Tűzvédelmi jelek

ASR A1.3 / ISO 7010 szerinti tűzvédelmi jelekre van szüksége? Akkor jó helyen jár. Fedezze fel táblatípusainkat, és tájékozódjon a szükséges felismerési távolságokról.

Az Ön szűrőjének beállításaSzűrő visszaállítása
Terméktípus
Tulajdonság
Táblatípus
Relevancia szerint
Modell száma: 12

Mit kell tenni, ha valami ég?Tűzjelzőt bekapcsolni, az épületet elhagyni és/vagy megpróbálni eloltani a tüzet. A fenti kérdésre ez a válasz. Ám mi merre van? Hol van a tűzjelző berendezés, hol van a tűzoltó készülék, és hogyan lehet kijutni? Ezekre a kérdésekre az olyan biztonsági táblák adnak választ, mint a tűzvédelmi jelek, a vészkijárat stb.


Hol vannak az Ön biztonsági jelei, és mennyire jól felismerhetők? Ha a kérdésekre „itt'' és „jól'' választ tud adni, akkor pontosan tudja, mire van szükségre, és a legjobb, ha máris a kívánt termékhez görget.


Nem tud túl sokat a biztonsági jelek előírt méreteiről és távolságairól, és szeretne alaposabban tájékozódni a tűzvédelem témájában? Akkor bizony jó helyen jár.Mik azok a tűzvédelmi jelek?A tűzvédelmi jelek olyan biztonsági jelek, amelyek a tűz esetén szükséges tűzoltó felszerelések helyét jelölik. A munkahelyeken kötelező az ilyen táblák elhelyezése. Segítségükkel biztosítani kell, hogy a tűzjelző és a tűzvédelmi eszközök gyorsan megtalálhatók legyenek. A tűzvédelmi jelek már sok éve szabványosítva vannak. Az aktuális biztonsági jelölések 2013 februárjában kerültek bele az ASR A1.3 szabványba. A DIN EN 7010 szabvány értelmében a tűzvédelmi jelek minden esetben egy fehér piktogramból állnak piros háttéren. Mivel nem szerepel rajtuk szöveg, globálisan alkalmazhatók. Webáruházunkban mind a tizenkét tűzvédelmi jel megtalálható. 1. Tűzoltó tömlő

 2. Tűzoltó felvonó

 3. Létra

 4. Tűzoltó készülék

 5. Tűzoltó felszerelések

 6. Tűzjelző

 7. Tűzbejelentő telefon

 8. Egyenes irányjelzés

 9. Átlós irányjelzés

 10. Tűzoltó takaró

 11. Mobil tűzoltó készülék

 12. Tűzgátló ajtó


Hogyan tudom megfelelően elhelyezni a tűzvédelmi jeleket?A tűzvédelmi jelek szerelési magassága általában kb. 200 – 220 cm (ajtókeret magassága). Fontos, hogy a tűzvédelmi eszközök akkor is megtalálhatók legyenek, ha láthatóságuk valami korlátozza. A tábla típusától függően a tűzvédelmi jelek különbözőképpen rögzíthetők.Milyen táblatípusok vannak?A kínálatunkban megtalálható tűzvédelmi jeleket kétdimenziós cégér vagy egydimenziós zászlótábla kivitelben rendelheti meg. A táblatípusnál választhatja a standard kivitelt is, ha a tűzvédelmi jeleket tapadófóliaként szeretné megrendelni.


A táblák mérete is választható, ugyanis ez függ a felismerési távolságtól – azaz attól a távolságtól, amelyből a tábla még látható. Ezzel kapcsolatban további tudnivalókat olvashat a felismerési távolságokról szóló vásárlási tanácsadónkban.


Figyelem: a biztonsági jeleknek akkor is mindig láthatónak kell lenniük, ha megszűnik a világítás a vállalatnál. Ezért kínálatunkban foszforeszkáló táblák találhatók, amelyek még sötétben is megmutatják az utat.


Kérdések esetén forduljon hozzánk bizalommal. Szívesen segítünk Önnek a tűzvédelmi jelek munkahelyi irányelvnek megfelelő kiválasztásában, ugyanakkor reméljük, hogy soha nem lesz rájuk igazán szüksége.