Akkumulátortároló szekrények, akkumulátorszállító dobozok

Az akkumulátorok szinte bármire alkalmasak. Ám az, hogy csak úgy elszállítsuk őket A-ból B-be, nem tartozik ezek közé. Akkumulátorszállító dobozokkal viszont emiatt sem kell aggódnia. A speciális párnázással ellátott, tűzálló és az előírásoknak megfelelő akkumulátortároló/-szállító dobozok gondoskodnak az ideális tárolásról és a biztonságos szállításról. Itt fenntartható termékeket talál neves gyártóktól!

A Akkumulátortároló szekrények, akkumulátorszállító dobozok kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: CEMO, eurokraft pro, ZARGES.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 32

Akkumulátorszállító doboz: maximális védelem a savak, lúgok stb. ellenA tartós akkumulátorok titka a lítium. Ez a reaktív kémiai elem azonban minden, csak nem ártalmatlan. Ezért az akkumulátorszállító dobozokat és biztonsági dobozokat nemcsak a lítium-ion akkumulátorok szállításához használják.Miért kell a lítiumos akkumulátorokat biztonsági dobozban szállítani?A lítium-ion akkumulátorok és a lítium-polimer akkumulátorok energiasűrűsége a nagy fokú elektrokémiai reakcióképességen alapul, ami egyszerre a legnagyobb előnyük és hátrányuk. A lítiumos akkumulátorok rendkívül érzékenyek a hőre vagy a sérülésekre. Ha nem bánnak velük óvatosan, tűz- és robbanásveszély áll fenn. Ezért a lítiumos akkumulátorok csak jelöléssel ellátott csomagokban szállíthatók – repülőgépen pedig kizárólag kézipoggyászban.Többek között a TRGS 510 szerint a lítiumos cellák veszélyes anyagnak minősülnek, és ennek megfelelően is kell kezelni őket. Ez a következőt jelenti: az akkumulátorokat mindig elkülönítve és tűzbiztos módon kell tárolni, szállítani és tölteni. A biztonsági dobozok akkumulátorok tárolására és szállítására egyaránt használhatók. A nem gyúlékony anyagokból készült, és a tárolón belüli biztos rögzítést szolgáló, speciális béléssel ellátott dobozokban biztonságosan használatra készen tarthatók például a szerszámokhoz való tartalék akkumulátorok.Mikor van feltétlenül szükség biztonsági dobozra az akkumulátorhoz?A lítiumos akkumulátorok ellenállnak a hőnek és a hidegnek, a nedvességnek és a rázkódásnak, a sérülésnek vagy a mélykisülésnek. Mindezek a feltételek számos kereskedelmi környezetben adottak. Nem mindig lehet megmondani, hogy egy akkumulátor teljesen működőképes-e. Ezért egy tűzálló akkumulátordoboz nemcsak az energiaforrások elővigyázatos tárolására alkalmas, hanem a következő esetekben is optimális választás:  • Láthatóan sérült, felfúvódott vagy nedves akkumulátorok

  • Mélykisüléses akkumulátorok, melyeket megpróbáltak feltölteni

  • Ha az akkumulátornak nagy hőhatást vagy hideget kell kibírnia (például szállítás során)

  • Lítiumos technológiával készült prototípusok


Mi a legjobb módja az akkumulátor tárolásának?A háztartásban elegendő egy száraz, egyenletes hőmérsékletű tárolóhely. Vállalatoknál azonban az akkumulátorok esetében is mindenre kiterjedő koncepciót kell alkalmazni a veszélyes anyagok kezelésére vonatkozóan. A lítiumos akkumulátorok esetében ez a következőket jelenti:  • Elkülönített töltés és tárolás biztonsági akkumulátorszekrényekben és akkumulátortároló szekrényekben

  • Egyenletes hőmérsékletű, száraz környezet

  • 70 százalék körüli töltésszint (használaton kívül töltött hosszabb idő esetén utántöltés szükséges)

  • Biztosíték rövidzárlat vagy véletlen bekapcsolás ellen

  • Szállítás közben az akkumulátor nem csúszhat el a tartályban


További információkat a Lítium-ion akkumulátorok/akkumulátorok biztonságos kezelése című részletes magazincikkünkben talál. Ha kérdése van azzal kapcsolatban, hogyan szerelkezhet fel biztonságosan akkumulátordobozokkal, szívesen válaszolunk személyesen is – Forduljon hozzánk bizalommal!