Téli karbantartás

Minden évben beköszönt: a tél. És mi az, amire minden évben szükségünk van ilyenkor? A jó szervezés – méghozzá szóróanyagok, szórókocsik és szóróanyagtartályok formájában. A takarítás velük azonnal el is kezdődhet. Ha pedig a tél minden erejét beveti, akkor sincsen gond, kínálatunkban nagy térfogatú szórókocsikat is talál.

A Téli karbantartás kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: CEMO, eurokraft basic, eurokraft pro, FLORA, PRESSOL, Bio-Circle, Kärcher.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
Fenntarthatóság
Relevancia szerint
Modell száma: 72

Téli karbantartás – az üzembiztonság érdekébenA téli karbantartás kötelező az üzemek számára – mivel fontos a munkavállalók biztonságának szempontjából is. A rendezett bekötőutakkal a beszállítókat és az ügyfeleket is védi. A szóróanyagtartályokban mindig kéznél van a téli só, amit a szórókocsikkal hatékonyan szétszórhat a kijelölt területen. A kézi modellekkel a téli karbantartás kisebb területeken sikeres – a szórókocsikhoz kapcsolható utánfutókkal viszont nagyobb területeket is pillanatok alatt megtisztíthat.Téli karbantartás: vállalatok számára kötelezőA vállalatokra a következők vonatkoznak: A vállalat közvetlen területein, például a kültéri területeken, takarítási és szórási kötelezettség áll fenn. A vállalatnál a téli karbantartás a cég telephelye körüli bekötőutakat és közutakat is érinti. Nem tudja, a vállalata telephelyén kívül honnantól érvényes a téli karbantartási kötelezettség? A legjobb, ha kapcsolatba lép a helyi hatóságokkal. Ők pontosan meg tudják mondani, hol kezdődik a hó eltakarítására vonatkozó kötelezettsége – így jogi szempontból is bebiztosítja magát.Milyen szabályok vonatkoznak a vállalatokra a téli karbantartásnál?Az üzembiztonságot a jogszabályok számos ponton pontosan meghatározzák. A téli útkarbantartás esetében azonban nincs egységes jogi szöveg. A vállalat közvetlen területén viszont a biztonságos közlekedést biztosítani kell. Németországban ennek megfogalmazása például a munkahelyi műszaki szabályok (ASR) részét képező közlekedési útvonalak pont alatt található. Az alábbi pontok összefoglalják Önnek a konkrét követelményeket:  • Legalább egy órával az első látogató, beszállító, ügyfél vagy munkatárs megérkezése előtt a vállalat területét a hótól meg kell tisztítani és az utakat le kell szórni. Ez különösen egyszerű a villástargoncákhoz használt hótolókkal.

  • Minden olyan közlekedési útvonalat, amelyet gyakran használnak – akár vezetnek, akár gyalogosan közlekednek rajta –, szóróanyaggal le kell szórni. A haszonjárművek sószóró pótkocsijával nagyobb területeket is hatékonyan biztosíthat.

  • A terület közlekedési szempontból kiemelt pontjain tegyen elérhetővé használatra kész, gyorsan hozzáférhető szórókocsikat, szóróanyagtartályokat és segédeszközöket, például hólapátokat.

  • A szennyfogó szőnyegekkel a vállalat bejárati területeit is biztosíthatja, és minimálisra csökkentheti a csúszásveszélyt.


Az üvegszállal erősített műanyagból készült szóróanyagtartályok különösen hatékonynak bizonyultak a téli útkarbantartás során. További információkat ezzel kapcsolatban az üvegszállal erősített műanyagból készült szóróanyagtartályok vásárlási tanácsadónkban talál. Nálunk még a megfelelő szóróanyagot is beszerezheti.Praktikus kiegészítők a téli karbantartási termékekhezA vállalat területén található felhajtókon és utakon a télen is használható közlekedési tükrök támogatják a biztonságos közlekedést. Ráadásul megkönnyítik a közlekedést a nehezen belátható területeken is. Továbbá a tetők hómentesítésére használjon hólapátokat és hasonló termékeket. Így megakadályozhatja, hogy a hóterhelés balesetveszélyessé váljon.Kérdései vannak a vállalatánál szükséges téli karbantartással kapcsolatban, vagy tanácsot szeretne kérni a szórógépek, szórótartályok és szóróanyagok kiválasztásánál? Vegye fel velünk a kapcsolatot, ügyfélszolgálatunk szívesen segít Önnek!
Ezek a termékek is érdekelhetik Önt:Szerszámtartó ládák | Ülőpadok | Akadályok és jelölések