Töltő készülékek, hálózati adapterek

Teljes feltöltés pillanatok alatt – töltők és tápegységek segítségével bármilyen vezeték nélküli eszköz gyorsan újra használatra kész. Az akkumulátorokhoz való gyorstöltőket, tápegységeket és univerzális töltőket megtalálja itt a webáruházban, további információkért pedig egyszerűen olvasson tovább.

A Töltő készülékek, hálózati adapterek kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: eurokraft pro, KERN, Kärcher, Pramac, SCANGRIP, HelgeNyberg, PRESSOL, VARTA.

Az Ön szűrőjének beállítása
Márka
Terméktípus
kategória
Relevancia szerint
Modell száma: 27

Töltők és tápegységek: töltse tele, kérem!Egyszer a legerősebb akkumulátort is fel kell tölteni. A fejlődés az energiatárolók töltése terén sem áll meg. A modern tápegységek egyre gyorsabbak, hatékonyabbak és olcsóbbak.Mi a különbség a töltő és a tápegység között?A technikai fejlődéssel egyre inkább elmosódnak a határok ezek között a tartozékok között.  • A tápegység alapvetően a műszaki eszközök állandó értékű feszültséggel és árammal történő, folyamatos ellátására szolgál.

  • A töltővel csak a kívánt töltésszintig szabad tölteni az akkumulátorokat. Ennek biztosítására túlfeszültség elleni védelem, töltésszintfigyelő eszközök és egyéb biztonsági berendezések szolgálnak.

  • Az okostelefonokhoz, táblagépekhez stb. való USB-töltők köztes formát képviselnek. Hálózati csatlakozón keresztül klasszikus tápegységként működnek, ám a középpontban a beépített töltésmegállítóval ellátott töltési funkció áll.


Milyen típusú töltőeszközök vannak?A háztartási, ipari és kereskedelmi célú modern töltők választéka egyértelműen két kategóriába sorolható: speciális és univerzális.  • A speciális töltőket úgy tervezték, hogy kizárólag meghatározott készülékek – például elektromos szerszámok, miniemelők vagy mérlegek akkumulátorát tudják tölteni. Az akkumulátor és a töltő pontos kompatibilitása kulcsfontosságú az olyan nagy teljesítményű akkumulátorok feltöltéséhez, mint amilyeneket az e-mobilitásban vagy az elektromos szerszámoknál használnak.

  • Az univerzális eszközök közé tartoznak az AA vagy AAA elem formátumú újratölthető akkumulátorokhoz való eszközök. Az USB-töltők szintén kompatibilisek minden olyan eszközzel, amelyik rendelkezik megfelelő csatlakozóval.


Melyik a jobb – a gyorstöltő vagy a normál töltő?Még mindig tartja magát az a mítosz, hogy a gyorstöltők károsítják az akkumulátort. „Károsodás'' azonban csak akkor következik be, ha az akkumulátor vagy a készülék feltöltés után is csatlakoztatva marad a töltőhöz. Ebben az esetben az úgynevezett csepptöltés következtében csökken az energiacella teljes élettartama.Üzemi környezetben a gyorstöltők valójában még jobb választásnak bizonyulnak. Csökkentik az állásidőt, és a gyorstöltésnek köszönhetően kevesebb csere- és tartalék akkumulátort kell készenlétben tartani egy készülékhez.Hány wattos legyen?Az eszközök egy meghatározott csoportjához való, speciális töltők teljesítménye mindig az akkumulátor igényeihez van igazítva. Az elektromos teljesítmény mértékegységeként a több watt gyorsabb töltést is jelent. Bár az „1 watt = 1 óra töltési idő'' ökölszabály erősen leegyszerűsített, a töltési időre általánosságban alkalmazható: egy 18 V/2,5 Ah-s akkumulátor (45 watt) egy 18 V-os 2,5 A-es gyorstöltővel körülbelül egy óra alatt tölthető fel teljesen.Ne feledje: Az akkumulátorok és töltők veszélyforrást jelentenek. Ezért a töltéshez és a tároláshoz legjobb, ha akkumulátortöltő szekrényeket használ.Ezenkívül nálunk a lítium-ion akkumulátorok biztonságos kezeléséről is tájékozódhat, és szívesen válaszolunk minden kérdésére.