Munkahelyi székek

Az egészséges ülő testtartásért: Az ergonomikus munkaszékek a különböző iparágak követelményeihez igazodnak. A műhelyekben és gépészeti munkákhoz használt munkaszékektől a laboratóriumokba vagy orvosi rendelőkbe szánt modellekig – a kaiserkraft oldalán megtalálja a vállalkozásának megfelelő munkaszéket.

A Munkahelyi székek kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: bimos, meychair, eurokraft pro, eurokraft basic, Dauphin.

Az Ön szűrőjének beállítása
  Márka
  Terméktípus
  Fenntarthatóság
  Vázkivitel
  Ülőlap színe
  Ülésmechanika
  Ülés anyaga
  Tulajdonság
  Teherbírás
  Bruttó ár
  Nettó ár
  Relevancia szerint
  Modell száma: 97

  Irodai székek: az egészséges ülő testtartásért
  A modern irodai székek ergonomikusak és támogatják az egészséges ülő testtartást. Így hosszabb ideig tartó ülő tevékenységet is lehetővé tesznek – a hát megterhelése nélkül. Ezenkívül a műhelyekben, ESD-védett területeken és egyéb helyeken használt munkaszékek a felhasználási területükre vonatkozó funkcionális követelményeknek is megfelelnek. A következőkben megtudhatja, milyen egyéb követelményeknek kell megfelelnie az ergonomikus munkaszékeknek
  Mit tartsunk szem előtt a munkaszékek kiválasztásakor?
  Legyen szó laboratóriumról, gyártósorokról vagy irodáról: az alkalmazási terület különleges követelményeket támaszt egy munkahelyi forgószékkel szemben a funkcionalitás, a felszereltség és az ergonómia tekintetében. A munkaszék követelmények teljesítésének érdekében a következő pontokat kell figyelembe venni:
  • A munkaszéket az egyéni ülésmagassághoz és mozgástartományhoz kell igazítani.

  • Az ergonomikus munkaszékek támaszokkal, mechanikákkal és fellépőkkel támogatják az ülő munkatárs hátának egészségét.

  • Az olyan területeken, mint a steril helyiségek és laboratóriumok, a munkaszékeknek meg kell felelniük a vezetőképességre vagy a részecskekibocsátásra vonatkozó előírásoknak.

  • A modern modellek masszívak, tartósak és higiénikusan tisztíthatók.  Ezen túlmenően bizonyos felhasználási területeken a munkaszékekre egyéb szabványok és előírások vonatkoznak. A DIN 68877 szabványnak az ipari munkaszékekre vonatkozó minimumkövetelményeit a termékcsalád valamennyi modellje teljesíti. Egyes laboratóriumi székek további követelményeknek is megfelelnek. Ezek közé tartoznak például:
  • Steril helyiségek: EU GMP tisztatéri irányelvek, DIN EN ISO 14644-1 és US Federal Standard 209E

  • ESD-védett területek: EN 61340-5-1

  • Laboratóriumok: laboratóriumokra vonatkozó higiéniai előírások  A munkahely sajátos követelményein kívül más kritériumok is befolyásolják a megfelelő munkaszék kiválasztását: a testméret, a testsúly és a használó egyéni egészségügyi igényei.
  Az ergonomikus munkaszékek előnyei
  Az ergonómia a műhelyek és az ipar számára a munkaszékek legfontosabb szempontja. A modern modellek arra ösztönzik az ülő munkatársakat, hogy többet mozogjanak. Ez megakadályozza a testtartási problémákat még a hosszú ideig tartó ülés során is. Az ergonomikus munkahelyi forgószék ülése és háttámlája a test fontos tehermentesítő pontjait is támogatja, és dinamikus ülést tesz lehetővé: Az állandóan érintkező háttámla követi az ülő minden mozdulatát. A szinkronmechanizmussal az ülés is analóg módon mozog. Továbbá az állítható és dönthető, párnazónákkal rendelkező ülőfelületek tehermentesítik a gerincet.
  A kiváló minőségű modellek a lapos, öttalpú vázak révén biztonságot nyújtanak. A terheléstől függően fékezett görgőkkel ellátott munkaszékek könnyen guríthatók és szabad mozgást biztosítanak. A keskeny háttámlák előnye, hogy támogatják a hátat, de mégis elegendő mozgásteret biztosítanak – ez különösen praktikus a laboratóriumban. A fokozat nélküli magasságállításnak köszönhetően a kiváló minőségű munkahelyi forgószékek egyénileg alkalmazkodnak munkatársai igényeihez. A kaiserkraft a munkaszékek mellett