Irodabútorok – egészségesebb munkavégzés, nagyobb motivációHogyan járulhat hozzá egy íróasztal a munkatársak egészségéhez? Hány darab görgős konténer szükséges munkahelyenként? Még ha az irodabútorok tekintetében elsősorban berendezéssel kapcsolatos kérdések merülnek is fel, a munkatársak által használt termékekben sokkal több rejlik. Irodai termékkínálatunkban olyan termékeket talál, amelyek segítségével hozzájárulhat munkatársai egészségéhez és motivációjához, és mindenki számára kellemesebbé teheti a munkavégzést.Milyen (egészségi) tényezők játszanak fontos szerepet az irodabútorok kiválasztásánál?Ha hosszan kell ülni (nem természetes) író pozícióban, az hosszú távon egészségügyi következményekkel jár. A következményekről és megelőzésükről az „Egészséges ülés'' című tanácsadónkban olvashat.Ha új irodahelyiségek kialakítását célzó projektbe kezdene (ilyet vezényeltünk le például a CWS-boco vállalattal), vagy ha a meglévő felszerelését felfrissítené, alaposan járja körbe az ergonómia területét: • Az egészséges testtartás legfontosabb előfeltétele a megfelelő irodai szék.

 • Nem jó, ha az íróasztal statikus, előnyösebb, ha a magassága és a beállítása a munkatárshoz igazodik.

 • Görgős konténereink a Mausertől és további márkáktól hozzájárulnak az ergonomikus munkavégzéshez, ugyanis könnyen járó fiókokkal rendelkeznek, és egyszerűen eltolhatók, így a munkahely bármilyen testtartáshoz és felosztáshoz alkalmassá tehető.


Az irodabútorok átgondolt elrendezése ezenkívül arra ösztönzi a munkatársakat, hogy gyakran változtassák testtartásukat, felálljanak, és mozogjanak munka közben.A legnagyobb ergonómia ellenére is minden ember más. Egy elméletben tökéletesen berendezett munkahely nem feltétlenül teljesíti éppen annak az igényeit, aki minden nap ott ül. Ezért az irodabútorok beszerzésekor elengedhetetlen az egyeztetés az érintett munkatársakkal.


Milyen előírások vonatkoznak az irodabútorok kivitelére és elrendezésére?A törvények különös figyelmet szentelnek arra, hogy az egyre nagyobb számú képernyő előtt és íróasztalnál munkát végzőket megfelelő előírásokkal védjék. Ide tartoznak a következők: • Technikai jellegű irányelvek a munkahelyekre vonatkozóan (korábban német munkahelyi rendelet), ASR A1.2

 • Német törvényes balesetbiztosítás (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung), DGUV 215-410. és 215-441. szabály


Ezekben meghatározzák, mekkora helynek kell a munkatárs rendelkezésére állnia, hogyan kell kialakítani a munkahelyi útvonalakat, és milyen biztonsági intézkedéseket kell hozni. Ezek minimum előírások, amelyek megfelelő irodabútor-sorozatokkal természetesen akár túl is szárnyalhatók.Milyen tényezőket kell még figyelembe vennem az irodabútoraim beszerzésekor?A munkatársak egészségére vonatozó kérdések mellett az irodabútoroknak további követelményeknek is eleget kell tenniük – erről a megfelelő irodai szék kiválasztásáról szóló vásárlási tanácsadónkban is olvashat: • Hosszú élettartam és masszív kialakítás a napi intenzív használathoz

 • Kiváló minőségű megjelenés és kellemes tapintás

 • A felületek, szövetek stb. higiéniája és egyszerű tisztíthatósága


Ezenkívül további fontos tényezőket is azonosítottunk: • Gondolkodjon hosszú távon: körülbelül tízévenként érdemes kicserélni az irodabútorokat, és ötévente változnak az előírások.

 • A megjelenésre vonatkozó trendeket érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a bútorok még évekkel később is összeilljenek. Az időtálló megjelenés a legfontosabb, mi pedig minden irodabútorunkkal és irodabútor-sorozatunkkal éppen ezt kínáljuk.

 • Az alaprajznak és a bútoroknak illeszkedniük kell egymáshoz. Szívesen segítünk Önnek tanácsainkkal abban, mely bútorok ideálisak az Ön irodája számára.


Miben segíthetünk még Önnek?Számos területen! Mi, a KAISER+KRAFT-nál intenzíven foglalkozunk az irodabútorok és -berendezések témájával. Például azzal, hogy részletesen bemutatunk modern termékeket, például az elektromosan állítható magasságú Upliner 2.0 íróasztalt. Vagy a mindennapi munkavégzésre vonatkozó tippekkel segítjük Önt vásárlási tanácsadóinkban. A következő tanácsadóinkat említenénk meg itt:

Egyedi igények és speciális követelmények esetén rendelkezésére áll a CAD tervezési szolgáltatásunk is. Ha pedig csak egy gyors kérdése van, felveheti velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailen vagy az ügyfélchatben.