Emelőgépek

Ha már nehezére esik a teher a mindennapi munkavégzés során, emelőgépeink és emelőkészülékeink nagy könnyebbséget jelenthetnek. Kézi vagy elektromos meghajtású raklapemelő kocsik, nagyobb emelőkészülékek, targoncák, vákuumos emelők, daruk vagy emelőasztalok – kínálatunkban bármely kimerítő kihíváshoz megtalálhatja a megfelelő technológiai tehermentesítőt.

Emelőgépek és emelőkészülékek bármilyen célra és teherreMég a legerősebb munkatársnak is bizony néha nemet kell mondania. Már csak az egészsége érdekében is. Egyszerűbb az emelőgépek és emelőkészülékek használata. Végtére is ezek az erős segítők biztonságosabban tudják a nehéz terheket szállítani és a megfelelő pontra helyezni, ezzel pedig a munkafolyamatok is jobban megszervezhetők bármely vállalatnál – kezdve a raktáraktól egészen a műhelyekig. Itt megtudhatja, hogy a kaiserkraft választékából melyik emeléssel kapcsolatos termékek megfelelőek az Ön vállalata számára.Emelőgépek és emelőkészülékek: van valamilyen fontos különbség köztük a kiválasztás tekintetében?Alapvetően igen. Ha hozzávesszük még az anyagmozgató eszközök fogalmát is, a különbség még nyilvánvalóbbá válik. Ide tartozik minden olyan emelőgép és emelőkészülék, amely elsősorban terhek szállítására használatos. A raklapemelő kocsik vagy a villás emelőkocsik a legjobb példák erre.Ezzel ellentétben a klasszikus emelőkészülékek, mint a daruk olyan hasznos helyhez kötött termékek, amelyek meghatározott hatótávolságban tudnak nagy terheket megemelni és pozicionálni. Különösen akkor hasznosak, amikor az üzemben nehéz gépeket kell mozgatni vagy adott szerszámokat a helyükre helyezni.A kérdés tehát az, milyen funkciót kell a készüléknek ellátnia: inkább szállításra vagy emelésre van szükség? Ebből aztán további tényezők következnek, amelyeket emelőkocsi, emelőasztal és társaik kiválasztásakor figyelembe kell venni.Milyen emelőgépek és emelőkészülékek létfontosságúak a vállalatom számára?Ez természetesen mindig attól függ, milyen terheket és milyen formában kell szállítani vagy mozgatni. Ügyfeleinkkel való napi munkánk alapján két készülék emelkedik ki különleges sokoldalúságával:  • A raklapemelő kocsik és a villás emelőkocsik gyakorlatilag mindenhol megállják a helyüket, ahol raklapon lévő árukat tartanak vagy küldeményeznek.

  • Funkcionális szempontból a miniemelők rendkívül sokoldalúan használhatók, valamint a tartozékválasztéknak és az egyéni szerkezeteknek köszönhetően igazi problémamegoldóvá avanzsálhatnak – különösen a műhelyekben.Milyen tényezőket kell mindenképpen figyelembe vennem az emelőgépek és emelőkészülékek kiválasztásánál?A kaiserkraft kizárólag olyan eszközöket kínál, amelyek kezelői engedély nélkül is használhatók. A munkabiztonsági előírásokat azonban természetesen mindig kötelező betartani.A kiválasztás során figyelembe veendő tényezők:  • az áruk tömege és méretei

  • szükséges emelési tartomány (függőlegesen)

  • raklapemelő kocsinál a villahossz és az eszköz hordozószélessége


Emellett minden szállítóeszköznél, például a targoncáknál a megfelelő görgő kiválasztása is kulcsfontosságú. A padló típusa, valamint a gördülés és a gördülési ellenállás viszonya ugyanis végső soron lényegi különbséget jelenthet a munkafolyamatban. Ezzel kapcsolatban további információkat talál a „Kerekek és görgők'' című vásárlási tanácsadónkban.Emellett mindig ellenőrizni kell azt is, hogy a kinézett eszköz tényleg megfelelő-e a kiszámított terheléshez. Összefoglalóan a teher súlypontja alapján és statikai okokból mindig nagyobb teherbírással rendelkező eszközt érdemes venni, mint amire szemmértékkel történő számítás alapján szüksége van. Nagyobb teherbírású eszközzel ráadásul szállítási segítői használatóságát is kibővítheti.Miben segíthetünk még Önnek?Szívesen segítünk Önnek az áruinak és a szállítási igényeinek megfelelő eszköz kiválasztásában. Egyedi gyártmányokkal kapcsolatban, valamint az emelőgépek és emelőkészülékek tekintetében felmerülő további kérdéseivel is bármikor bizalommal fordulhat hozzánk.