Ultrahangos tisztítók

Az ultrahangot nem lehet látni, hallani vagy megérinteni. A kiváló minőségű ultrahangos tisztítók tisztítási eredményeit azonban igen. Törje át a hanghatárt a makacs szennyeződéseknél!

A Ultrahangos tisztítók kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Elma.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Bruttó ár
413893
413893
8432800
8432800
-
Relevancia szerint
Modell száma: 26

Ultrahangos tisztító: lendülettel a tökéletes tisztítási eredményekértSikálás, kapargatás, őrület, ugye? Spórolja meg magának! A professzionális ipari és kisipari használatra készült ultrahangos tisztítók a makacs lerakódásokat és bevonatokat is eltávolítják, még a legkisebb sarkokban és a legbonyolultabb formákban is. Mit kell tennie? Semmi mást, mint behelyezni a munkadarabot, elindítani az ultrahangos tisztítót és várni.
Hogyan működnek az ultrahangos tisztítók?Az ultrahangos tisztító a csiszológép kíméletes alternatívája. Csiszolópapír és elektromos meghajtású csiszolás helyett itt a hanghullámok dolgoznak. A hullámok rezgésbe hozzák a vízközeget, majd a túlnyomás és alulnyomás hatására vízbuborékok (kavitáció) jönnek létre. Ezek a buborékok nagy energiakibocsátással pukkannak ki, és gyakorlatilag lerobbantják a szennyeződéseket a tisztítandó darabokról.
Milyen előnyei vannak az ultrahangos tisztítóknak?A mikroszkopikusan apró „robbanásokat'' úgynevezett mikrosugarak kísérik, miniatűr formában létrejövő fókuszált vízsugarak. A nagynyomású tisztítóhoz hasonlóan fújják le a szennyeződésrészecskéket a munkadarabról.Ezzel a funkcióval az ultrahangos készülékek már sokszor bizonyítottak, mind egyéni felhasználás során, mind az ipari tisztításban:  • Eltávolítják a lerakódásokat a merev és összetett felületű alkatrészekről.

  • A legkisebb szögekbe, hajlatokba és mélyedésekbe is eljutnak.

  • Alig van szükség vegyszerekre még a rászáradt lakkok, olajok és zsírok esetében is.

  • A rozsdát is teljesen eltávolítják.

  • Kíméletesek a tisztítandó munkadarabhoz.

  • A tisztítási idő beállításával automatikusan tisztítanak.

  • A munkadarabok közvetlenül a tisztítás után feldolgozhatók.Milyen használatra alkalmasak az ultrahangos tisztítók?A végfelhasználói formátumú ultrahangos tisztítókat kifejezetten ékszerekhez és órákhoz tervezték. Az ipari eszközökre, mint kisalkatrész-tisztítókra azonban nemcsak nemesfémként tekintenek. A műhelyekben és a gyártásban nélkülözhetetlenek a karburátorok, befecskendezőfúvókák és mindenféle egység alapos tisztításához. Szűrők, tengelyek vagy szivattyúk is karbantarthatók velük.A kisalkatrész-tisztítással kapcsolatos további információkért olvassa el kisalkatrész-tisztító útmutatónkat.
Mire érdemes ügyelni egy ultrahangos tisztító vásárlásakor?  1. A frekvencia határozza meg a buborékméretet. 25 kHz ideális az előtisztításhoz, 45 kHz pedig képes a legfinomabb buborékokat is létrehozni az alapos végtisztításhoz. Az ultrahangos tisztítók 35 és 40 kHz közötti rögzített ultrahangteljesítménnyel vagy 25 és 45 kHz közötti állítható teljesítményű modellekben kaphatók. A további gyorsabb tisztítás érdekében ezek a modellek kapcsolható impulzusfunkciókkal is rendelkeznek.

  2. Az űrtartalmat tervezze a szokványos alkatrészméretekre. A 10 liter körüli térfogatú kádakkal rendelkező kompakt egységek szó szerint kisalkatrész-tisztítók. Az akár 97 liter térfogatú nagyobb készülékek több egység és munkadarab befogadására alkalmasak. Vásárláskor mindenképpen nagyvonalúbban számoljon.

  3. Az időzítőkkel és az állítható fűtéssel a tisztítási teljesítményt a munkadarabhoz igazíthatja. Minél jobban finomhangolhatók a szabályozási lehetőségek, annál kíméletesebben tisztíthatja az egységeket. Az olyan részletek, mint a cseppmentes nemesacél ház, a vízelvezető felszerelések és a szállítási lehetőségek minden változat esetében magától értetődőek.Milyen tisztítószer-koncentrátum ajánlott az ultrahangos készülékekhez?Az ultrahangos tisztítókhoz használt ipari tisztítószerek nem csak a készülékben történő gyors és alapos tisztítást támogatják. Például emulgeálják a leoldott olajat a vízfürdőben, hogy a munkadarabot tisztán vehesse ki a készülékből. Az ultrahangos készülékekhez használt tisztítószer-koncentrátumok szintén nagyon jó eredményeket tudnak felmutatni, valamint magasabb alkalmazási hőmérsékleten is működnek.Nemcsak költségeket takarít meg, hanem csökkenti a vegyi segédanyagok fogyasztását is. Vásárláskor figyeljen a készítményre. A kaiserkraft weboldalon választhat az erős, speciális termékek és a gyengéd, bioalapú általános tisztítók között. Azt, hogy egy tisztítófolyadék alkalmas-e ultrahangos tisztítóberendezésekhez, a leírásból és a termék adatlapjáról tudhatja meg. Csak ezeket a termékeket használja, hogy garantálja a tökéletes, sérülésmentes eredményt.