ESD-szőnyegek, szigetelő hatású szőnyegek

Az ESD-szőnyegekkel védi egészségét, és optimális biztonságot nyújt munkatársai számára. De vajon melyik ESD-szőnyeg mire a megfelelő? Itt mindent megtudhat, amire szüksége lehet.

A ESD-szőnyegek, szigetelő hatású szőnyegek kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: NOTRAX, COBA.

Az Ön szűrőjének beállítása
  Márka
  Terméktípus
  Szélesség [mm]
  600
  600
  1500
  1500
  -
  Mélység [mm]
  Hossz [mm]
  Tulajdonság
  Szín
  Hossz
  Használható
  Anyag
  Alak
  Bruttó ár
  Nettó ár
  Relevancia szerint
  Modell száma: 22

  ESD-szőnyegek: hatékony egészségvédelem, tökéletes munkavédelem  Az elektromos töltésekkel különösen óvatosan kell bánni. Ezért az ESD-szőnyegek vagy szigetelő padlószőnyegek használata ma már az ipar számos területén szabványnak számít. Ezek a szőnyegek tökéletes védelmet nyújtanak a munkatársaknak és a berendezéseknek egyaránt. Így már csak az a kérdés, hogy melyik padlószőnyeg vagy asztalvédő felel meg az Ön egyéni igényeinek. Segítünk megtalálni a megfelelő konstrukciót a megfelelő műszaki részletekkel.
  Mi a különbség az ESD-szőnyegek és a szigetelő padlószőnyegek között?  A szigetelőszőnyegeket különösen a nagy elektromos feszültségű munka során kell használni, a dolgozókat potenciálisan érő áramütés elkerülése érdekében. A szigetelő padlószőnyeg biztosítja, hogy a dolgozók ne legyenek földelve, így nem folyhat át áram a testükön. Az áramütés ugyanis súlyos görcsökhöz vagy még rosszabb állapothoz vezethet. Természetesen ezeket mindenképpen meg kell akadályozni!  Az ESD-szőnyegek védik az embereket és az anyagokat az elektronikus alkatrészekkel való munka során, és biztosítják a statikus töltés lassú és ellenőrzött eltávolítását azáltal, hogy a statikus töltést a szőnyeg alján keresztül a padlóra vezetik le. Ennek oka, hogy az elektrosztatikus kisülés (ESD), amely akkor keletkezik, amikor különböző töltésű tárgyak és anyagok érintkeznek egymással, nemcsak a munkavállalókra, hanem az anyagokra és az érzékeny alkatrészekre (pl. nyomtatott áramköri lapok) is káros lehet. A termékek minősége és funkcionalitása így korlátozódhat. Ez egyébként az ember számára is alig észrevehető, alacsony kisülések esetében is érvényes.  A vezető ESD-szőnyegeket leggyakrabban a munkafelületeken használják, míg a lábtérbe az ESD-padlószőnyegek vagy az ESD-védelemmel ellátott antisztatikus szőnyegek a legalkalmasabbak. Az ESD-szőnyegeket is általában elsősorban az elektromos iparban használják, de fontos védelmi funkciót töltenek be az irodaházakban is.
  Az ESD-munkahelyekre vonatkozó fontos munkahelyi előírások  A munkahelyeket úgy kell kialakítani, hogy csökkentsék a töltéseket és megelőzzék a kisüléseket. Ezért ESD-ruházat, speciális ESD-cipő, ESD-kabát és ESD-karpánt viselésére van szükség. Az ESD-karpántok ESD-szőnyegekkel együtt készletben is kaphatók. Funkciójuk: Az antisztatikus földelő csuklópánt megvédi a munkavállalót a nem kívánt feszültségütésektől. A szerszámoknak, székeknek és munkapadoknak is képesnek kell lenniük a statikus töltések levezetésére. Csak így lehetséges a biztonságos munkavégzés és a termékek érzékeny kezelése.  Fedezze fel a földelőkábelből és csuklópántból álló komplett készleteket webáruházunkban. A szőnyegek kopásálló PVC felületűek, rugalmasak és csúszásmentesek. Ez teszi lehetővé a biztonságos és kényelmes munkavégzést.  Amennyiben további kérdése van, forduljon hozzánk!