Kézszárítók, hajszárítók

Se papír, se érintés, se nedves kéz: a falra szerelhető hajszárítók és kézszárítók nem hiányozhatnak a modern mosdók berendezései közül. Ezenkívül rendkívül csendesek, valamint kezelésük és felszerelésük is egyszerű. Próbálja ki most!

A Kézszárítók, hajszárítók kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: AIR-WOLF, starmix.

Kézszárító és hajszárító: érintésmentes szárításAz elmúlt években egészséges ellenérzéssel kezdtünk viszonyulni a felesleges érintésekhez. Már csak ezért is olyan népszerűek a kézszárítók a mosdófelszerelések körében. Így ugyanis anélkül száríthatja meg a kezét, hogy bármihez hozzá kellene érnie – és további higiéniai előnyei is vannak.Milyen elektromos kézszárítók vannak?Az, hogy Ön Air-Wolf vagy starmix kézszárító mellett teszi-e le a voksát, személyes preferencia, illetve a mosdófelszerelések beszerzési stratégiájának függvénye. A gyártók általában a következő változatokat különböztetik meg:  • Érintésmentes kézszárító függőlegesen lefelé irányított légáramlással

  • Légkamrás érintésmentes kézszárító, amely minden oldalról szárít

  • Fali hajszárító gombbal és hajszárításra alkalmas légfúvóval


Minden elektromos kézszárítót egy állítható infravörös közelségérzékelő aktivál. A készülék az előre beprogramozott idő után kikapcsol. Ha a felhasználó az idő letelte előtt elveszi a kezét, akkor is automatikus kikapcsolás lép működésbe.Kézszárító vagy papírtörlő – melyik a jobb?A kézszárítónak egyértelmű előnyei vannak a papírtörlővel szemben: nem szükséges hozzá fogyóeszköz, kb. 10 másodperc alatt teljesen megszárítja a kezet, és nem keletkezik hulladék, melyet a megfelelő hulladékgyűjtőbe kell helyezni.


  • Az elektromos szárítók magasabb kezdeti költségei viszonylag gyorsan megtérülnek – különösen gyakori használat esetén. Nemcsak amiatt, mert ezeket nem szükséges újratölteni papírral, hanem a személyzeti költségeken is spórolhatunk, hiszen a takarítóknak a kézszárítóval alig van dolguk.

  • Higiéniai szempontból egyenértékű a két változat, bár a kézszárító esetében ehhez többet kell tenni. A beépített szűrők és antimikrobiális rendszerek antibakteriális tulajdonságait rendszeresen ellenőrizni kell. Ez a probléma az egyszer használatos papírtörlők esetében nem merül fel. Az a kijelentés, miszerint az elektromos szárítók használata higiéniai szempontból érzékeny területeken nem ajánlott, az Air-Wolf márka legújabb, első osztályú higiéniai funkciókkal ellátott kézszárítói esetében már nem állja meg a helyét.

  • Másfelől a mosdóban természetesen szükség van áramforrásra, míg a kéztörlő-adagolók legtöbbször konnektor nélkül is használhatók. Emellett az elektromos szárítók gyakran nagyobbak, és az elhelyezésüknél is több dologra kell odafigyelni.


Egyébként az, hogy a papírtörlő vagy a kézszárító mennyire gyorsan és alaposan tölti be a funkcióját, nem annyira az eszközön, mint a használat módján múlik.Sok ember számára az elektromos készülék alatti szárítási idő hosszabbnak tűnik, mint egy gyors törlés egy kéztörlővel. Azonban a nedvesség alapos felitatása papírral vagy textillel is ugyanannyi időt vesz igénybe. Szükség esetén hívja fel erre a felhasználók figyelmét jelzésekkel és táblákkal.További információk a Rend és tisztaság a munkahelyen, valamint a Fontos higiéniai intézkedések a cégeknél című útmutatókban találhatók. Ha bármilyen kérdése van a mosdófelszerelések kiválasztásával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!