Leválasztók

Idegen olajok a munkaeszközeiben? Ezt meg kell akadályoznia. Ennek pedig a legjobb módja egy olajleválasztó – a tiszta emulziók és diszperziók érdekében. Itt mágneses talppal és állvánnyal ellátott olajleválasztókat is talál. Csökkentse hulladékkezelési költségeit, és hosszabbítsa meg gépei és szűrőrendszerei élettartamát most! Görgessen lejjebb és megtudhatja, hogy Önnek melyik a megfelelő termék.

Olajleválasztó vásárlása: az ipari tisztasági előírásAz olajnak a tartályokban vagy a motorokban van a helye, nem a tisztítószeres diszperziókban vagy a hűtő-kenőanyagokban. Az olajleválasztók úgy működnek, mint a szalagos porleválasztók, és biztonságosan és hatékonyan távolítják el az olajmolekulákat a folyadékokból. Ennek pedig nem csak a mindennapi munka során, hanem szivárgás esetén is hasznát veszi.Hogyan működik az olajleválasztó?A szalagos leválasztók egy végtelenített leválasztószalagból állnak, melyet egy motorral hajtott hajtógörgő és egy terelőgörgő mozgat. Amikor a terelőgörgő a folyadékba merül, a leválasztó elindul.A lebegő olajok és zsírok megtapadnak a szalagon, és a görgőkön keresztül a folyadékból egy kaparóhoz kerülnek. A tömlős leválasztók egy üreges végtelenített tömlőre választják le az idegen olajokat; a tárcsás leválasztók egy forgó, tapadós tárcsával és kaparókkal működnek.Felhasználási területekEzek az eszközök gépek karbantartására és korlátozott mértékben szivárgáskezelésre is alkalmasak. Gépek karbantartása esetén hatékonyan távolítják el az idegen olajokat azokból az emulziókból és diszperziókból, amelyek számos rendszer működését biztosítják:  • Hűtő-kenőanyagok tartályai ipari szerszámgépekhez

  • Feldolgozó- és vegyszeres tartályok

  • Ultrahangos tisztítók és alkatrésztisztítók

  • Ipari létesítményekben az ipari víz tisztítása ártalmatlanítás előtt


Az olajleválasztók szennyvízkezelésre is használhatók, így megkönnyítik a körforgásos gazdaság megvalósítását. Bár ezek a szivárgáskezelés szempontjából lényegesen kevésbé hatékonyak, mint a felitatókendők vagy a felitatótömlők, kisebb vízfelületeken használhatók mint gyors segítség.ElőnyökA szalagos leválasztó értékes segítséget nyújt a gépek, a hűtő-kenőanyagok és a szűrőrendszerek karbantartásában.  • Az emulziók és diszperziók megtisztulnak az idegen olajoktól, és megőrzik hatékonyságukat.

  • Az ipari anyagok leselejtezése jóval későbbre tolódhat.

  • Növekszik a rendszerek élettartama.

  • A baktériumok képződésének korlátozásával csökken a szagok kialakulásának kockázata.


Hogyan válasszak olajleválasztót?Az, hogy melyik a legjobb választás, alapvetően a tisztítandó folyadék mennyiségétől és az elérni kívánt teljesítményadatoktól függ. A szalagos leválasztókat főként a fémfeldolgozásban és a széles körben alkalmazott hűtő-kenőanyagtartályokban használják. Kompakt és olcsó eszközként tökéletesen megfelelnek a szokásos tartályméreteknek, és az ingadozó folyadékszintekkel is jól megbirkóznak.Szívesen segítünk Önnek a megfelelő változat kiválasztásában. Forduljon hozzánk bizalommal!