Munkahelyi székek

Az egészséges ülő testtartásért: Az ergonomikus munkaszékek a különböző iparágak követelményeihez igazodnak. A műhelyekben és gépészeti munkákhoz használt munkaszékektől a laboratóriumokba vagy orvosi rendelőkbe szánt modellekig – a KAISER+KRAFT oldalon megtalálja a vállalkozásának megfelelő munkaszéket.

A Munkahelyi székek kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: bimos, meychair, EUROKRAFTpro, EUROKRAFTbasic, Dauphin.

Az Ön szűrőjének beállításaSzűrő visszaállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 138

Irodai székek: az egészséges ülő testtartásértA modern irodai székek ergonomikusak és támogatják az egészséges ülő testtartást. Így hosszabb ideig tartó ülő tevékenységet is lehetővé tesznek – a hát megterhelése nélkül. Ezenkívül a műhelyekben, ESD-védett területeken és egyéb helyeken használt munkaszékek a felhasználási területükre vonatkozó funkcionális követelményeknek is megfelelnek. A következőkben megtudhatja, milyen egyéb követelményeknek kell megfelelnie az ergonomikus munkaszékeknek.Mit tartsunk szem előtt a munkahelyi székek kiválasztásakor?Legyen szó laboratóriumról, gyártósorokról vagy irodáról: az alkalmazási terület különleges követelményeket támaszt egy munkahelyi forgószékkel szemben a funkcionalitás, a felszereltség és az ergonómia tekintetében. A követelmények teljesítésének érdekében a következő pontokat kell figyelembe venni:  1. A munkaszéket az egyéni ülésmagassághoz és mozgástartományhoz kell igazítani.

  2. Az ergonomikus székek támaszokkal, mechanikákkal és fellépőkkel támogatják az ülő munkatárs hátának egészségét.

  3. Az olyan területeken, mint a steril helyiségek és laboratóriumok, a munkaszékeknek meg kell felelniük a vezetőképességre vagy a részecskekibocsátásra vonatkozó előírásoknak.

  4. A modern modellek masszívak, tartósak és higiénikusan tisztíthatók.


Ezen túlmenően bizonyos felhasználási területeken a munkaszékekre egyéb szabványok és előírások vonatkoznak. A DIN 68877 szabványnak az ipari munkaszékekre vonatkozó minimumkövetelményeit a termékcsalád valamennyi modellje teljesíti. Egyes laboratóriumi székek további követelményeknek is megfelelnek. Ezek közé tartoznak például:  • Steril helyiségek: EU GMP tisztatéri irányelvek, DIN EN ISO 14644-1 és US Federal Standard 209E

  • ESD-védett területek: EN 61340-5-1

  • Laboratóriumok: laboratóriumokra vonatkozó higiéniai előírások


A munkahely sajátos követelményein kívül más kritériumok is befolyásolják a megfelelő munkaszék kiválasztását: a testméret, a testsúly és a használó egyéni egészségügyi igényei.Az ergonomikus munkaszékek előnyeiAz ergonómia a műhelyek és az ipar számára a munkaszékek legfontosabb szempontja. A modern modellek arra ösztönzik az ülő munkatársakat, hogy többet mozogjanak. Ez megakadályozza a testtartási problémákat még a hosszú ideig tartó ülés során is. Az ergonomikus munkahelyi forgószék ülése és háttámlája a test fontos tehermentesítő pontjait is támogatja, és dinamikus ülést tesz lehetővé: Az állandóan érintkező háttámla követi az ülő minden mozdulatát. A szinkronmechanizmussal az ülés is analóg módon mozog. Továbbá az állítható és dönthető, párnazónákkal rendelkező ülőfelületek tehermentesítik a gerincet.A kiváló minőségű modellek a lapos, öttalpú vázak révén biztonságot nyújtanak. A terheléstől függően fékezett görgőkkel ellátott munkaszékek könnyen guríthatók és szabad mozgást biztosítanak. A keskeny háttámlák előnye, hogy támogatják a hátat, de mégis elegendő mozgásteret biztosítanak – ez különösen praktikus a laboratóriumban. A fokozat nélküli magasságállításnak köszönhetően a kiváló minőségű munkahelyi forgószékek egyénileg alkalmazkodnak munkatársai igényeihez.Munkaszékek: különböző párnázás és huzatA munkaszékek ergonómiai kiválasztási szempontjai mellett vannak egyéni szempontok is: Ezek közé tartozik a párnázás és a huzat. Nagyobb követelményeket támasztó környezetben, például egy gyártócsarnokban, az integrálhab a legjobb választás, mivel ez a szikraképződésnek is ellenáll. A műbőr viszont könnyen tisztítható, és hivatali közegben például jól használható. Olyan területekre, ahol csekély a mechanikus behatás, a textilborítású munkaszékek alkalmasak – ezek különösen légáteresztőek.Kérdése van ezzel a termékkategóriával kapcsolatban, vagy tanácsot szeretne kérni? Vegye fel velünk a kapcsolatot. Barátságos szervizcsapatunk szívesen segít Önnek a vállalkozásához megfelelő munkaszékek kiválasztásában.
Ezek a termékek is érdekelhetik Önt:Fiókos szekrények | Kábelcsatornák | Öltözőszekrények | Védőszőnyegek | Padlótisztító porszívók