Plombák, pecsétek

A plombák és pecsétek egyértelműen jelzik, hogy a küldeményt illetéktelenek nem nyithatják fel. Ezenkívül így szorosan lezárhatja a szállítótartályokat, például a konténereket, a rácsos tárolókat vagy a rakásolható tárolókat, és biztosítja azokat lopás vagy manipuláció ellen. Olvasson tovább most, és tudjon meg mindent a plombákról és pecsétekről!

A Plombák, pecsétek kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: BITO, KS Tools.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Szín
Relevancia szerint
Modell száma: 13

Plombák és pecsétek az illetéktelen hozzáférés elleni védelemhezA plombák és pecsétek azonnal felismerhetők. A plombával és pecséttel lezárt áruk vagy konténerek egyértelmű jelzést közvetítenek, gátat szabnak a manipulációnak és a lopásnak, valamint szavatolják a minőséget és a biztonságot.Mik a plombák és a pecsétek sajátosságai?A biztonsági plombák és pecsétek fontos szereplői a nemzetközi áruforgalomnak, és számos szállítmányhoz kötelezőek. Lezárják a tárolókat és a szelepnyílásokat, a konténereket a rácsos tárolókat, vagy akár egy egész raktárcsarnokot vagy vasúti vagont is.Fő feladatuk a manipuláció elleni védelem: egy egyedi számozású plombát vagy pecsétet nem lehet nyom nélkül feltörni és újra felhelyezni. Így biztosítható, hogy a köteget vagy a szerkezetet ne nyissa fel olyan személy, aki erre nem jogosult.Így a nemzetközi szállítási útvonalon éppúgy hasznosak lehetnek, mint az üzemi eszközök két ellenőrzése között. Általánosságban elmondható, hogy a plombák és a pecsétek egyszerre gondoskodnak a lezárásról, a dokumentációról és a szállítmány biztosításáról.Milyen plombák és pecsétek léteznek?  1. A konténerzárakkal raktárcsarnokokat, exportkonténereket, rakásolható tárolókat, összehajtható dobozokat stb. lehet lezárni. Céljuk a manipuláció és a lopás elleni védelem, valamint a csomag rögzítése a biztonságos szállítás érdekében.

  2. A jelölőplombák célja, hogy jelezzék az esetleges manipulációt vagy hozzáférést. Ezek az olcsó műanyag plombák könnyen eltávolíthatók, ám az nem marad észrevétlen.

  3. A pántolószalag-lezárópecsétek azt jelzik, hogy a pántolószalagok és hasonló árurögzítő eszközök sértetlenek-e. Mivel az ilyen lezáróeszközök nagyon könnyen eltávolíthatók és kicserélhetők, a lezárópecsét több szállítmány esetében elengedhetetlen.


Anyaguk és felépítésük szerint a plombákat ezenkívül huzalos plombákra vagy műanyagból készült, áthurkolható plombákra is feloszthatjuk. A plombálóhuzalból készült, áthurkolható plombák rácsos tárolókhoz, ládákhoz, valamint teherautókon és konténerekben történő nemzetközi szállításhoz alkalmasak. Különböző méretekben kaphatók, és csak megfelelő szerszámokkal nyithatók fel. Az áthurkolható plombák általánosságban kiválóan alkalmasak tűzoltókészülékek, gépek vagy részegységek lezárására, így egyidejűleg szolgálnak manipuláció elleni védelemként és ellenőrzést igazoló plombaként is. A műanyag plombák szintén számos feladatot betölthetnek – a vegyiparban éppúgy, mint a biztonság szavatolásában.Mikor és hol kötelező a plombák és pecsétek használata?Amikor az árukat vagy eszközöket csak akkor lehet biztonságosan használni, ha azok abszolút manipulációmentesek, a plombák nélkülözhetetlenek. Ilyenek például az élelmiszerek: ilyenkor a plombák biztosítják a nyomon követhetőséget, és igazolják a védett áruk ellenőrzött minőségét és eredetét.Ugyanennyire fontosak a plombák a vegyipari és az egészségügyi áruforgalomban, valamint az üzemi biztonság területén. A tűzoltókészülékek és az elsősegély-felszerelések leplombálása biztosítja, hogy használat után a termékek hiánytalanságát ellenőrizzék, illetve kicseréljék azokat. A logisztikában – különösen a nemzetközi szállítmányozásban – a plombák ugyanolyan fontosak, mint a rakományrögzítő eszközök, a speciális jelölések és a hiánytalanul kitöltött fuvarlevelek.Szakértelmünket akár írásba is adhatjuk – amit le is pecsételhetünk, sőt, le is plombálhatunk. Segíthetünk Önnek a választásban? Hozzánk bármikor fordulhat!