Gumikesztyűk

A kezünk higiéniai védelmét szolgálják. A latexből, vinilből vagy nitrilből készült gumikesztyűk megvédik Önt a vegyszerektől, olajoktól és zsíroktól. Használatukkal így megelőzheti a sérüléseket.

Gumikesztyű: biztonságos védelem a kezeknekAmikor zsírokkal, olajokkal, vegyszerekkel vagy akár biológiailag veszélyes anyagokkal kerül kapcsolatba, a gumikesztyű megbízható védelmet nyújt a kezeinek. A „gumikesztyű'' kifejezés azonban igazából félrevezető. Manapság a különböző típusú gumikesztyűk gyűjtőfogalmaként értendő. Ezekben a kesztyűkben a gumi összetétele különbözik, és különböző célokra használhatók.Gumikesztyű kiválasztása: latex, nitril vagy vinil?A gumikesztyűk számos kivitelben kaphatók, előnyökkel és hátrányokkal egyaránt:  • Latexkesztyű: A latexből készült gumikesztyű véd a savak, lúgok, alkoholok és ketonok ellen. Ezek a termékek strapabíróak, de sok esetben allergiás reakciót válthatnak ki. A kesztyű nem alkalmas zsírokkal és olajokkal való munkavégzésre.

  • Nitrilkesztyű: A legtöbb ember nagyon jól tolerálja a latexmentes nitrilkesztyűket. Anyaguk azonban kevésbé rugalmas. Mivel a kesztyű olaj- és zsírálló, élelmiszerekkel való munkavégzéshez is használható.

  • Vinilkesztyű: A vinilből készült gumikesztyűk jó alternatívát jelentenek azok számára, akik allergiásak a latexre. A kesztyű védelmet nyújt számos savval és lúggal szemben, de a kémiai oldószerekkel szemben nem.


Eldobható vagy újrafelhasználható kesztyű?Az eldobható gumikesztyűk púdermentesek és szorosan illeszkednek a kezek alakjára. Mindkét kézre felhúzhatók, texturált ujjhegyekkel rendelkeznek, és S-től XL-ig terjedő általános méretekben kaphatók. Az újrafelhasználható gumikesztyűk viszont hosszú mandzsettával vagy hengerelt széllel rendelkeznek. Moshatók és újra felhasználhatók.A szabvány kérdése: gumikesztyűk kiválasztásaHa a munkahelyen a gumikesztyűt védőkesztyűként használják, akkor annak a vonatkozó uniós szabványok követelményeinek is meg kell felelnie. A munkahelytől és a tevékenységtől függően ezért különböző modellekre lehet szükség. A gumikesztyű megvásárlása előtt mindenképpen tájékozódjon a munkavédelmi előírásokról.Szeretne többet megtudni a gumikesztyűk választékáról, vagy más termékeket keres a takarítási és mosdófelszerelések vagy a munkavédelem területéről? Ügyfélközpontunk szívesen ad Önnek tanácsot – vegye fel velünk a kapcsolatot!Ezek a termékek is érdekelhetik Önt:Pedálos hulladékgyűjtő vödör | Szemzuhanyok | Tisztítószertartó szekrények | Olajfelitató anyagok | Porszívók | Padlótisztító porszívók | starmix takarítási tartozékok