Veszélyesanyag-tároló állványok, lefejtőállomások

Festékek, oldószerek és hasonlók egy helyen? Ehhez legjobb, ha az előírásoknak megfelelő, műanyagból vagy acélból készült veszélyesanyag-tároló állványokat használ a műhelyben és az üzemben, amelyek alkalmasak vízszintes vagy függőleges tárolásra, valamint a hordók és a felfogótálcák lefejtésére. Neves gyártóktól származó hordótartó bakok, veszélyesanyag-tároló állványok, hordótartó állványok és lefejtőállomások segítségével a veszélyes anyagok tárolása nemcsak pofonegyszerűen, hanem biztonságosan, hatékonyan és költségtakarékosan megoldható! Szeretne többet megtudni? Ismertetőnkben mindent világosan elmagyarázunk.

A Veszélyesanyag-tároló állványok, lefejtőállomások kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: eurokraft pro, LaCont, CEMO, eurokraft basic, PRESSOL.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 33

Veszélyesanyag-tároló állványok, hordótartó állványok és lefejtőállomások: a jogalkotók sem álmodhatták volna meg tökéletesebben!A munkahelyen előforduló veszélyes anyagok állandó vita tárgyát képezik. Egyfelől szükség van rájuk az ipar és a kézműipar területén, másfelől mindenkit védeni kell tőlük. A vitát azonban egyszerűen megspórolhatja, ha beszerez pár veszélyesanyag-tároló állványt, hordótartó állványt és lefejtőállomást.Mit kell tudni a veszélyesanyag-tároló állványokról és a lefejtőállomásokról?A veszélyes anyagok hordókból, IBC tartályokból vagy kannákból történő eltávolításához és a munkahely közelében történő tárolásához veszélyesanyag-tároló állványokra van szükség. A speciális kivitelű lefejtőállomások az anyagok eltávolításával kapcsolatos további biztonsági óvintézkedéseknek is eleget tesznek: a felfogótálcákkal megoldható a megelőző jellegű szivárgáskezelés, lefejtőbakok segítségével pedig gondoskodhat a nagyméretű tartályok optimális elhelyezéséről a csapokon vagy szelepeken keresztül történő lefejtéshez.Veszélyesanyag-tároló állvány vagy veszélyesanyag-depó: Mikor melyiket válasszuk?Bármilyen bonyolult is a szabályozás, a veszélyes anyagok tárolására vonatkozó hierarchia egyértelmű:  1. A veszélyesanyag-raktár a vállalatnál fellehető összes veszélyes anyag tárolására szolgál.

  2. A veszélyesanyag-depót kezelhető mennyiségű nagyméretű konténer tárolására használják.

  3. A veszélyesanyag-tároló állvány a munkahelyen aktuálisan használatban lévő mennyiségek tárolására szolgál.


Mindhárom változat esetében szigorú követelmények vonatkoznak a tárolók biztonságára, jelölésére, valamint a munkavállalók által követendő eljárásokra. Központi jelentőségűek a meghatározott anyagok együttes tárolására vonatkozó tilalmak, és ebből következően a veszélyesanyag-tároló állványok megfelelő anyagára vonatkozó előírások. Ezek továbbá kizárólag beltéri használatra engedélyezettek.Mire kell odafigyelni a veszélyesanyag-tároló állványok használata esetén?A legfontosabb biztonsági szempont az anyagok lefejtőállomáson történő eltávolítása vagy áttöltése során keletkező veszélyek minimalizálása. Minden munkatársat oktatásban kell részesíteni a tartályok és az anyagok kezeléséről, meg kell tenniük a szükséges munkavédelmi óvintézkedéseket, valamint a szivárgások kezeléséhez szükséges termékeket is használniuk kell. Erről bővebb felvilágosítást többek között a TRGS 510 nyújt. Általánosságban a következők érvényesek:  • A folyékony veszélyes anyagok tárolására szolgáló állványoknak rendelkezniük kell felfogóeszközökkel, ill. felfogótálcákkal.

  • Gyúlékony és vizekre veszélyes anyagok tárolására szolgáló veszélyesanyag-tároló állványok alatt acél felfogótálcák használata kötelező.

  • A PE-ből készült felfogótálcák agresszív anyagok tárolására szolgálnak.

  • A felfogótálca szükséges térfogatát a legnagyobb tárolt tartály térfogata alapján kell megállapítani.

  • A veszélyesanyag-tároló állványokat úgy kell felállítani, hogy azok a munkavállalókra ne jelentsenek további veszélyt. Ez nemcsak az elhelyezésre, hanem az állványok borulásbiztos rögzítésére is vonatkozik.

  • A veszélyesanyag- és kannatartó állványokon, hordótároló raklapokon és hordótartó bakokon tárolt veszélyes anyagok esetében maximális mennyiségi korlátozások vannak érvényben.


A veszélyes anyagokra és azok ipari kezelésére vonatkozó számtalan előírás között könnyű elveszni. Veszélyes anyagok előírásszerű tárolására vonatkozó információk című anyagunkban tömören összefoglaljuk a lényeget. Szívesen segítünk Önnek a veszélyes anyagok tárolására szolgáló állványok és termékek kiválasztásában. Forduljon hozzánk bizalommal!