ESD ládák és tárolók

A legjobb védelem a modern elektronika számára? Egy tökéletesen felszerelt EPA terület – valamint az ESD-ládák és tárolók használata!

A ESD ládák és tárolók kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: mauser.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Magasság [mm]
50
50
440
440
-
Relevancia szerint
Modell száma: 22

ESD-ládák és ESD-tárolók – teljes körű védelem és biztonságAz ESD-területen a működő alkatrésznek nincs második esélye. A legkisebb elektrosztatikus kisülés is tartós károkat okozhat az érzékeny elektronikában. Ezért a felszerelések beszerzésénél az apró részletekre is figyelni kell. A speciálisan kifejlesztett ESD-ládák és ESD-tárolók ehhez elengedhetetlenek.
Mitől ESD az elektromosan vezetőképes rakásolható tároló és nyitott tárolódoboz?A legtöbb rakásolható tárolóhoz vagy nyitott tárolódobozhoz hasonlóan ezek is műanyagból, például polipropilénből készülnek. A műanyagok alig vezetnek, de a súrlódás miatt feltöltődhetnek. Ha ezt a töltést érzékeny elektronikai cikkekre továbbítják, akkor azok a legkisebb feszültség hatására is tönkremennek vagy károsodnak. Ezért az ESD-munkahelyeken csak a vezetőképes ESD-ládákat és tárolókat lehet használni, mivel ezek a kisüléseket részecskék hozzáadásával tökéletesen elvezetik a termékektől.Természetesen ez csak akkor működik, ha a többi felszerelés is úgy van kialakítva, hogy a földelésen keresztül szabályozott töltéskiegyenlítést biztosítson. Ezért az ESD-tárolók és hasonló termékek a megfelelő ESD-polcrendszerekbe, speciális ESD-padlóburkolatokra és egyszerűen a minden szempontból védett ESD-munkahelyekre tartoznak.
Melyik ESD-nyitott tárolódoboz milyen típusú tároláshoz megfelelő?Az ESD-rakásolható tároló és ESD-dobozok kiválasztásakor ugyanúgy járjon el, mint más tároló- vagy műhelyterületek rendezésekor. Az ESD-nyitott tárolódobozok speciális ESD-tartozékokkal az ESD-asztalokhoz rögzíthetők, hogy az építőelemeket és a kis alkatrészeket gyártásra készen tartsák. A por- és sérülésmentes szállításhoz vagy tároláshoz ideálisak az ESD-műanyag táskák vagy a lehajtható fedelű műanyag dobozok.
Hogyan kezeljem az ESD-tárolókat?Az ESD raktári tárolók és hasonló eszközök elhelyezésekor és használatánál a munkatársaknak soha nem szabad elfelejteniük, hogy ezek okozzák szinte leggyakrabban a nem szándékos kisüléseket. Ezért nem elég csak a speciális ESD-munkaruházat viselése. Az ESD-karpánttal és a földeléshez való csatlakozással minden kézmozdulatnál biztosítják, hogy az érintkezéskor ne legyen feszültségkiegyenlítés. Az elektronikus alkatrészek elektrosztatikus jelenségek elleni védelmére vonatkozó részletes előírásokat a DIN EN 61340-5-1 szabvány tartalmazza.Erről az igazán feszültségkeltő témáról további információt az ESD: védelem a súlyos következményekkel járó kisülések ellen című termékismertetőnkben talál.Forduljon hozzánk bizalommal, ha segíthetünk az ESD-tárolódobozok témájában!