Görgők emelőkocsihoz

Emelőkocsihoz való görgők, a görgőtípus, amelyből feltétlenül raktáron kell tartania párat, hogy mindig mobil maradjon. Mindegy, hogy az emelőkocsihoz való pótkerékre, beálló görgőkre vagy villagörgőkre van szüksége az új termeléshez, mi mindennel ellátjuk.

Az Ön szűrőjének beállítása
Terméktípus
Tengelyátmérő
Teherbírás

Emelőkocsikhoz való görgők: kicsik, de erősek!A emelőkocsihoz való, jellemzően kis méretű görgők láttán egy laikus nem is sejtené, hogy több száz kilogrammos teherbírás rejlik bennük. A raktári és szállítási logisztika nem túl feltűnő segítői azonban keményen dolgoznak.Milyen emelőkocsikhoz való görgők vannak?Mindegyik villás emelőkocsi rendelkezik kerekekkel és görgőkkel, amelyek együttesen gondoskodnak az optimális szállítási teherbírásról:


  • A nagy kerékátmérővel rendelkező beálló kerekek és a megfelelően jól gördülő abroncsok tökéletes manőverezhetőséget biztosítanak még nehéz terhek esetében is. Ezek az emelőkocsikhoz való kerekek tartják a teher csekélyebb részét.

  • A villagörgők tartják a nagyobb terhet, ezért erősnek kell lenniük, és kifejezetten a rendelkezésre álló padlóburkolatnak megfelelően kell kiválasztani őket.


Minden munkakörnyezethez és minden felhasználási célhoz megtalálhatók a megfelelő kerekek és görgők. Kiválasztásukkal kapcsolatban a kerekekről és görgőkről szóló vásárlási tanácsadónkban olvashat tanácsokat.Milyen tényezők fontosak az emelőkocsikhoz való görgők kiválasztásánál?A görgőpárosításnak, valamint a bevonatok anyagának és a görgők méretének is illeszkednie kell egymáshoz. Megkönnyítjük Önnek a választást, és minden termékoldalon a megfelelő tulajdonságkombinációt jelenítjük meg, miután az egyik kiindulópontról már döntött. A kiindulópontokhoz tartoznak többek között a következők:1. A bevonat anyagaA villagörgők esetében a poliuretán és a poliamid a leggyakoribb és leginkább bevált anyag. A poliamid könnyen gördül, és többnyire jó kémiai ellenálló képességgel rendelkezik. Nem olyan csendes azonban, mint a poliuretánból készült görgők, amelyek kíméletesebbek az érzékeny padlókkal.


A tömör gumi a beálló kerekek költséghatékony és könnyen manőverezhető alternatívája. Az anyagokkal kapcsolatban további tippeket talál a műanyagtípusokkal kapcsolatos vásárlási tanácsadónkban.2. Görgőátmérő, -szélesség, beépítési hossz, tengelyátmérő

Ezek a tényezők szorosan összefüggenek egymással. Ezért a termékoldalon a kombinációs lehetőségek optikailag kiemelve jelennek meg, amint beállít egy értéket. Így biztosítjuk, hogy – a meglévő emelőkocsijából kiindulva – mindig a megfelelő pótalkatrészt találja meg.3. TeherbírásA villagörgő teherbírásán múlik az emelőkocsi működőképessége. Ezért mindig nagyon pontosan kell számolni, és ellenőrizni kell a meglévő emelőkocsi típustáblája szerinti teherbírási értékeket. Kérjük, mindig vegye figyelembe a kocsi maximális értékeit.


A beálló kerekek a tehersúlypont miatt természetesen kevesebb terhet tartanak, mint a villagörgők, de ebben az esetben is érvényes az a szabály, hogy a készülék és a rakomány szabja meg a teljesítendő minimális követelményeket. Számoljon nagyvonalúan, így elkerülheti a baleseteket és a sérüléseket.Szükségem van útmutatóra az emelőkocsikhoz való görgők cseréjéhez?Az emelőkocsi görgőinek cseréje általában hosszú évek intenzív használata után esedékes. Ez a minőségi anyagoknak és a kiváló kidolgozásnak köszönhető. A cseréhez nincs szükség különleges útmutatásra, ugyanis magától értetődő. Ügyelnie kell viszont arra, hogy a készülék a csere során megfelelően biztosítva legyen, és a cserét követően ellenőrizni kell a működést, amit egyébként minden nap kötelező végrehajtani.Az emelőkocsik kerekei és görgői a DGUV V 68 szerinti éves ellenőrzés részét képezik, amelyet kizárólag szakképzett személy végezhet el.Ha olyan görgőre van szüksége, amely nem található meg az alapvető kínálatunkban, egyszerűen töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat. Ebben felteheti az emelőkocsikhoz való görgőket tartalmazó választékunkkal és a teljes kínálatunkkal kapcsolatos kérdéseit is.