Beálló görgők, fix görgők

Praktikus és nélkülözhetetlen számos szállítóeszközhöz: a beálló és fix görgők az operatív logisztika nélkülözhetetlen részét képezik. Jó ötlet azonnal egy teljes készletet vásárolni belőlük. A kaiserkraft oldalon számos különböző kivitelben találhat beálló és fix görgőket – a poliamidból készült beálló görgőktől a tömör gumiból készült beálló görgőkig.

A Beálló görgők, fix görgők kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: Proroll, Wicke, eurokraft basic, TENTE, Wagner.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Teherbírás 4 km/óra sebességnél
Relevancia szerint
Modell száma: 512

Beálló és fix görgők: Mi a különbség?A beálló görgők függőlegesen elforgathatók. Ez lehetővé teszi számukra, hogy igazodjanak az aktuális mozgásirányhoz. Ez teszi őket különösen kényelmes kiegészítő termékké a szállítási logisztikában. A fix görgők viszont nem forgathatók. Csak egy irányba tudnak egyenesen haladni, viszont gyorsan és stabilan.Beálló és fix görgők kombinálásaAlapvetően jó ötlet mindkét típusú szállítógörgő előnyeit kihasználni. Így az egyenes szakaszokon nagy pályabiztonsággal haladhat, és mégis kis erőfeszítéssel veheti az összes kanyart és akadályt. Ezért a két beálló és két fix görgő kombinációja a leggyakoribb változat.A négy beálló görgő azonban akkor ideális, ha szűk helyeken kell manővereznie, és például tálalókocsikat kell tolnia szűk irodai folyosókon, vagy szerelőkocsikat kell mozgatnia sok munkaállomás körül. Négy fix görgő vagy fékkel ellátott beálló görgő elméletben különösen simán és egyenesen fut a meghatározott útvonalakon. A valóságban azonban ez a változat nem gyakori.Milyen előnyökkel járnak a beálló és a fix görgők anyagai?A munkahelyi alkalmazástól függően különböző gumiabroncs- vagy görgőanyagok előnyösek a beálló és a fix görgők esetében:  • A szürkeöntvényből készült görgők masszívak és kopásállóak, ezért alkalmasak nagy igénybevételre és folyamatos használatra. Az anyag zajos és kevésbé padlóbarát, de rendkívül alacsony karbantartási igényű.


  • A hőre lágyuló elasztomerek pozitív hatással vannak a gördülési ellenállásra. Az ellenállás az ilyen anyagból készült beálló görgők esetén alacsony. Ezenkívül nem hagynak nyomot a padlón.


  • A poliuretán a kényes, sík padlókhoz alkalmas, és nagy terheket képes megtartani. A poliuretán beálló görgők ellenállnak a kémiai környezeti behatásoknak, és rendkívül csendes futás jellemzi őket.


  • A poliamid és a nejlon rendkívül ütésálló, alacsony gördülési ellenállással, törhetetlen és hőmérsékletálló. Ezek az anyagok ezért alkalmasak a nehéz terheket szállító beálló görgőkhöz, különösen fagyos környezetben. Hátrányuk: zajosan gurulnak.


  • A tömör gumi és az egyenetlen padló jó kombináció a beálló és fix görgők számára. A görgők csendesek, nagyon jól irányíthatóak és költséghatékonyak. A szürke tömör gumiabroncsok nem hagynak csíkokat a padlón.


A legfontosabb kiválasztási kritériumokról bővebb információ a kerekekről és görgőkről szóló vásárlási tanácsadónkban található.Válasszon beálló és fix görgőket a kaiserkraft oldalonAnnak érdekében, hogy a beálló és fix görgők kiválasztása az Ön számára a lehető legkényelmesebb és legegyszerűbb legyen, minden egyes termékoldalon lehetőséget kínálunk különböző beállítási lehetőségek kiválasztására. Miután rákattintott a fő kiválasztási tényezőre, megmutatjuk a lehető legjobb kombinációkat. Jó tudni:  1. Kialakítás: Gyakorlatilag minden görgő kapható fix vagy beálló görgő formájában, fékkel vagy anélkül.


  1. Kerékcsapágyazás: Modelltől függően választhat sikló-, görgős- és golyóscsapágyazás közül. A siklócsapágyazást nedves területeken való használat esetén javasoljuk, egyéb esetben bármelyik választható a másik kettő közül.


  1. Terhelhetőség: A beálló vagy fix görgők szükséges terhelhetőségének meghatározásához a „szállítóeszköz súlya + terhelés / 3'' képletet kell alkalmazni. A 3-as osztótényező biztosítja, hogy a görgők akkor is megtartják a súlyt, ha nem mind a négy görgő érintkezik mindig a talajjal.


A beálló és fix görgőkkel kapcsolatos további kérdések esetén forduljon hozzánk bizalommal személyesen.Ezek a termékek is érdekelhetik Önt:Szállítóeszköz-görgők | TENTE beálló görgők | Gyöngyházas beálló görgők