Munkahelyi kesztyűk

Miért van szükség munkavédelmi kesztyűre? Mivel kezei épsége is fontos! Kesztyűink ennél kényelmesebbek és praktikusabbak már nem is lehetnének.

A Munkahelyi kesztyűk kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Ansell, JUTEC.

Az Ön szűrőjének beállításaSzűrő visszaállítása
Márka
Terméktípus
Szín
Relevancia szerint
Modell száma: 49

Munkavédelmi kesztyűk – minden fogással nagyobb biztonságMindegy, milyen feladatot vállal el: kezei jelentik a legfontosabb munkaeszközt, és megérdemlik a legjobb védelmet. Bármilyen elképzelhető veszélypotenciál és védőfunkció kombinációjára megtalálhatja a legmegfelelőbb munkavédelmi kesztyűt a kaiserkraft-nál.
Bizonyos munkákhoz bizonyos munkavédelmi kesztyűk tartoznak?Még mennyire. A munkavédelem tekintetében a törvényalkotó nagyon pontos feltételeket fogalmazott meg arra vonatkozóan, mely védőkesztyűk milyen alkalmazáshoz jöhetnek szóba. A választásban a kaiserkraft kínálatában alapvetően a termékek mellett található piktogramok nyújtanak tájékoztatást:  • Az EN 388 emblémát csak azok a munkavédelmi kesztyűk viselhetik, amelyek a mechanikai kockázatok ellen védenek. A védelem mértékét az embléma alatti számok mutatják. Balról jobbra haladva az átszúrás és a továbbszakadással szembeni ellenálló képességet, valamint a vágás- és kopásállóságot mutatják. Minél nagyobb a szám, annál nagyobb a védelem.

  • Az EN 511 szabvány a fagyvédelemre vonatkozik. A három szám itt is útmutatásul szolgál a konvektív hideggel és az érintkezési hideggel szembeni ellenállósággal, valamint a vízállósággal kapcsolatban.

  • Ehhez hasonlóan az EN 407 szabvány a láng szimbólummal a hővel szembeni védelemről árulkodik.

  • Az EN 374 embléma a vegyszerekkel és folyadékokkal végzett munkák kapcsán játszik döntő szerepet. A biológiai veszélyt jelentő szimbólum nélkülözhetetlen a veszélyes anyagok esetén.


Javasoljuk, hogy kétségek esetén tanulmányozza a törvény szövegét, és a biztonsági fokozatokkal kapcsolatban legyen nagyon körültekintő. Mert jobb félni – a folytatást már tudják.
Munkavédelmi kesztyűk: milyen anyagok állnak rendelkezésre, és azok mire alkalmasak?Ha munkavédelemről és anyagválasztásról van szó, akkor a veszély minimalizálása csak az egyik szempont a döntés során. A jó munkavédelmi kesztyűnek ugyanis arról is kell gondoskodnia, hogy a munkatársak kényelmes viselet, jó fogatóság és pontos tapintás mellett a feladatukra koncentrálhassanak.Ezért annyira kedveltek például a légáteresztő, kötött nylon kesztyűk a raktározásban, a szerelésnél és a kerti munkáknál. Különleges csúszásmentes bevonatukkal a szerszámok vagy a szállítandó áruk jobb megfogását teszik lehetővé anélkül, hogy ennek során veszítenének a viselési kényelemről vagy az ujjak érzékenységéből.A bőr munkavédelmi kesztyűk ideális középutat nyújtanak a nagyfokú mechanikai védelem és a megfelelő tapintás között. A bőr jól követi a kéz kontúrját, és a védelmi funkciója ellenére légáteresztő. Ezért fordulnak hozzá gyakran a precíziós megoldásokat kereső szerelők.Folyadékok, vegyszerek és veszélyes vagy ingerlő hatású anyagok feltétlen vízállóságot követelnek meg. Az anyagokat tekintve különböző műanyagok közül választhat, javasoljuk, hogy ennek során vegye figyelembe a munkatársak esetleges allergiáit.A munkavédelmi kesztyűk kiválasztásának további szempontjait személyesen is szívesen elmagyarázzuk Önnek.