Munkahelyi zsámolyok, álláskönnyítők

Vége a guggolásnak: az álláskönnyítők és a munkahelyi zsámolyok rugalmasságot és mozgásszabadságot nyújtanak, ha a munkahely szűkös, vagy a munka nagy rugalmasságot igényel. A görgős forgózsámolyoktól az irodai zsámolyokon át egészen az ortopéd álláskönnyítőkig: az intelligens termékekkel könnyedén mehet balra, majd jobbra, vagy fel, majd újra le. Függően attól, Ön mit szeretne, vagy mit igényel a munkája.

A Munkahelyi zsámolyok, álláskönnyítők kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: bimos, meychair, eurokraft pro, Topstar, Twinco, eurokraft basic.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 108

Munkahelyi zsámolyok és álláskönnyítő székek: egészséges alternatívák az álláshoz és az üléshezHa a test sokáig egyféle tartásban van, annak közvetlen és hosszú távú következményei is vannak az egészségre nézve. Az állás és az ülés közötti arany középutat jelentő, ergonomikus munkahelyi zsámolyok és álláskönnyítők egyre fontosabbá válnak a modern munkahely-kialakítás terén az irodában vagy a műhelyben.Hogyan tudják a munkahelyi zsámolyok megkönnyíteni a munkát?A zsámolyok háttámla nélküli kompakt ülőalkalmatosságként sok szempontból tökéletes alternatívát jelentenek a klasszikus székekkel szemben. A felsőtest szabadon mozoghat, és folyamatosan ellensúlyozza magát mikromozgásokkal. Ennek eredményeként az izmok még különösen nagy koncentrációt igénylő munkánál sem lesznek túl merevek.


Emellett a helytakarékos zsámolyokon könnyedén mozoghat hosszanti irányba, és így például ergonomikusan megfelelő forgással válthat a mikroszkóp és a jegyzetek között.


A görgős munkahelyi zsámolyok ezenkívül lehetővé teszik, hogy gyorsan oda-vissza mozogjon a különböző munkaállomások között. Ne feledje: a zsámolyok jelentősen helytakarékosabbak, ezért optimálisan kihasználható a rendelkezésre álló hely a munkahelynél. Állítható magasságú zsámolyokkal az ülésmagasságot bármikor a munkahelyi folyamatokhoz és az aktuális tevékenységekhez igazíthatja.Milyen ergonomikus előnyei vannak a munkahelyi zsámolyoknak és az álláskönnyítőknek?A műhelyben és iparban a munkatársaknak sokszor hosszú ideig kell a gyártósor vagy a munkapad mellett állniuk, a laborasztalnál összpontosítaniuk, vagy épp a steril helyiségben kényes feladatokat elvégezniük. Minél hosszabb ideig van a test egy adott helyzetben, annál gyorsabban jelennek meg a fáradtság jelei és az izomfájdalom.


A munkahelyi zsámolyok és az álláskönnyítők megoldják ezt a problémát azzal, hogy – modelltől függően – kompromisszumot kínálnak az állás és a szokványos széken történő ülés között. Az álláskönnyítők tehermentesítik a lábat, és ezzel fokozzák a végtagok vérkeringését. A munkahelyi zsámolyok növelik a felsőtest mobilitását ülő helyzetben.


Mivel alapvetően a munkatárs szükséges munkavégzési helyzetéhez igazodnak, például az is lehetséges, hogy az álláskönnyítőn „ülve'' folytassa a munkát, ill. az összes munkaasztalt a műhelyi zsámolyról optimális tartásban érje el.Mikor használjak munkahelyi zsámolyt, és mikor álláskönnyítőt?Egy adott helyen a tényleges munkavégzés közbeni testtartás határozza meg, hogy álláskönnyítőre vagy munkahelyi zsámolyra van-e szükség. Ékes példa az ügyfélfogadási területen vagy a vásári pult melletti pozíció. Itt alapvetően kívánatos, hogy a látogatókat állva fogadják. A (magas) pultoknál pedig már messziről látni kell, hogy van ott valaki. Ezért itt az álláskönnyítő a megfelelő választás. A gyártósoron végzett munka is nehezen kivitelezhető egy forgózsámolyról vagy guruló zsámolyról.


A zsámolyok viszont mindenféle ülő munkahelynél jelentik a megfelelő alternatívát. A munkahelyi zsámoly jó ötlet különösen a nagy összpontosítást igénylő feladatoknál vagy tevékenységeknél, amelyeknél hamar merev testtartást veszünk fel. A zsámoly mint alternatív ülőalkalmatosság a képernyőnél végzett munkához az irodából sem hiányozhat. Ha épp nincs használatban, alig foglal helyet.Milyen előnyei vannak a görgőknek a munkahelyi zsámolyoknál?A görgők a munkahelyi zsámolyok, például a forgó- vagy a szerelőzsámolyok specialitásai, és hozzájárulnak a mobilitáshoz és a kellemes használathoz. Az álláskönnyítőknél nem jellemzők – hacsak nem az intelligens kombinált modellekről van szó, mint amilyenek az ergonomikus állózsámolyok az irodák számára. Ezek ötvözik az agilis munkahelyi zsámolyok előnyeit az álláskönnyítők elképesztő magasságállításával.


Itt is érvényes: jelentősen mobilabbak, a használót több mozgásra késztetik, és lehetővé teszik számára a gyors váltást a különböző munkaállomások között.


Egyébként minden görgős munkahelyi zsámolyunk terheléstől függően fékezett. Ez a mechanizmus arról gondoskodik, hogy a zsámolyok terhelésnél (tehát üléskor) könnyen mozgathatók legyenek, terheletlen állapotban pedig gyakorlatilag rögzülnek. Ez megakadályozza, hogy a használó felálláskor véletlenül eltolja magától a zsámolyt – később pedig félreüljön.A munkahelyi ergonómiával kapcsolatosan további információkat a Tanácsadó oldalak az ergonómia témájában területen talál. A megfelelő kínálattal kapcsolatos kérdésekben állunk rendelkezésére személyesen.Ezek a termékek is érdekesek lehetnek az Ön számára:Tálcás kocsik | Kábelcsatornák | Elfordítható tartókarok | Öltözőszekrények | Fiókos szekrények | Védőszőnyegek | bimos munkahelyi zsámolyok