ESD kerekek és görgők

Tegyük fel, hogy az ESD-területen az elektrosztatikus kisülés minden forrását kiküszöbölte. De mi a helyzet a közlekedéssel? Az ESD-kerekek és ESD-görgők nyújtják erre a megoldást.

A ESD kerekek és görgők kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Wicke.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Teherbírás 4 km/óra sebességnél
Relevancia szerint
Modell száma: 18

ESD-kerekek és ESD-görgők: ellenállás nélküli biztonságAz alacsony gördülési ellenállás a jó kerekek és görgők egyik legfontosabb ismérve. Az ESD-munkahelyeken való használathoz azonban nem csak a kényelmes szállításról van szó: ezeknek a görgős segítőknek a súrlódás révén keletkező feszültséget és elektromos töltést is megbízhatóan kell elvezetniük, és meg kell akadályozniuk a kisüléseket – így egy kicsit a fizika eszén is túl kell járniuk. A kiváló minőségű ESD-kerekek és ESD-görgők pontosan ezt teszik.
Mitől lesznek vezetőképesek az ESD-görgők és az ESD-kerekek?A padló és a görgő között bizonyos mértékű súrlódás szükséges ahhoz, hogy a kerekek és görgők egyáltalán előre tudjanak mozdulni. Ez a súrlódás azonban feszültségegyenlőtlenségeket okoz. A normál gumiabroncsok – például beálló és fix görgőkön – olyan műanyagokra támaszkodnak, amelyeket elsősorban arra terveztek, hogy ellenálljanak a padlónak, a vegyi anyagoknak és a kopásnak. A vezetőképesség itt aligha téma.Ezek a műanyagok nem alkalmasak ESD-érzékeny alkatrészek szállítására vagy rugalmas ESD-munkaállomás kialakítására. Az ESD-görgők és ESD-kerekek ezért termoplasztikus elasztomer (TPE) abroncsokkal rendelkeznek, amelyek megbízhatóan megakadályozzák ezt a töltést.
Milyen különböző változatok vannak?Az ESD-kerekek és görgők választhatók külön cserealkatrészként vagy komplett beálló vagy fix görgőként. Használhatja őket az ESD-szállítóeszközök felújítására vagy az ESD-tárolók mobil használatra való előkészítésére.
Mit kell figyelembe venni az ESD-beálló görgők esetében?Az ESD-görgők vezetőképes gumiabroncsai olajos foltokat hagyhatnak a nyitott pórusú padlón. Ha ESD-változatokat keres érzékeny felületekre, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.Az alacsony gördülési ellenállás és az alacsony zajszintű vezetési kényelem minden változatunk esetében magától értetődő. A terméktől függően azonban ezeknek a görgőknek a teherbírása valamivel alacsonyabb, mint az ESD-funkció nélküli hasonló változatoké. Ezt figyelembe kell vennie a görgő és a szállítóeszköz kombinálásakor.
Hogyan növelhető tovább az ESD-védelem?Vegye nagyon komolyan, ha az ESD témájáról van szó. Minden ESD-érzékeny alkatrészt vagy terméket kezelő munkatársnak megfelelő ESD-munkaruházatot kell viselnie, és ki kell képezni a kisülések elleni védekezéshez szükséges speciális viselkedésre. Magát az ESD-munkahelyet ESD-padlóburkolattal kell ellátni, és a munkát kizárólag ESD-asztalokon és székeken szabad végezni.
A téma teljes körű áttekintését az ESD: védelem a súlyos következményekkel járó kisülések ellen termékismertetőnkben találja.