyelmeztető ragasztószalagjainkat, címkéinket, páratartalom-jelzőinket és egyéb jelzőeszközeinket: rendeljen tőlünk speciális jelöléseket a szállításhoz és a mindennapos tevékenységhez kényelmesen, online.

A Különleges jelölések kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: eurokraft basic, tesa.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Relevancia szerint
Modell száma: 12

Különleges jelölések: felragasztható és lecsévélhető biztonsági utasításokA speciális jelölések nélkülözhetetlenek az érzékeny áruk szállításához csakúgy, mint az üzemi területek biztonságához. Akár a padlón, akár kartondobozokon, átjárók előtt vagy veszélyes szállítmányokon helyezi el, a figyelmeztető szalagokkal és címkékkel egyértelműen jelezheti, hogy mi az, amit meg kell tenni – és mi az, amit nem szabad. A piros-fehér vagy a fekete-sárga színű figyelmeztető szalagok vagy biztonsági szalagok például veszélyforrásokra hívják fel a figyelmet. A nyomtatott figyelmeztető szalagok egyértelműen jelzik, hogy mire kell odafigyelni a szállítás során: a „Törékeny'' vagy a „Vigyázat, üveg'' jelölés jelzi, hogy törékeny áruk vannak a dobozban. A páratartalom-jelzők megbízhatóan jelzik a csomagoláson belüli páratartalmat. A hőmérsékletre vonatkozó speciális jelzőeszközök pedig többek között arról tájékoztatnak, hogy sikerül-e tartani a hűtési láncot.Milyen figyelmeztető jelzések és biztonsági szalagok léteznek?Speciális jelöléseink nem véletlenül tartoznak a lezárás és címkézés legfelső kategóriájába. Az öntapadós figyelmeztető szalagok és címkék ugyanis gyakran kettős funkciót töltenek be: nemcsak lezárják a dobozokat vagy a csomagokat, hanem a szükséges biztonsági intézkedéseket és kezelési utasításokat is közvetítik. Hasonlóan a lezárásra vagy jelölésre szolgáló biztonsági szalagokhoz, amelyek kijelölnek vagy lezárnak bizonyos útvonalakat, és egyúttal ennek okát is jelzik. Kínálatunkban a következők találhatók: • Jelzőeszközök: a páratartalom-jelzők, ütődés- és billenésjelzők biztosítékot jelentenek az érzékeny áruk címzettje számára. Ha a jelzőeszközök figyelmeztetést vagy manipulációt jeleznek, meg kell tagadni az átvételt. A hőmérsékletjelzők gondoskodnak a hűtési lánc betartásáról.

 • A fekete-sárga színű figyelmeztető szalag állandó akadályokat és veszélyes helyeket, például lépcsőfokokat vagy szegélyeket jelöl.

 • A piros-fehér színű figyelmeztető szalag használata ideiglenes akadályok és veszélyes területek elkerítése céljából előírás, például aknák vagy veszélyes szivárgások esetén.

 • Az adott szállítási műveletnek megfelelően nyomtatott figyelmeztető szalagok lezárják a dobozokat és a küldeményeket, és jelzik, ha az áru törékeny, ha a csomagokat nem szabad egymásra rakni, ha a csomag érzékeny elektronikai berendezést tartalmaz, hogy melyik oldalának kell felül lennie stb. Ezek a ragasztószalagok fenntartható figyelmeztető papírszalag változatban is kaphatók.

 • A figyelmeztető címkék hasonló, illetve kiegészítő utasításokat tartalmaznak, és azok bármilyen termékre, bármilyen helyzetben felerősíthetők.

 • A biztonsági pecséteket nem lehet nyom nélkül levenni. Ezek eltávolításuk után egyértelmű nyomokat hagynak a kartonon és hasonló anyagokon. Így biztosítható a gyártói garanciák betartása és a rakomány sértetlensége.

 • A veszélyes árukat jelölő címkékkel és a különböző országokhoz előírt címkékkel a legkülönfélébb biztonsági és szállítási előírásoknak tehetünk eleget.


Mire kell odafigyelni a figyelmeztető szalagok használatakor?Legyen szó építési terület biztosításáról, szállítmány jelöléséről vagy a raktár előírás szerinti felszereléséről: a jogszabályban előírt jelöléseket mindig használni kell, a hasznos jelöléseket pedig mindig használni kellene. Mindig abból induljon ki, hogy az emberek hibáznak. • Ügyeljen az egyértelműségre. A különböző jelölések – például egy csomagon – nem lehetnek sem egymásnak ellentmondóak, sem redundánsak. Minél több jelölést használnak, annál valószínűbb, hogy azokat figyelmen kívül hagyják.

 • Ne csak a figyelmeztetésekre és a címkékre hagyatkozzon. A legrosszabb lehetséges forgatókönyvet szem előtt tartva töltse ki, párnázza ki és védje a csomagban lévő árut. Szükség esetén használjon plombát és pecsétet is.

 • Különösen érzékeny küldemények esetében előzetesen tájékoztassa a címzettet a megtett biztonsági intézkedésekről és arról, hogy mire kell odafigyelnie. Ezzel elkerülheti a későbbi vitákat.

 • Gondoskodjon az alkalmazottak oktatásáról a figyelmeztető szalagokon szereplő kódokkal, szimbólumokkal és matricákkal kapcsolatban, valamint arról, hogy ezek milyen intézkedéseket tesznek szükségessé. Ezzel nemcsak saját magát kíméli meg a kártérítési igényektől, hanem munkatársai tudatosságát is növeli.


Szívesen segítünk Önnek a választásban. Forduljon hozzánk bizalommal!